НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 4 » Руслан Сербінчук: ніколи не забуду, що я простий найманий працівник
10:33
Руслан Сербінчук: ніколи не забуду, що я простий найманий працівник
У вівторок відбулася звітна прес-конференція генерального директора КП МТК «Калинівський ринок» Руслана Сербінчука, який розповів про основні досягнення у 2012 році та новації, які заплановані на 2013 рік.
Калинівськими справами Сербінчук керує рік, але за цей час вже має певні здобутки і чітко окреслені перспективні плани. До цієї посади він очолював торгові фірми у  Мука­чевому, Львові. В загальному досвід Руслана Сер­бін­чука у торговельній сфері становить більше 10 років.

Снігове обурення
За словами Руслана Дмит­ро­вича, найбільшим випробуванням для «Калинки» наприкінці 2012-го та вже на початку цього року стали потужні снігопади. Але з цією проблемою справилися на «відмінно», оскільки заздалегідь готувалися до негоди. Належним чином проводили роботи і з удосконалення матеріально-технічної бази. В 2012 році на ці потреби використали 1,8 мільйона гривень. За ці кошти придбали вантажний автомобіль, 2 екскаватори-навантажувачі, 2 снігозбиральники.
– Ще у вересні ми придбали сіль, гравійну суміш, пісок. Також уклали договори з організаціями на оренду техніки у разі снігопадів, тому велика кількість техніки дозволила нам оперативно прибирати сніг. Хоча це вартувало  значних зусиль, бо працювати доводилося майже цілодобово, – зазначив генеральний директор. Обу­рення серед його підлеглих викликала необгрунтована критика в одній з газет. Йшлося про те, що ринок взагалі не прибирають. За словами пана Руслана, всі роботи фіксують фотоапаратом. І підтвердження може побачити будь-хто з охочих. 

Високовольтки переїжджають
Нелегко вдавалося цієї зими вирішувати питання з елек­тр­о­постачанням.
– Аварійні відключення електроенергії траплялись через пере­навантаження тран­с­форматорних підстанцій, бо підприємці порушували умови договорів  про постачання електроенергії і використовували більше електроприладів, чим порушували граничну потужність, яка вказана у їхніх договорах. Зараз вже проводимо інвентаризацію договорів про постачання електроенергії. І після укладання чи переукладання договорів будемо контролювати і потужність, з якою підприємці споживають електроенергію. На цю потужність ми і будемо розраховувати в майбутньому, – каже Руслан Сер­бінчук. На сьогодні вже погоджена кошторисна документація на підведення працівниками Обл­енерго електроенергії необхідної потужності. Для цього реконструюватимуть існуючі трансформаторні підстанції на ринку. Також пан Сербінчук розповів, що у 2012 році вдалось вирішити проблему перенесення високовольтної лінії, що проходила через Калинівський ринок. Це питання не розглядали 8 років. Але вже невдовзі лінія буде знеструмлена, самі опори демонтують. На це витрачено 1,1 міль­йона гривень.

Гряде розширення
Говорячи про розвиток Ка­ли­нівського ринку, Руслан  Сер­бінчук повідомив про заплановану реорганізацію п'ятого торгового сектору, де торгують продуктами харчування.
– Ця реконструкція назріла вже давно, адже контейнери у цьому секторі розташовані у хаотичному порядку, ряди вузькі, дороги майже розбиті. Окрім того, ми маємо численні приписи та вимоги від санепідемстанції, ветеринарної та Державної служб з надзвичайних ситуацій. Роботи, швидше за все, проводитимуть влітку. Спочатку всі контейнери будуть перенесені в інший сектор. Після цього там облаштують нове водовідведення, місцями реконструюють старе, повністю заасфальтують сектор та почнуть формувати нові ряди вже згідно із згаданими вимогами СЕС та ДСНС, і ширина рядів буде не менше чотирьох метрів, – наголосив генеральний директор. Роботи будуть проведені за кошти Ка­ли­нівського ринку.  Нині готують проект, і всі підприємці з ним будуть ознайомлені. Врахо­вуватимуть і думку самих підприємців. Тобто рішення буде прийняте таке, що буде вигідне усім сторонам. На хвилювання щодо втрати робочих місць пан Сербінчук заспокоює:
– На прикладі 5-го сектору я бачу перспективу розвитку всього Калинівського ринку. Але багато підприємців переймалися тим, що контейнери вивозять назавжди. Цей страх треба перебороти. Я запевняю, що всі підприємці, які знаходяться у 5-му секторі, так само залишаються працювати, але в новому, сучасному форматі.
 Загалом на реконструкцію торгових секторів, зокрема водовідведення, асфальтування та бетонування проходів, у 2012 році витрачено 1,3 міль­йона гривень.

Розширювати будуть і громадські вбиральні
– Цього року заплановано будівництво двох громадських вбиралень у 3 та 8 секторах. У 8-му будівництво вже йде повним ходом. Ці вбиральні, як і три вже діючі, також будуть безкоштовними. Сьогодні на ринку працюють 3 безкоштовні громадські вбиральні. У 2012 році було відремонтовано вбиральні у 1 та 3 торгових секторах та збудовано у 4 секторі. І для людей це теж вкрай необхідно, – інформував директор.

 За дороги
береться «Калинка»
Аби покращити стан проїзду до ринку, передбачено кошти на ремонт доріг. За словами гендиректора, понад 800 тисяч гривень підуть на ремонт дорожнього покриття на вулиці Рокитнянській. Ці роботи розпочнуть, коли вже погода остаточно стане весняною. Розповів Руслан Сербінчук і про берегоукріплення.
– У 4 секторі проведено аварійно-відновлювальні роботи берегоукріплення. У результаті підмивання стінки та руйнування берега була загроза зсуву 4 контейнерів у річку Потіт. Було евакуйовано 9 контейнерів, а підприємцям надані безкоштовно інші торгові місця на час ремонту. Від­нов­лю­вальні роботи проводили за кошти Калинівського ринку. Всього витрачено 302 тисячі гривень.
Крім цього, 338 тисяч гривень витратили на проведення ремонтних робіт м'ясо-молочного павільйону. Також виклали тротуарною плиткою територію біля фасаду будівлі павільйону.

На «автоматі»
Позитивно оцінюють відвідувачі процес заїзду і виїзду автотранспорту. Ця процедура є повністю автоматизованою. Тобто поки не буде роздрукований чек, і касир не видасть його власнику авто, шлагбаум не підніметься.
– Зараз на майданчику з продажу легкових автомобілів ми будуємо додатковий виїзний термінал, щоб спростити виїзд у вихідні дні, коли транспорту найбільше. Також цього року плануємо встановити подібні термінали й в інших торгових секторах. Адже за нашими підрахунками повне повернення інвестицій від встановленого терміналу відбудеться за півроку, – зауважив Руслан Дмитрович.
Автоматичним обіцяє бути й Інтернет на ринку. Зараз вже готують проект з підключення. Це дозволить підприємцям не тільки використовувати Ін­тер­нет для власних потреб, а й за наявності електронного ключа звітувати в податкову, а невдовзі й у Пенсійний фонд, не відходячи від робочого місця. Також у планах генерального директора створення сайту з каталогом товарів Калинівського ринку, де кожен підприємець Калинки матиме свою сторінку, на якій зможе виставити опис свого товару, фотографії, ціни та контактні дані. Це дозволить потенційним покупцям з інших областей чи віддалених міст і сіл знайти магазини та контейнери, де продають необхідний товар.
Йшлося і про можливе перенесення Калинівського ринку.
– Це безпідставні чутки. І  розуміючи, наскільки витратним є перенесення такого великого ринку як Калинівський, створення належної інфраструктури на новому місці, можна стверджувати, що таке питання взагалі не варто порушувати, – запевнив пан Сер­бін­чук.
Щодо боротьби за клієнта і великої конкуренції, гендиректор каже, що підприємцям треба розробляти стратегію розвитку та маркетингу. Адже ціни на ринку приблизно такі самі, як і в магазинах. – Але великий плюс ринку ще  й в спілкуванні, яке чернівчани дуже полюбляють.

Мовою цифр
Як повідомив генеральний директор МТК «Калинівський ринок», валовий дохід ринку в 2012 році становив 74 мільйони 955 тисяч гривень: «Це майже на 9 мільйонів більше, ніж у 2011 році, на 24 мільйони більше, ніж у 2010-му, і на 40 мільйонів більше, ніж у 2008 році. Це без урахування ринкового збору, який був до 2011 року».
Суттєво, що КП МТК «Ка­линівський ринок» вже впродовж кількох років поспіль є  найбільшим платником по­датків на Буковині. – Кожного року суми сплачених податків у бюджети усіх рівнів продовжують зростати. Наприклад, по­рів­няно з 2010 роком, у 2012 році ми сплатили в бюджети усіх рівнів на 10 мільйонів більше.  11,4 мільйона гривень на­дійшло торік у місцевий бюджет, а ще 7,3 мільйона гривень від збільшення показників фінансово-господарської діяльності додатково перерахували у фонд соціально-економічного розвитку міста, – резюмував гендиректор.
Щодо розвитку, то у 2012 році на виконання робіт витратили майже 5 мільйонів гривень. Цього року планують вит­ратити понад 8 мільйонів. Вже цього місяця виконавчий комітет має затвердити план розвитку Калинівського ринку.

«Меридіан» усе аналізує
На прес-конференції був присутній і президент міжнародного поетичного фестивалю "Meridian Czernowitz” Свя­тослав Поме­ран­цев.
– Як вдячний партнер, хочу знати, що коїться на Кали­нівському ринку, може, десь підтримати, запропонувати ці­ка­ві думки. Тому я тут. По-друге, я як представник громадської організації і Руслан як керівник комунального підприємства працюємо заради кращого життя громади міста. І ми готові до співпраці й діалогу з громадою. "Meridian Czer­nowitz” планує і надалі проводити свої культурні експерименти, і, якщо керівництво Калинівського ринку погодиться допомогти і цього року, є план зробити ще одну сцену поезії. Адже національні ЗМІ відзначили, що на Калинці було найцікавіше. Тож, сподіваюся, ми продовжимо співпрацювати з Калинівським ринком. Руслан Сербінчук схвально відгукується про співпрацю з "Мери­діаном”, оскільки переконаний, що необхідно віддано працювати на благо буковинців. І не тільки  в фінансовому плані, але  й культурному. При цьому гендиректор наголосив, що ніколи не забуде, що він простий найманий працівник.
Альона ЧОРНА
Фото автора
Переглядів: 585 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz