НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 24 » Запасайте липовий цвіт
09:41
Запасайте липовий цвіт
Липовий чай використовують в офіційній медицині як потогінний і бактерицидний за­сіб для полоскання при простудних захворюваннях. У на­род­­ній медицині липовий цвіт, що володіє також і заспокійливою, сечогінною, жарознижувальною, відхаркувальною, про­­­ти­мікробною, протизапальною дією, застосовують дуже широко. Препарати з липи посилюють секрецію шлункового соку, збільшують жовчоутворення і полегшують над­ходження жовчі в дванадцятипалу кишку. Властивість посилювати виділення жовчі й активізувати травні ферменти робить чай цінним помічником у боротьбі із запальними процесами в шлунку і кишечнику, при проблемах з травленням. Суц­віття липи дещо зменшують в'язкість крові, а також покращують постачання крові киснем, тому липа показана при гіпоксії, тобто при кисневому голодуванні клітин організму.

 При ангіні, застуді, трахеїті, запаленні легень:
Залийте 1,5 столові ложки квіток липи склянкою окропу, настоюйте протягом 20 хвилин, процідіть. Приймайте по 1-2 склянки на ніч. Цей же настій можна використовувати і для полоскань.

 При бронхіті приготуйте настій, заливши столову ложку квіток липи склянкою окропу. Приймайте по півсклянки дві­чі-тричі на день.

 При ожирінні подрібніть в кавомолці сухі квіти липи. Приймайте по чайній лож­ці отриманого порошку тричі вдень.

  При сечокам'яній хворобі залийте 2 столові ложки липового цвіту 2 склянками гаря­чої води, кип'ятіть 10 хвилин. Пийте на ніч по 2 склянки цього відвару. Допомагає при різі в сечівнику і піску в сечі.

 При болях у суглобах, подагрі листя липи ошпаріть окропом і в гарячому вигляді накладіть їх на суглоби, на­крийте пергаментом або плівкою і укутайте чимось теплим. Компрес тримайте 1-2 години. Також можна робити примочки і компреси на суглоби з багатошарової марлі, змоченої настоєм липового цвіту.
Липовий чай – все ж лікувальний засіб, його не можна вживати постійно, у великих кількостях, тим більше замінювати ним звичайні чаї. Адже липа активізує захисні функції організму, посилює потовиділення, стимулює серцеву дія­льність, а це призводить до додаткового навантаження на серце і до зайвого перезбудження нервової системи.
Переглядів: 390 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz