НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 2 » Про відповідальність за стан на буковинських дороГАХ, підготовку до зими та хрещення Київської Русі
13:28
Про відповідальність за стан на буковинських дороГАХ, підготовку до зими та хрещення Київської Русі
У понеділок апаратна нарада під керівництвом голови Чер­ні­вецької обласної державної адміністрації розпочалася знову з доріг.
– Так вийшло, що дорогою до Києва і назад на Буковину був час займатися філологічними розвідками. У нас усі відповіді уже є. Хто сьогодні несе відповідальність за стан на буковинських дорогах? Закінчення ж - «гах». І одразу є відповідь. Але аби цей філологічний збіг нам допоміг, – наголосив Михайло Папієв. – До прикладу, у Вінниці дороги активно ремонтують. А що ми бачимо на Буковині? Нічого не роблять! Нам потрібно, щоб люди їздили якісними дорогами. Заступник Ігоря Гаха, директор дочірнього підприємства «Черні­ве­цький облавтодор» Володимир Мицька сказав, що кошти уже надійшли. Тож бригади найближчим часом працюватимуть майже без вихідних. Відтак Михайло Ми­ко­ла­йович зазначив, що якщо не буде якісного ремонту доріг, то будуть відповідні висновки щодо роботи нинішнього начальника Чер­­ні­вецького облавтодору Ігоря Гаха.
– Я дав їм тиждень, до речі, Страсний, на те, щоб на дорогах області з’явилася техніка і активно розпочався ремонт. Якщо цього не буде, я знайду всі важелі, щоби провести ротацію керівництва Облавтодору. Перед Вели­коднем прийнято всім прощати. Таку безгосподарність, неповороткість, не­про­фесіоналізм я прощати не збираюся, – заявив пізніше нашому кореспонденту Михайло Папієв. – Усі звинувачують у стані доріг об­ласну владу. Я, звичайно, приймаю на себе значний відсоток відповідальності, хоча за великим рахунком жодних важелів впливу, жодних фінансових інс­трументів на цю структуру обласна влада не має. Кошти теж виділяємо не ми, та терпіти таку ситуація як буковинець у першу чергу, як керівник області я не буду, – додав губернатор.  
Наші журналісти також проїхали на авто дорогами України. Так от у Тернопільській області, достатки якої скромніші з відомих політичних причин, ямковий ремонт проводять майже пов­сюдно. Те саме у Рівненській, Львівській і Волин­ській областях. Чому чернівецький Облав­то­дор виявився найбільш безпомічним – питання вже не риторичне. Сподіваємося, Михай­ло Папієв його вирішить алярмово. 

Зима не за горами
Губернатор також наголосив на серйозній підготовці до зими. Михайло Миколайович доручив управлінню житлово-комунального господарства протягом тижня створити штаб з підготовки до нового опалювального сезону.
– Потрібно проаналізувати минулий опалювальний сезон, врахувати усі проблемні питання та усунути недоліки. Також наголошую на ретельному й постійному моніторингу стану тепломереж житлового фонду, а особливо соціальної сфери. Часу для детального обстеження усіх теплових комунікацій та роботи котелень у кожному населеному пункті краю достатньо. Теплу пору року потрібно максимально ефективно використати для того, щоб потім восени та взимку не виникало жодних проблем. Усі належні умови для забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2013-2014 років треба створювати зараз, а не у вересні чи жовтні, – зауважив очільник краю.

Вшанування хрещення Київської Русі
Йшлося й про відзначення урочистостей з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі, які мають відбутись на найвищому рівні. Михайло Папієв наголосив, що святкування знаменної дати повинно відбутись у всіх містах, містечках і селах краю.
– Саме таке завдання ставлю перед організаційним комітетом, який уже створили  в області. Це надзвичайно важливо, аби до підготовки і проведення урочистостей з нагоди 1025-річчя хрещення Русі в області разом з духовенством і органами виконавчої та представницької влади долучились представники громадянського суспільства. Кожен буковинець у цей день має усвідомити, що це свято української державності, нашої європейської ідентичності, культурного й духовного піднесення, – на­голосив Михайло Папієв.

Буковина заповідна
У Чернівецькій області є 331 заповідна територія та об’єкт загальною площею понад 103 тис. га – це майже 13% території області. 25 із цих об’єктів мають загальнодержавне значення, а саме: національні природні парки «Вижницький», «Чере­моський» та «Хотинський», 10 заказників, 9 пам’яток природи, 2 дендропарки та Чернівецький ботанічний сад. Про це розповів присутнім начальник обласного управління охорони навколишнього природного середовища Борис Баглей. Із загальної кількості заповідних об’єктів об­ласті 306 мають місцеве значення. За словами посадовця, площа заповідних територій у розрізі районів Чернівецької області нерівномірна. Найбільше заповідників у Путильському, Вижницькому, Сто­ро­жинецькому, Зас­тав­нів­сь­кому районах, а найменше – у Гер­цаївському та Ново­се­лиць­кому.
– В регіоні проводять роботи щодо розширення та удосконалення управління новостворених національних парків. Зокрема, Держуправління за підтримки на­уковців краю працює над створенням біосферного заповідника за рахунок об’єднання національного природного парку «Чере­моський» і «Виж­ницький» та включення території регіонального ландшафтного парку «Чере­мо­ський». Також за­пла­новане розширення національного парку «Хотинський» за рахунок акваторії Дністровського во­досховища. Од­ним з пріоритетів управління охорони навколишнього природного середовища є поетапна інвентаризація існуючих територій та об’єктів природно-заповідного фонду та збір матеріалів для підготовки наукового обгрунтування, ство­рення та розширення існуючої мережі природно-заповідного фон­ду області, – підсумував по­садовець.

Нерестові справи
Як розповів начальник управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Чер­нівецькій області Денис Сакалов, у області вживають заходів щодо збереження рибних запасів у весняно-літній нерестовий період.
– Беручи до уваги складні погодні умови, які склалися навесні цього року, та враховуючи обгрунтування наукових установ, любительський та спортивний ви­лов риби заборонений з 10 квітня до 19 червня, а промисловий – до 9 липня, – наголосив Денис Во­ло­ди­мирович. Суттєво, що ін­фор­мація про терміни заборони на вилов водних біоресурсів та місця, дозволені для любительського і спортивного рибальства однією донною або поплавковою вудкою з одним гачком або спінінгом з берега, оприлюднена в засобах масової інформації. Також силами Чер­ні­вці­рибо­охорони, органів місцевого самоврядування, екологічної ін­спекції та інших зацікавлених організацій проведені меліоративні заходи для покращення природного нересту водних біоресурсів.
Альона ЧОРНА

Переглядів: 323 | Додав: red | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz