НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 25 » ЗА ДЕНЬ ТРИ МЕРИ БУЛИ ВІДПРАВЛЕНІ У ВІДСТАВКУ
13:16
ЗА ДЕНЬ ТРИ МЕРИ БУЛИ ВІДПРАВЛЕНІ У ВІДСТАВКУ
Оргвисновки
Для трьох українських мерів сьогодні був поворотний день - вони були відправлені у відставку. Така доля спіткала мера Черкас Сергія Одарича (на фото), мера Конотопа Василя Дзеда і мера Сак Олега Клюя.
Голосування у Черкаській міськраді було таємним. Воно проходило в режимі он-лайн і транслювалося на офіційному сайті міської ради. 40 голосами "за" Одарич був відправлений у відставку. При цьому загальна кількість депутатів у міській раді складає 60 осіб, не рахуючи самого Одарича.
П'ять депутатів відмовилися брати участь у голосуванні. Виникла суперечка, чи можна рахувати 40 голосів "за" двома третинами депутатського скликання, якщо 61-м членом міської ради є сам мер. Проте, голова рахункової комісії Артур Савін оголосив рішення про відставку мера прийнятим.
Відставки мера Черкас Одарича вимагали представники всіх фракцій міськради. На думку представника групи "Черкащина" Олександра Радуцького, завдяки діяльності Одарича, Черкаси стали першим містом, в якому ПР формально об'єднала свої зусилля з опозиційними фракціями. "Сергій Одарич став автором політичного дива - він своїми деструктивними діями об'єднав проти себе всі без винятку політичні сили регіону - як провладні, так і опозиційні. У місті, напевно, не залишилося нікого, хто може вірити його словам і обіцянкам мера, всім цим міфам про світле майбутнє і політ космічних кораблів. Громадян цікавлять прості проблеми - куди подівся колосальний бюджет розвитку, де обіцяні тролейбуси, чому зникає і просідає тільки що покладений асфальт", - сказав Радуцький.
У Конотопі депутати міськради також голосували таємно. з 35 присутніх депутатів за дострокове припинення повноважень мера проголосували 34. Василь Дзед обіймав посаду мера Конотопа з кінця 2010 р. Він балотувався від Української соціал-демократичної партії (УСДП) Наталії Королівської, проте пізніше змінив партійну приналежність, перейшовши в ПР. Звідти Дзеда виключили в березні 2013 р., порахувавши його діяльність на посту мера неправомірною.
Також виключений з ПР був мер Сак Олег Клюй. Проте його відставка була дещо іншою, принаймні якщо судити за формальними ознаками. Клюй сам написав заяву про відставку, посилаючись на поганий стан здоров'я. За прийняття відставки мера проголосували 36 з 37 присутніх в сесійному залі депутатів міськради. До проведення позачергових виборів виконувати обов'язки міського голови буде секретар міськради Сергій Гнатюк.
Клюй народився у 1956 р., у 2006 та 2010 рр. обирався міським головою Сак.
Крім того, прокуратура Запорізької області сьогодні, 24 квітня 2013 р., завершила досудове слідство в кримінальному провадженні відносно мелітопольського міського голови Сергія Вальтера, двох його заступників, начальника одного з секторів виконавчого комітету Мелітопольської міської ради і одного з комунальних підприємств м. Мелітополя щодо здійснення ними у складі організованої злочинної групи низки кримінальних правопорушень. Справа направлена у суд.
Переглядів: 363 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz