НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 16 » РАЇСА БОГАТИРЬОВА ВІДЗНАЧИЛА НАЛЕЖНИЙ РІВЕНЬ ПІДГОТОВКИ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ СТВОРЕННЯ НА БУКОВИНІ ПЕРИНАТАЛЬНОГО ЦЕНТРУ
20:56
РАЇСА БОГАТИРЬОВА ВІДЗНАЧИЛА НАЛЕЖНИЙ РІВЕНЬ ПІДГОТОВКИ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ СТВОРЕННЯ НА БУКОВИНІ ПЕРИНАТАЛЬНОГО ЦЕНТРУ
Відеоконференція…
Як повідомляє департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації, відбулася чергова відеоконференція міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової «Запитай міністра», у якій взяли участь понад тисячу працівників перинатальних центрів, пологових будинків і відділень, науковці й управлінці медичної галузі усієї країни.
Зокрема, від Чернівецької області до конференції долучилися керівники департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, працівники пологового будинку №1, на базі якого передбачається створення перинатального центру, викладачі Буковинського державного медичного університету.
За словами Раїси Богатирьової, сьогодні в Україні запрацювали 9 сучасних перинатальних центрів і на черзі відкриття центру у Хмельницькому та їхнє будівництво в інших областях. Як зазначила міністр охорони здоров’я, створення високотехнологічних перинатальних центрів дало можливість суттєво поліпшити рівень надання медичної допомоги жінкам і новонародженим. Водночас їхня робота висвітлила кілька спільних проблем. Насамперед, забезпеченість центрів висококваліфікованими кадрами та медичними препаратами. Тому під час коригування державного бюджету на друге півріччя у ньому буде передбачено кошти на придбання необхідних ліків і препаратів для перинатальних центрів. Також, як зазначила Раїса Богатирьова, Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством фінансів опрацьовує проект підвищення оплати праці неонатологів до рівня хірургів.
Під час відеоконференції Раїса Богатирьова відповіла на низку запитань, зокрема і щодо створення перинатального центру на Буковині. Міністр наголосила, що відповідна документація наразі знаходиться на затвердженні в Адміністрації Президента та відзначила належний рівень їх підготовки. Також вона повідомила, що з державного бюджету буде виділено необхідні кошти для створення в області перинатального центру.
Переглядів: 347 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz