НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 17 » ЗА ВЧИНЕННЯ СЕРІЇ КРАДІЖОК ЗАТРИМАНО "ГАСТРОЛЕРІВ-ДОМУШНИКІВ"
13:39
ЗА ВЧИНЕННЯ СЕРІЇ КРАДІЖОК ЗАТРИМАНО "ГАСТРОЛЕРІВ-ДОМУШНИКІВ"
На гарячому
Співробітники карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області затримали групу осіб, які «спеціалізувалися» на крадіжках із помешкань громадян. Тріо зловмисників встигли викрасти майна майже на 65 тисяч гривень.
Упродовж останніх двох місяців у обласному центрі було скоєно ряд зухвалих крадіжок із квартир та будинків громадян. У помешкання, крадії проникали навіть у день, поки власники перебували на роботі або у своїх справах. Предметом уваги зловмисників здебільшого були гроші та золоті вироби.
Працівники міліції провели цілий комплекс заходів аби затримати зухвалих домушників: опитували сусідів у пошуках свідків або очевидців, здійснювали відпрацювання вулиць міста, перевіряли осіб, які раніше притягувались до відповідальності за скоєння подібних злочинів. Детальний аналіз отриманої інформації допоміг оперативникам вийти на слід та затримати підозрюваних у цих крадіжках.
Зловмисниками, які уникали зустрічі із міліцією, виявились троє громадян, мешканці Львова, Чернігова та Одеської області, віком 34-40 років. Усі вони раніше судимі за аналогічні злочини. При затриманні, у львів’янина правоохоронці вилучили пістолет марки «Зоракі» із набоями.
Уже встановлено, що вказана група «гастролерів» скоїла понад 10 крадіжок з помешкань чернівчан.
За цими фактами відкритті кримінальні провадження передбачені ч.3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.
Наразі затримані перебувають під вартою. Триває перевірка можливої причетності фігурантів до інших крадіжок з помешкань, вчинених як на території області так і за її межами.
Щоб не стати жертвою крадіїв, врахуйте кілька порад. Здебільшого зловмисники проникають у квартири чи домівки за відсутності господарів. Отже, коли вирушаєте у відпустку, виїжджаєте до родичів, не кажіть про це іншим без потреби. Лише обмежене коло людей повинно знати, які цінності ви зберігаєте вдома та на який термін залишаєте своє помешкання.
Як правило, домушники потрапляють до чужої квартири через вхідні та балконні двері, вікна і кватирки, тому не забувайте перед від'їздом щільно зачиняти всі можливі ходи доступу до Вашої оселі. Для більш надійного захисту домівки краще скористатися сигналізацією з підведенням до пульту централізованої охорони. Для її встановлення звертайтеся до територіального підрозділу державної служби охорони. У квартирах, які були під охороною, крадіїв затримують у 99 відсотках.
Варто зазначити, що із загальної кількості вчинених квартирних крадіжок, майже половина становлять крадіжки вільним доступом.
Тому звертаємо увагу громадян на безпечну поведінку у стінах власних квартир. Візьміть за правило, що прийшовши додому обов’язково перевірте чи зачинені двері на ключ, а також не залишайте цінні особисті речі, сумки, барсетки із документами у коридорі, адже у першу чергу саме вони стають предметом злочинного посягання.
Якщо Вас все ж таки обікрали, то негайно телефонуйте у міліцію.
СЗГ УМВС України в Чернівецькій області
Переглядів: 344 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz