НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 5 » Від трансжирів не тільки гладшають
09:25
Від трансжирів не тільки гладшають
Трансжири не тільки викликають ожиріння – вони руйнують психіку людини.   У людей, які регулярно їдять продукти з трансжирами (фастфуд, солодощі, сухарики, чіпси) підвищується ризик важких психоневрологічних розладів.
Бразильські вчені з'ясували, що клітини людини не сприймають такі жири, особливо сильно страждають клітини головного мозку. Під час надходження до них трансжирів зменшується активність ферменту, який забезпечує клітинне дихання. Тобто клітина перестає природним чином очищатися від токсинів, в результаті обмінні процеси в мозку сповільнюються. Клітини не можуть підтримувати нервову систему в спокійному стані. З цієї причини підвищуються емоційні й тривожні параметри в результаті стресових ситуацій повсякденного життя. А постійне нервове напруження з часом призводить до серйозних психоневрологічних розладів.
Трансжири отримують шляхом гідрогенізації звичайних рослинних олій, зазвичай, соняшникової. Її сильно нагрівають і пропускають водень. 
В результаті виходить тверда, стійка до окислення жирова маса. На основі цієї маси виробляють маргарин, а також різні кондитерські та кулінарні жири (їх застосовують для поліпшення смаку і продовження терміну зберігання продуктів).
Часто люди, перебуваючи в пригніченому або роздратованому стані, не можуть зрозуміти причину, з якої погано почуваються, оскільки зовнішні обставини їхнього життя можуть бути сприятливими. А вся справа саме в порушенні клітинної роботи, яке спричинило споживання трасжирів.

Переглядів: 387 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz