НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 22
Як повідомив телеканал «Чернівці», Сергій Гомонович, головний архітектор міста, заявив про намір оголосити новий конкурс на реконструкцію Соборної площі.
На Соборній площі планують можливе використання підземної території, зокрема будівництвом там автомобільного паркінгу, а на місці колишньої міської дитячої бібліотеки – зведення готельного комплексу.
Сергій Гомонович: «Інвестора зацікавить цей готель, і разом з тим ми будемо його залучати до реконструкції всієї площі. Чи буде ще щось збудовано чи ні, ми сьогодні не знаємо. Це визначить конкурс».
Також на Соборній площі міста планують змінити рух автотранспорту і пустити його повз пам’ятник, таким чином площу зроблять суцільною, з’єднавши її на місці теперішніх зупинок громадського транспорту.
Переглядів: 345 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

За словами заступника директора управління фізичної культури та спорту департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Анатолія Швеца, впродовж останнього часу в області побудовано 30 спортивних споруд. «І це відбувається насамперед завдяки введенню в експлуатацію нових освітянських об’єктів, які, як правило, мають  нові спортивні зали, спортивні майданчики, стадіони», – сказав він.
За словами посадовця, у контексті нових соціальних ініціатив Президента України розбудова спортивних споруд у краї триватиме і надалі.  Нині ж в області функціонує 2170 спортивних споруд, 36 дитячо-юнацьких спортивних шкіл різних форм власності.
Реконструкція та модернізація спортивних майданчиків передбачається і відповідно до нової Регіональної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013 – 2017 роки.
Переглядів: 370 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

Віднині у Чернівцях заборонено перевозити пісок і гравій на автомашинах з відкритими кузовами.
Таке рішення прийнято на апаратній нараді у міськраді – це пов’язано з тим, що тривають роботи з проведення весняного місячника благоустрою міста, який розпочався 11 березня.
Переглядів: 324 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

За словами директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Михайла Бауера, батьківські Інтернет-збори – одна з найперших знакових подій галузі освіти краю 2013 року. Відповідні заходи повинні бути систематичними і проводити їх слід хоча би раз у півроку.
Координатор проведення Ін­тернет-зборів – департамент освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації.
Перші батьківські Інтернет-збори відбудуться 22 березня о 12 годині на базі 24 визначених загальноосвітніх навчальних закладів у районі/місті.
Переглядів: 324 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

Для забезпечення ефективного контролю за якістю та безпекою продукції, робіт і послуг, створення в області сприятливого соціального клімату торік інспекція перевірила 325 підприємств торгівлі та побуту різних форм власності.
Порушення виявлені у 226 випадках. Окрім цього, попереджено майже 1,5 тис. порушень законодавства про захист прав споживачів. Особливу увагу інспекція приділяла попередженню реалізації фальсифікованих, неякісних, несертифікованих товарів, товарів без необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації, з минулим терміном придатності, а також виконанню суб’єктами господарювання приписів актів перевірки щодо усунення порушень. За виявлені під час перевірок порушення до адміністративної відповідальності протягом минулого року притягнуто 220 людей з накладенням адміністративних штрафів.
Переглядів: 354 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

Чернівецька область стала учасником пілотного проекту з впровадження Єдиного електронного реєстру листків непрацездатності у складі Єдиного реєстру пацієнтів. З ініціативи Міністерства охорони здоров’я його реалізує Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Створення Єдиного реєстру лікарняних має забезпечити оперативний облік та контроль усіх виданих і продовжених листків непрацездатності медичними закладами різних форм власності; здійснення моніторингу захворюваності та поширеності хвороб задля планування комплексу профілактичних заходів та підвищення ефективності санаторно-курортного лікування. Також це дасть змогу запобігти імовірним зловживанням при видачі та продовженні листків тимчасової непрацездатності та, як наслідок, дозволить ефективніше використовувати кошти Фонду.
Переглядів: 287 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

У Чернівцях Калинівський ринок вже придбав веб-камеру, яка в режимі он-лайн цілодобово транслюватиме на сайті підприємства все, що відбувається на ринку.
А невдовзі проведуть безкоштовну Інтернет-мережу Wi-Fi, що дасть можливість підприємцям ринку звітувати податковій про свою діяльність з робочого місця.
Переглядів: 391 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

До 11 квітня у Чернівцях проводять весняний місячник санітарної очистки та благоустрою для наведення належного санітарного стану в місті та забезпечення санітарно-екологічного благополуччя його мешканців.
До місячника залучено підприємства, громадські організації, навчальні заклади, установи, орендарів, ОСББ, ЖБК, ЖБТ і населення.
У проведенні весняного місячника санітарної очистки залучено 589 людей та задіяно 17 одиниць транспортних засобів.
Переглядів: 329 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

400 г домашнього сиру
2-3 яйця
100 г цукру
2 ст. л. сметани
2 ст. л. манки
родзинки, ваніль,
цедра лимона
Жовтки відокремити
від білків.
Сир змішуємо в блендері з жовтками, цукром, сметаною і ваніліном.
Потім додаємо родзинки, цедру манку і пе­ре­мі­шуємо вже ложкою.
Білки збиваємо в піну і вводимо з допомогою де­рев'яної ложки в сир, акуратно розмішавши.
Накладаємо в змащену форму або кілька ма­ле­ньких і ставимо в розі­гріту до 200 0С духовку, випікаємо до готовності (перевірити сірником). Теплу за­піканку посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!
Переглядів: 366 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

ВООЗ оприлюднила щорічний звіт про тривалість життя в Європі, Середній Азії та деяких інших країнах світу –  загалом проаналізовано 53 країни, серед яких і Україна.
За оцінками експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, з 1980 року тривалість життя населення цих країн зросла на 5 років. Як і раніше, є розрив між показниками тривалості життя жінок і чоловіків. У середньому, жительки вказаного регіону доживають до 80 років, а сильна стать – до 72,5 року. Найдовше живуть іспанки (85 років) та ізраїльські чоловіки (80,1 року).
За даними ВООЗ, в Україні середня тривалість життя жінок – 75 років, чоловіки живуть менше – 64,3 року. За цими показниками наша країна посідає відповідно 48-е і 51-е місце з 53.
Переглядів: 341 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

Це досить розповсюджене захворювання очей: кришталик, через який світло проникає в око, мутнішає, що призводить до погіршення зору. Попри всю прозаїчність хвороби, назва її досить поетична (давньогрец. - «водоспад»). Стародавні греки вважали, що людина з катарактою бачить все як крізь струмені водоспаду, тому що зіницю затуляє плівка.
Найчастіше це вікова проблема, наслідок старіння. І попередити розвиток вікової катаракти, яка часто буває спадковою, неможливо. Проте це захворювання може виникнути і у молоді, наприклад, до розвитку катаракти призводить цукровий діабет або негативний фізичний вплив (сонячне випромінювання, травма ока). Основним методом лікування є хірургічне видалення помутнілого кришталика і його заміна на штучний, виготовлений зі спеціальних полімерних матеріалів. Сьогодні це добре відпрацьована операція. На око не накладають шви, за сучасною технологією роблять лише кількаміліметровий розріз, через який вводять штучну лінзу, зігнуту вдвічі. Наразі нема ліків, які ... Читати далі »
Переглядів: 316 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

Великий піст є найдовшим і найважливішим серед інших багатоденних постів. Цього року він триватиме від 18 березня до 5 травня. Священики вкотре наголошують, що піст – це насамперед час побути наодинці з Богом та собою, а обмеження в їжі лише сприяє духовному очищенню.
Піст може бути 6 ступенів суворості, які кожен вірянин обирає для себе особисто:
 повна відмова від їжі, якої дотримуються деякі ченці;
 сухоїдіння – холодна їжа без додавання рослинної олії;
 рослинна їжа без олії може бути підігрітою;
 під час приготування їжі можна використовувати росли­нну олію;
 до раціону входить риба;
 найлегший піст – усі продукти, крім м'яса.

Ще кілька правил дотри­мання посту:
 У понеділок, середу і п'ятницю один раз на день харчуйся холодною їжею без олії.
 У вівторок і четвер один раз на день їж гарячу їжу без олії.
 У суботу та неділю дві на день можн ... Читати далі »
Переглядів: 360 | Додав: Sunny | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz