НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 5 » ВЛАДА БУДЕ НЕГАЙНО НАВОДИТИ ПОРЯДОК У ЛІСІ
17:35
ВЛАДА БУДЕ НЕГАЙНО НАВОДИТИ ПОРЯДОК У ЛІСІ
 ПОЗИЦІЯ РЕДАКЦІЇ
Ми подали матеріал нашої Світлани Ісаченко про проблеми і здобутки лісової галузі Буковини. Журналістка має свою суб’єктивну думку, зрештою, підтверджену виробничими показниками підприємств щодо необхідності проведення планових вирубок у Буковинських Карпатах і жодним чином не зменшення, а збільшення їхніх обсягів. Піддається критиці недостатня компетентність управління економіки ОДА і ставиться під сумнів ефективність заходів, які вживали і вживають керівники Чернівецької області для наведення порядку в лісах.

Поза кадром залишається той факт, що офіційні вирубки і офіційна переробка деревини є лише надводною верхівкою величезного кримінального айсберга, який зветься Карпатський ліс. Губернатор Ми­хайло Папієв намагається не зменшити обсяги законних лісопромислів, а перекрити шлях зловмисникам, які у браконьєрський спосіб вирубують наші ліси, контрабандистам, котрі вивозять ліс-кругляк у суміжні держави, і правоохоронцям, які кришують цей багатомільйонний бізнес. Михайло Папієв бо­реться з тотальними вирубками лісу поблизу населених пунктів, де є дороги і його розробка не є зат­ратною, і змушує керівництво лісової галузі вести лісопромисел цивілізовано на тих площах, де масив потребує нагальної заготівлі, але які віддалені від доріг і знаходяться на гірських кряжах. Тільки планова далекоглядна лісозаготівля при належному лісівництві може утримувати показники держлісгоспів на належному рівні й прирощувати їх, не завдаючи шкоди буковинській громаді та природі нашої землі.
А ще є думка екологів, які вже мали би криком кричати через варварське вихолощення наближених до міст і сіл лісотериторій, що погіршує екологічний баланс і загрожує паводками, селями та іншими екологічними катастрофами, як-то зниження популяцій звірини та відходу її у Румунію, де з лісами обходяться набагато мудріше і цивілізованіше.
Ми вважаємо, що жорсткий контроль за тим, куди і чого прямують нічні й денні автопоїзди з лісом, має бути тотальним. Керівництво області має знати, як хазяйнують на ввіреній території лісівники, з якими документами звідки і куди прямує сировина, хто супроводжує вантажі із сумнівним документальним прикриттям. Чому на дорогах області раз по раз можна побачити лісовози та самоскиди, завантажені деревиною, а гучних кримінальних справ правоохоронці не народжують. Громадськість хоче знати, де, чому і скільки вирубується деревини, куди вона продається і що з цього має область і та чи інша територіальна громада. Те, що порядку в лісі нема, люди знають краще за політиків.
Румунські митники виявили у колодах, котрі експортували за кордон з Буковини, схованки із цигарками на сотні тисяч доларів США. Люди хотіли би знати, які підприємства області, і скільки таких є, мають потужності, щоби просвердлити у деревині такі якісні повздовжні отвори. Думаємо, таких не багато, якщо не одне. Отож запитань до боротьби з дикунським господарюванням у лісі чимало і без взяття питання на контроль особисто губернатором їх не вирішити. Хоча якось Михайло Папієв зауважив:
– Тільки-но я дам розпорядження навести порядок з самоскидами з гравієм і з лісовозами з деревиною, як міліціонери на дорогах одразу ж піднімають свої «тарифи» за пропуск автомобілів без документів, а крадіжок і контрабанди не меншає.

Переглядів: 337 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz