НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 12 » У селі Атаки обвалилася частина мосту через Дністер
15:14
У селі Атаки обвалилася частина мосту через Дністер
Сьомого квітня на трасі Чернівці-Київ поблизу села Атаки Хотинського району обвалилася частина мосту через річку Дністер, який з’єднує Чернівецьку та Хмельницьку області. Рух транспорту було частково обмежено та здійснено по правому боці  проїжджої частини. Губернатор Чернівецької області одразу доручив обласному автодору найближчим часом провести ремонтні роботи.
Відтак було виставлено та вк­лю­чено реверсивні світлофори, які регулюють односторонній рух по­чергово. За даними служби автодоріг у Чернівецькій області, пош­кодження спричинили не зовнішні чинники, а зношеність конструкцій, оскільки міст збудовано 1956 року. Відтоді його жодного разу капітально не ремонтували, а потік транспорту і його вага зросли у десятки разів. Начальник служби автомобільних доріг у Чер­ні­вецькій області обіцяв, що протягом тижня міст від­ре­мо­н­тують і рух відновлять. Однак уже через два дні на мостовому переході в селі Атаки стався провал залізобетонної пли­ти розміром 1,0х0,3 м в русловому прогоні між опо­рами №№4 та 5. У зв’язку з цим при­й­нято рішення закрити рух транспорту через міст.

Увечері цього ж дня під керівництвом першого зас­тупника голови Чер­нівецької ОДА Георгія Га­лиця проведено позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час цього засідання, за участі голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва, вислухано ряд доповідей і вирішено:   1. Службі автомобільних доріг подати лист – обгрунтування щодо ситуації, що склалася на автомобільному мосту через річку Дністер щодо припинення руху транспорту.
2. Скласти та погодити з УДАІ УМВС України в Чернівецькій області  схему організації об’їзду транспорту. 3. Подати обласній адміністрації фаховий висновок щодо експлуатації автомобільного мосту через річку Дністер.
Крім цього, дано доручення негайно встановити дорожні знаки та технічні засоби для регулювання дорожнього руху, надати зведений акт визначення розмірів матеріальних збитків та фаховий висновок щодо подальших дій.
Закриття мосту в с.Атаки комісія класифікувала як надзвичайну ситуацію регіонального рівня техногенного характеру. В зв’язку з цим Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області доручено негайно організувати схему об’їзду та забезпечити транспортне сполучення між населеними пунктами Чернівецької, Хмельницької та Вінницької областей на час припинення руху через автомобільний міст у с. Атаки. Окрім цього, дорожники мають терміново обстежити інші автомобільні мости в регіоні, зокрема міст через р. Прут сполученням Дубівці-Глиниця Кіц­манського району, та надати фахові висновки щодо їхньої подальшої експлуатації.
Водночас зазначено, що Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області вже готує зведений акт визначення розмірів матеріальних збитків та кошторисний розрахунок на проведення аварійно-відновлювальних та інших невідкладних робіт на автомобільних мостах через             р. Дністер у селах Атаки та Звенячин.
Ситуацією з мостом зацікавилися і в прокуратурі Чернівецької області. Як повідомляють у прес-службі прокурора, 09.04.2013 р. до правоохоронців Буковини надійшло повідомлення про те, що міст через річку Дністер у селі Атаки Хотинського району Чернівецької області в напрямку м.Кам’янець-Подільський Хмельницької області частково зруйнований. Проведеним оглядом місця події встановлено, що на національній дорозі державного значення Н-03 Житомир-Чернівці на мосту стався провал залізобетонної плити розміром 1,2м на 0,5 м.  Тому комісія прийняла рішення про перекриття руху транспорту по цьому мосту з 18 год. 09.04.2013 р., забезпечивши об’їзд через Новодністровськ – Муровані Курилівці – Дунаївці, та невідкладно, в найкоротший термін, ліквідувати руйнування плит. Після ремонту рух транспорту по мосту поновлять.
Як зазначив голова Чернівецької ОДА, роботи мають бути виконані якісно й оперативно. Адже цей напрямок являється ще й стратегічною магістраллю на Балкани. І зрозуміло, що об’їзди суттєво б’ють не тільки по кишені водіїв, але й по часу. Крім мосту в Атаках, капітального ремонту потребує і Звенячинський міст, який також уже роками не бачив бодай відновлювальних робіт.
Як повідомляють диспетчери центрального автовокзалу, через  перекритий рух через міст в селі Атаки тимчасово зміниться і графік міжобласного сполучення. Зокрема, автобус до Києва буде їхати через Новодністровськ і прибуватиме на три години пізніше. Маршрут передбачає проїзд через  Муровані Курилівці та Вінницю. Тобто в Кам’янець-Подільський автобус заїжджати не буде  і дістатися туди автобусом поки що неможливо.
А поки ремонтники взялися за роботу, опозиція поспішила використати факт зі зруйнуванням мосту в Атаках для критики нинішньої влади. Хоча за 20 років незалежності жодна влада, в тому числі коли губернаторами були «рухівці», «ющенківці», так і не спромоглася  провести капітальний ремонт мостів, хоча цього давно вимагає час.
Альона ЧОРНА
Фото http://molbuk.ua/
Переглядів: 450 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz