НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 9 » THE WALL STREET JOURNAL (США): АРЕШТ ТИМОШЕНКО НЕ МАВ ПОЛІТИЧНИХ МОТИВІВ
15:17
THE WALL STREET JOURNAL (США): АРЕШТ ТИМОШЕНКО НЕ МАВ ПОЛІТИЧНИХ МОТИВІВ
Реакція
Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) заявив, що не знайшов політичних мотивів в арешті колишнього Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, тим самим спростувавши неодноразові твердження її адвокатів. Про це говориться в публікації авторитетного американського видання The Wall Street Journal, яке посилається на слова директора загальних служб Європейського суду Родеріка Лідделла, а також на заяви експертів і власні висновки.
"Суд не ухвалював такого рішення", - цитує видання висловлювання Родеріка Лідделла, констатуючи відсутність політичних мотивів. За твердженням The Wall Street Journal, Тимошенко була взята під арешт за постійні гучні і образливі вигуки в залі суду. Такий привід для арешту, за визначенням ЄСПЛ, йде врозріз із одним із принципів Європейської конвенції. "Роз'яснення чиновника ЄСПЛ дуже важливе, тому що і Тимошенко, і багато ЗМІ перед цим заявляли, що суд виніс ухвалу про політично мотивований арешт. Команда адвокатів Тимошенко минулого тижня заявила, що це означає те, що вона має бути негайно звільнена, попри те, що її апеляція досі перебуває на розгляді, й очікується ще одне рішення ЄСПЛ", - резюмує The Wall Street Journal.
Видання також прогнозує, що розгляд наступної апеляції Тимошенко в ЄСПЛ займе не менше року.
Крім того, наводяться слова посла України в ЄСПЛ Назара Кульчицького про те, що Україна може і не подавати апеляцію на рішення ЄСПЛ від 30 квітня.
Видання підкреслює, що рішення українського суду ухвалене на підставі старого Кримінально-процесуального кодексу ще радянських часів, який залишався в силі в 2011 році. Відтоді кодекс був замінений новим, "який є м'якшим, і розроблений з урахуванням побажань Венеціанської комісії та інших європейських інституцій як частина широкої програми реформ відповідно до європейських норм і стандартів".
Переглядів: 330 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz