НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 18.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 21
Гостей: 21
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 6 » ЖИТЕЛІ СУСІДНЬОЇ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПЛАВАЮТЬ ПО ВУЛИЦЯХ НА ЧОВНАХ
17:53
ЖИТЕЛІ СУСІДНЬОЇ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПЛАВАЮТЬ ПО ВУЛИЦЯХ НА ЧОВНАХ
Велика вода – велика біда…
Через підйом рівня води в річках жителі Івано-Франківської області змушені переміщатися по вулицях на човнах, повідомляє kp.ua. У зв'язку з потеплінням і швидким таненням снігу вода все прибуває, хоча рятувальники запевняють, що пік вже позаду.
- Максимальний рівень води в річках був в полудень п'ятниці, - зазначають місцеві рятувальники. - У річці Ворона вода піднялася майже до п'яти метрів, в річці Свірж рівень води сягнув понад чотирьох метрів, в Дністрі - майже шести метрів. Будинки, підвали, присадибні ділянки, господарства, колодязі та сільськогосподарські угіддя затопило в 31 населеному пункті області. Найбільше від паводку постраждали Тисменицький, Тлумацький і Рогатинський райони, де затопило 26 міст і сіл. Також затопило два населених пункти в Надвірнянському районі та міста Калуш, Болехів і обласний центр.
У 16 населених пунктах Тлумацького, Тисменицького та Рогатинського районів залишаються затопленими 405 підвалів, 335 господарств, 355 присадибних ділянок, 454 криниці та 51 гектарів угідь, - зазначають рятувальники. - Воду з житлових будинків відкачали.
Жителі області шоковані - велика вода позбавила їх зв'язки з родичами, неможливо закупити продукти або дістатися до лікарні.
Біля річок постійно чергують рятувальники, які на п'яти човнах допомагають місцевому населенню добиратися до будинків. До другої години дня суботи рятувальники перевезли по воді 109 місцевих жителів.
Спостережні пости співробітників ГУ ГСЧС України в Івано-Франківській області постійно чергують біля річки Ворона.
Крім цього, через паводок в області є загроза зсувів і снігових лавин у високогір'ях.
У Тлумацькому районі на проїжджій частині обвали.
Переглядів: 430 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz