НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » СТАН ДОРІГ КОНТРОЛЮВАТИМУТЬ ЩОДЕННО
18:01
СТАН ДОРІГ КОНТРОЛЮВАТИМУТЬ ЩОДЕННО
Останнього понеділка зими, 25 лютого, під керівництвом голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва пройшла чергова апаратна нарада.  Під час засідання обговорили питання соціальної політики, ремонту доріг, а також туристичної привабливості Буковини.

 СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА В ДІЇ
Очільник крайової виконавчої влади Михайло Папієв зазначив, що соціальна політика залишається головним пріоритетом у роботі крайової влади. Пос­тупова та поетапна реалізація в регіоні доручень Президента України вже дозволила суттєво покращити соціальний захист жителів краю, які найбільше його потребують. За словами Михайла Миколайовича, згідно з дорученням Президента України за результатами його поїздки до області у листопаді 2011 року на Герцаївщині з минулого року функціонує Всеукраїнський центр для людей з особливими потребами «Віра, надія, любов», у якому нині перебуває 168 людей. Для належного функціонування центру держава надає всебічне сприяння і підтримку. А кінцева мета реформаторської політики – зміцнення України як конкурентоспроможної держави в колі європейських країн і забезпечення високих соціальних стандартів та якості життя українців. Губернатор наголосив, що серед результатів реформ у сфері соціального захисту людей є стовідсоткове забезпечення інвалідів краю кріслами-колясками, які відповідають їхнім індивідуальним потребам, ріст розміру виплат з догляду за інвалідами з психоневрологічними захворюваннями, підвищення розміру щорічної разової грошової допомоги інвалідам війни до Дня перемоги, видача їм автомобілів та путівок на оздоровлення, забезпечення соціально незахищених жителів краю телетюнерами, збільшення числа фахівців із соціальної роботи та інше.

 КОНТРОЛЬ
ЗА ДОРОГАМИ
Багато часу приділили питанню ремонту доріг. Михайло Папієв наголосив, що якість та темпи проведення ремонту доріг краю інспектуватимуть щоденно. Відтак доручив Службі автомобільних доріг області щовечора інформувати профільного заступника голови облдержадміністрації про план робіт ремонтних бригад дорожників на автошляхах краю на наступний день.
– Проблема з ремонтом дорожнього полотна області потребує нагального вирішення, і цю роботу необхідно виконати в стислі строки і якісно. Ми повинні взяти це питання на щоденний контроль. Йдеться про темпи ремонту доріг і якість робіт, – наголосив Михайло Мико­лайович. У дорученні голови обл­держадміністрації за підсумками наради також зазначено, що у віддалених районах області, зокрема Сокирянському, Кельменецькому, Путильському та Вижницькому, контроль за дорожніми роботами особисто здійснюватимуть голови районних державних адміністрацій. Звітуючи про виконану роботу, начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах повідомив, що минулими вихідними здійснили ямковий ремонт на мосту в с.Атаки Хотинського району, а також розпочали роботи на дорозі державного значення Житомир-Чернівці. Усього ж в краї потрібно відремонтувати 10 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття.

 ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ КІЛЬКІСТЬ САДИБ
Про це під час наради повідомив начальник управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Дмитро Павел. За його словами, на Буковині туристичні послуги надають 33 туроператори та 85 туристичних агентів, також діють 112 сільських приватних садиб – це майже на 10% більше, ніж було на початку минулого року, – повідомив він під час апаратної наради. Для залучення потенційних власників до сільського туризму спільно з обласним громадсько-молодіжним екологічним об’єднанням «Буквиця» на території області упродовж минулого року проведено 11 семінарів з питань розвитку сільського «зеленого» туризму в краї. – За минулий рік видано 7 видів промоційної літератури, яка розкриває туристичні можливості Буковини. З метою популяризації туристичного потенціалу Чернівецької області інформацію про наш край розмістили у рекламно-інформаційному довіднику «Туризм в Україні», – інформував посадовець. Нині ж активно ведеться робота щодо представлення туристичного потенціалу області на Міжнародній туристичній виставці «INB-2013», яка відбудеться у Німеччині, в Берліні з 6 до 10 березня цього року, та ХІХ Міжнародній виставці UITT'2013 «Україна — Подорожі та туризм», яка проходитиме в Києві з 27 до 29 березня.

Альона ЧОРНА
Фото автора

Переглядів: 385 | Додав: Sunny | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz