НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Середа, 24.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 19 » РАДА НЕ ЗМОГЛА ВІДПРАВИТИ КАБМІН У ВІДСТАВКУ
16:08
РАДА НЕ ЗМОГЛА ВІДПРАВИТИ КАБМІН У ВІДСТАВКУ
Провалили…
Верховна Рада (ВР) України відхилила проект постанови № 2617 "Про відповідальність Кабінету міністрів України", яким пропонувалося відправити Кабмін у відставку. "За" проголосували лише 190 народних депутатів при мінімально необхідних 226 - повідомляє РБК Україна.
За відставку уряду Азарова проголосували 88 депутатів від "Батьківщини", 35 депутатів від "Удару", 36 свободівців, 21 комуніст і 10 позафракційних депутатів. Регіонали не дали жодного голосу.
Сам прем'єр і його міністри були присутні в сесійній залі парламенту під час обговорення діяльності уряду.
Втім, ще вранці всі експерти зійшлися на тому, що кабінет Азарова залишиться працювати, а у опозиції не вистачить голосів. Всього 10 позафракційних депутатів проголосували "за", а третина комуністів просто не прийшла на засідання. Від Удару" та "Батьківщини" також не всі були присутні. Таким чином, щоразу опозиція "не може" зібрати голоси ні за скасування пенсійної реформи, ні за призначення виборів, ні за відставку Азарова. Вже настав час задуматися про правдивість намірів.
Над ложею уряду опозиція розмістила напис: "Три роки "покращення" - Досить! Уряд Януковича - Азарова - у відставку".
Перед цим депутати заслухали міністрів в рамках "години питань до уряду".
Розгляд питання відповідальності Кабміну ініціювала опозиція. Три партії - "Батьківщина", "Удар" і "Свобода" - вимагають відставки кабінету Миколи Азарова. Почалося все з того, що опозиція вимагала звіту Кабміну за результатами діяльності в 2012 р., а прем'єр Микола Азаров це постійно відкладав.
Комуністи у своїх виступах також висловлювали невдоволення урядом Азарова, що могло допомогти опозиції відставити цей Кабмін. Втім, експерти не схильні вважати, що КПУ зважиться піти на такий крок, якщо тільки в Адміністрації Президента дійсно не задумали зміну уряду.
Наприклад, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок раніше припустив, що Комуністична партія України домовилася з владою про голосування за відставку Азарова. "Таке враження, що вони ставлять це питання не тільки тому, що ми наполягаємо, але комуністам дали вказівку проголосувати за відставку Азарова, тому що так виглядає, ніби Арбузов повинен стати на його місце - ведеться хитромудра гра", - підкреслив лідер "Свободи".
Зазначимо, про ймовірність призначення Арбузова прем'єр-міністром заговорили ще в грудні 2012 р., коли він був переміщений з посади голови Нацбанку на посаду першого віце-прем'єра уряду. Азаров, згідно з цим сценарієм, повинен відтягнути на себе негатив нинішніх кризових явищ в економіці, щоб Арбузов однозначно асоціювався у населення з успіхами економічної політики. Не слід забувати й про особисту близькість Арбузова до Президента Віктора Януковича, про що неодноразово писали ЗМІ.
Переглядів: 411 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz