НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 23.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 25
Днями, на сайті Інтернет-видання «Коментарі» оприлюднено рейтинг керівників регіонів України за підсумками 2012 року. Лідерами минулого року згідно з сумарними результатами за двадцятьма критеріями стали керівники Волинської, Чернівецької та Тернопільської областей - Борис Клімчук, Михайло Папієв та Валентин Хоптян.

Місця регіонів за кожним із критеріїв підраховані виданням «Коментарі» на основі офіційної інформації Державного комітету статистики України та його територіальних підрозділів. Цьогоріч Чернівецька область сумарно була оцінена на 65 балів у порівняльній картині розвитку регіонів. Так, на Буковині зафіксований рекордно низький рівень середньомісячної заборгованості з виплати заробітної плати – 1,28 грн. на одного штатного працівника, У той час, коли загальноукраїнський показник складає 92,98 грн. Також Чернівецька область, згідно з рейтингом, посідає лідируючі позиції щодо динамі ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Не так давно народний депутат Геннадій Москаль заявив про розкрадання десятків мільйонів гривень у будівельній сфері нашого краю. За його словами, багато тендерів, які проводило Управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації, вигравали фірми-одноденки, які  мають відношення до керівника управління Валерія Карвацького. І що тривалий час багато інших будівельних фірм не можуть виграти тендер з різних причин. Нардеп також заявив, що будівельна фірма ТзОВ «Трейдербуд» є «лівою структурою, яка немає навіть адреси». Такими заявами відразу зацікавилися відповідні структури, які й нагрянули до всіх згаданих фірм з численними перевірками. Тим часом ми вирішили відвідати найсвіжіші об’єкти (за 2011-2012 роки), що будували фірми-переможці. Та на власні очі побачити їхню роботу.
 ОБЛИЧЧЯ БУДІВЕЛЬНИХ ФІРМ – ЇХНІ БУДІВЛІ
Не далеко від обласного центру видніється Ка­м’ян­с ... Читати далі »
Переглядів: 1376 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

У Чернівецькій області слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення коштів клієнтів фінансової установи у розмірі понад півтора мільйона гривень завідувачем одного з районних відділень банку.
Керівника одного з міс­це­вих відділень банку пі­доз­рюють у тому, що впродовж 2011-2012 років вона неодноразово незаконно ви­лу­чала та привласнювала кош­ти, які вносили на депозитні рахунки клієнти фі­нан­сової установи. Вико­ную­­чи функції контролера при здійсненні вкладних операцій, працівниця банку, скориставшись тим, що ка­сир фор­мально візувала операції, одноосібно привласнила кошти по 19 депозитних ра­хунках на загальну суму 1 млн. 530 тис. гривень. Ін­фор­­мацію внесено до Дер­жавного реєстру до­су­дових розслідувань за ознаками в діях завідуючої відділенням банку складу злочинів, передбачених ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 5 ст. ... Читати далі »
Переглядів: 407 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Нещодавно у Хотинській районній лікарні від вогнепального поранення у голову помер 17-річний житель села Малинці.
Як повідомляють у прес-службі обласної прокуратури, напередодні увечері четверо молодих людей, перебуваючи в одній із кім­нат будинку діда загиблого, бавилися в комп’ютерні ігри. І за свідченнями очевидців події, внаслідок необережного поводження з мисливською малокаліберною гвинтівкою юнак здійснив випадковий постріл собі у нижню щелепу. З діагнозом вогнепальне поранення голови його доправили у лікарню, де й помер. Згідно з даними райвідділу міліції мисливська малокаліберна гвинтівка не зареєстрована. Зброя та інші предмети з місця події вилучені, труп юнака направили на судово-медичну експертизу. Нині досудове розслідування триває.
Переглядів: 352 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Сімнадцятого березня цього року об 11.00 правоохоронці отримали повідомлення, що в одному з житлових будинків села Кам’янка Глибоцького району ймовірно сталося вбивство. На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Невдовзі поблизу села Петричанка затримали  35-річного буковинця К. Чоловік пояснив, що вранці через ревнощі він кухонним ножем кілька разів вдарив кохану жінку. Вбивство відбувалося на очах неповнолітнього сина загиблої, який залишився живим тільки тому, що йому вдалося заховатися від убивці. Підозрюваного у скоєнні цього вбивства затримали і помістили до ізолятора тимчасового тримання. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває досудове розслідування.
Переглядів: 355 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляють у прес-службі УДСНС України в Чернівецькій області, протягом 22-23 березня у зв’язку з виходом південного циклону в Чернівецькій області та місту очікуються складні погодні умови.
 22 березня – дуже сильні опади у вигляді мокрого снігу з переходом в сніг, місцями хуртовини, формування снігового покриву. Вночі 23 березня – сильний сніг, подальше зниження температури до 5-10° морозу, в горах до 14-19° нижче нуля. 24 березня вночі на рівнині до 10-15° морозу, в горах – 21-26° нижче нуля . Вдень 22 березня та 23 березня – посилення північно-західного вітру 17-22 м/с.
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області вживає заходи щодо запобігання виникнення ускладнень автомобільного руху на дорогах краю. Зокрема, на ділянках доріг державного значення Житомир – Чернівці та Чернівці – Тереблече, на яких можливе утворення заторів, розміщено м ... Читати далі »
Переглядів: 349 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Працівники ДПІ у м. Чер­нів­ці під час розгляду звернення в одному з продовольчих магазинів обласного центру виявили факт використання так званої «тіньової» праці. В ході перевірки з’ясувалося, що троє продавців виконували свою роботу за усними домовленостями з роботодавцем, тобто без укладання трудових угод, які визначають умови оплати праці та розмір заробітної плати. За результатами  перевірки, громадянина М. притягнуто до фі­нан­сової та адміністративної відповідальності, а працівниць офіційно пра­цевлаштовано.  Вар­то зазначити, що до певної пори «тіньові» відносини влаш­товують обидві сторони, однак, коли рівновага порушується, найманий працівник залишається без роботи і без права на соціальні гарантії з боку держави. Дер­жавна  по­дат­­кова інспекція у м. Чер­нівці просить  небайдужих гро­мадян повідомляти про ви­падки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень на адресу: м. Чер­нівці, вул. Черво­ноар­мій­сь­ка, 200а.
Переглядів: 328 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Першотравневий районний суд м.Чернівці підтримав позицію прокуратури і визнав  винною головного спеціаліста відділу кадрового забезпечення  управління Пенсійного фонду України  м.Чернівці М. у скоєнні адміністративного корупційного правопорушення, відповідальність за яке передбачена  ч.1 ст.172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) КУпАП.
З метою одержання неправомірної вигоди ін­шими особами, причому достовірно знаючи, що головний спеціаліст цьо­го ж відділу К. певний час перебувала за межами країни, чиновниця внесла до табелю обліку робочого часу позначки про її перебування саме у цей час на роботі. Внас­лідок цього головному спеціалісту незаконно була нарахована і виплачена заробітна плата.
За постановою суду за корупційне правопорушення  чиновницю не тільки оштрафували на 850 грн., а й згідно з чинним законодавством її буде звільнено з роботи.
Переглядів: 384 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Неповнолітню громадянку Румунії, яка втратила орієнтування, знайшли прикордонники Чернівецького загону.
Це трапилося 19 березня, коли прикордонний наряд відділу "Крас­ноїльськ", що на Бу­ковині, неподалік кордону знайшов 9-річну дів­чинку, гро­мадянку Румунії. Як стало відомо, дівчинка гра­лася з іншими дітьми, у ході розваг втратила орієнтування та потрапила в Україну. Поблизу україно-румунського кордону з боку Румунії знаходиться населений пункт Лаура, мешканкою якого і виявилася дівчинка. При­кордонники Черні­вецького загону під час прикордонно-представницької зустрічі передали дівчинку представникам румунської поліції та батькам, які на той час вже шукали свою доньку.
Переглядів: 404 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Шістнадцятого березня у селі Банчени Герцаївського району виникла пожежа в житловому будинку місцевого мешканця 1941 року народження. Повідомлення про пожежу надійшло від сусідів, які помітили сильне задимлення. Вогонь швидко поширювався по будівлі.
За лічені хвилини на місце події прибули пожежно-рятувальний підрозділ міста Герца та місцеві пожежні команди сіл Горбова та Мол­ниця. Вогнеборцям повідомили, що в будівлі є людина. Рятувальники одразу ввійшли в приміщення і виявили тіло чоловіка без ознак життя. На жаль, внаслідок запізнілого повідомлення про пожежу, допомогти власнику будинку вони вже не могли. Вогнеборці за короткий проміжок часу зупинили подальше поширення вогню і ліквідували пожежу. Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено господарські речі та майно. Загальна площа пожежі склала 80 кв.м. Від знищення врятували житловий будинок. Тіло загиблого відправлено у Чернівці на судмедекспертизу для встановлення причини смерті. Всього протягом вихідних у Чернівецькій області виник ... Читати далі »
Переглядів: 404 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Дороги в нашому місті – чудове випробування для поціновувачів екстриму та мисливців за незабутніми враженнями. А ще – ідеальний проект танкодрому чи, коли хочете, траси для мотокросу. Недарма ж у нас в центрі міста вже влаштовують ралі. Порівнянь і метафор можна було б підібрати багато, але ситуації це все одно не змінить. Чиновники й надалі грітимуть крісла найхитрішим місцем і звітуватимуть про надуспішне виконання планів, ховаючи в кишеню тричі «прокручену» й «відмиту» пачку банкнот. Про «відмиті» гроші,  фіктивні звіти й інші афери читайте далі.
Днями прокуратура міста Чернівці разом з фахівцями із Держфінінспекції проводила перевірку щодо виконання вимог Бюджетного кодексу України та інших законодавчих актів щодо цільового використання коштів, виділених з бюджетів усіх рівнів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг міста. Як повідомляє прес-служба прокуратури м.Ч ... Читати далі »
Переглядів: 449 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Після публікації в наших газетах матеріалу про квартиру покійної депутатки міської ради п’ятьох скликань Валерії Герасимівни Фірсанової нам до газети пишуть її знайомі, колеги, просто чернівчани, які теж обурені, що житло жінки міська рада не передала під соціальний гуртожиток для маломаєтних, як того вона хотіла. Люди теж переймаються тим, що після рішення двох чернівецьких судів житлом може заволодіти людина із суперечливою доказовою базою на таке право. Тому допоки за касаційною скаргою юрвідділу  міської ради та протестом обласної прокуратури справу розглядають у суді вищої інстанції в Києві, люди теж просять передати вам прохання бути пильними, адже житло може бути відчужене ще до остаточного рішення суду. Зважаючи на широкий резонанс цієї історії, вони звертаються до вас із проханням приєднатися до громадськості Чернівців, яку обурюють подібні оборудки у квартирній сфері.
Переглядів: 410 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (1)

Найтитулованіші буковинські панкратіоністи взяли участь у Чемпіонаті області, який гостював у манежі «Спартак» ФСТ «Україна» минулими вихідними (за адресою вул. Головна 69, легкоатлетичний манеж).
Біля двохсот учасників, представників  ФСТ «Ук­ра­ї­на», ФСТ «Динамо», ОДЮСШ, боролися в особистому та загальнокомандному заліку. Змагання проходили за підтримки генерального спонсора фірми «РОМА» та сприянню об­лас­ного ФСТ «Ук­раїна».
Першого дня змагання проходили серед дітей у роз­ділі «граплінг» та «агон», а другого дня се­ред старших юнаків та дорослих у розділі ММА. Також на відкритті  змагань привітали гордість буковинського панкратіону Анну Беженар з отриманням звання майстра спорту України міжнародного класу.
Про яскравість цього виду спорту свідчить те, що зал був переповнений вболівальниками, які весь час підтримували спортс­менів.
Особливою технікою панкратіо ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

На Чемпіонаті України з традиційного ушу, який відбувся 15-17 березня цього року, буковинець Віктор Мігалчан здобув дві нагороди.
Участь у звітних змаганнях взяли близько 200 спортсменів з усіх регіонів України. Най­біль­шими делегаціями були представлені Запорізька, Київська та Одеська області. Також у турнірі взяли участь гості з сусіднього Кишинева. Чернівецьку ж область представляли двоє спортсменів: Віталій Цуркан та Віктор Мігалчан.
Змагання відбувались у групах, відповідно розподілених за стильовою та віковою характеристиками. Відповідно Віталій Цуркан зі стилем нань цюань (південний кулак) та шаолінь цюань (кулак шаоліня) потрапив у групу "вай цзя цюань” (група зовнішніх стилів), а Віктор Мігалчан виступав зі стилем тай цзи цюань (кулак великої межі) у групі ней цзя цюань (група внутрішніх стилів) та тай цзи шань – у групі дуань цісе (коротка зброя). Остання група не була розділе ... Читати далі »
Переглядів: 440 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Вихованки волейбольного відділення обласної ДЮСШ знову записали до свого активу переможний виступ.
 З 16 до 17 березня 2013 року в обласному центрі проходив Чем­піонат області з волейболу серед дівчат 1998-1999 років народження, котрі є вихованками дитячо-юнацьких спор­­­­­тивних  шкіл.
Змагання проводили в двох спортивних залах ЗОШ №16 на вищому рівні, де брали участь 16 команд різних підвідомчих організацій. Фаворитами змагань були команди Чернівецької обласної та Путильської ДЮСШ, котрі і зійшлися у фінальному протистоянні. В фінальній частині конкуренцію їм склали  Романковецька та Заставнівська ДЮСШ, які відповідно посіли  третє та четверте місця.
Переможцями у фіналі, а отже, і чемпіонами області стала команда обласної ДЮСШ м.Чер­нівці (на фото), друге міс­це посіла команда Путиль­ської ДЮСШ.
Призерів змагань нагороджено кубками та дипломами відповідни ... Читати далі »
Переглядів: 438 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Вже найближчої неділі, 24 бе­резня, чернівецька «Буковина» проведе свій перший матч після чотиримісячної зимової перерви. Це буде виїзний поєдинок проти «Динамо-2». А днями «Буковина» завершила підготовку до весняної частини сезону.
На початку цього тижня «Буко­вина» повернулася з Криму, де завершила навчально-тренувальний збір на базі ГСК «Скіф». Су­пер­ни­ками наших хлопців у двох останніх контрольних поєдинках були «Шах­тар-3», з яким «Буко­ви­на» впевнено розібралася з рахунком 3:0 (автори голів – Платон, Новотрясов, Шупік), та МФК «Мико­лаїв», матчем з котрим «Буковина» завершувала збір. Гра проходила з перевагою чернівчан, котрі мали багато гольових моментів, однак вразити ворота суперника «жовто-чорним» вдалося лише раз – на 60-й хв. Степан Маковійчук вийшов на побачення з кіпером миколаївців і переграв його, встановивши остаточний рахунок гри – 1:0 на користь буковинців.
Тим часом, «Буковина» продовжує активно тасувати склад. За час зимової перерви команду залишило шестер ... Читати далі »
Переглядів: 316 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Сьогодні, 18 березня, деякі всеукраїнські та регіональні засоби масової інформації розповсюдили непідтверджену та необґрунтовану інформацію про те, що під час пленарного засідання Верховної Ради України народний депутат від Парії регіонів Артем Семенюк нібито вдарив свою колегу в сесійній залі депутата від ВО "Свобода" Ірину Сех, розбив її окуляри і цим самим спричинив бійку в стінах парламенту.

Ірина Сех у своєму повідомленні Інтернет-агентству censor.net.ua стверджує, що "регіонал" вдарив її в обличчя. На її підборідді велика гематома, рана кровоточить. А народний депутат України від ВО «Свобода» Оляг Тягнибок публічно на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook виклав фотографії з розбитими окулярами пані Сех та написав наступне: «На свободівку напав покидьок-регіонал Семенюк Артем Олексійович. Саме він розбив губу Ірині Сех».
Ці інформаційні повідомлення не відповідають дійсності та ... Читати далі »
Переглядів: 334 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Понеділкову апаратну нараду голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв розпочав спілкуванням з   начальником Чернівецького облавтодору Ігорем Гахом. Губернатор поцікавився, де ті 80% відремонтованих доріг. Наголосив, що Буковині не потрібна показуха, і що потрібно якісно виконувати ремонтні роботи при відповідній погоді. Головний дорожник сказав, що все роблять правильно. А тепер, коли надійшла частина грошей, буде ще краще.
ПРІОРИТЕТ – ДІТИ
Під час апаратної наради очільник крайової влади розповів, що нові соціальні ініціативи Президента України "Діти – майбутнє України” на території регіону будуть втілювати у життя якісно, наполегливо та професійно.
 – Жодна буковинська дитина з обмеженими фізичними можливостями не залишиться поза увагою влади. Згідно з новими ініціативами Глави держави, цього року на 25% збільшать надбавку до виплат на дітей-інвалідів з важкими вадами. А допомога дітям-сиротам з ... Читати далі »
Переглядів: 326 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Публікації в газетах  довоєнних Чернівців подекуди настільки своєрідні, що було б гріхом час від часу не робити передруки. Інший погляд, інший гумор,  інший смак. Його наявність.
Скорбота за сутенером
Василь Майданюк, людина з єврейським прізвищем і українським закінченням, вчора відійшов у вічність. Труна була закладена у капличку на цвинтарі, звідси її віднесли туди, де лише тиша і спокій. Ані спалаху ножів, ані розрізаних горлянок, принаймні це вже не має жодного значення.  Тому що мертві є мертві. А Василь Майданюк настільки мертвий, що від вічного сну його не могли збудити навіть плач п’ятнадцяти коханок, чотири з яких – елітні, а одинадцять – просто повії.
Але жодна з цих жінок із «млина любові» не змогла забути, що є жінкою. Яка обіймала його, кохала... яку били та пестили жорсткі й сильні руки Василя. Усі ці дами вчора були на цвинтарі. Це кабацькі жінки із чужого с ... Читати далі »
Переглядів: 486 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Є категорія невиправних інтелігентів, які особливо потерпали у дев’яності. Втім, і сьогодні, зрозуміло, не жирують. Іноді зустрічаю таких своїх друзів, одягнених у щось просте, невибагливе. Щось вони там мені пояснюють про складні світоглядні речі. Розмовляю і думаю, що дехто з них не тупіший інших моїх знайомих – заможних і успішних. І закрадається дурна інтелігентська ж думка: «держава... не цінує...  своїх інтелектуалів...». Але чим довше живеш, тим більше усвідомлюєш – це хибний погляд. В усі часи такі люди приречені на відносну (подекуди конкретну) бідність, ніколи їх по-справжньому не зрозуміють. І ця їхня відчуженість, може, не є нормальною, але є звичайною. А винятки лише чудово підтверджують правило.

Нещодавно наштовхнувся на такі рядки з життєпису Федьковича Осипа Маковея:
«У сім короткім часі припадок звів докупи кількох таких наскрізь самостійних, непересічних людей, як ... Читати далі »
Переглядів: 501 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Кожен з гостей балу, а на святі були присутні заступники Чер­ні­вецького міського голови, начальники управлінь та департаментів Чернівецької міської ради, голови районних у місті рад, керівники найбільших підприємств міста та представники місцевої бізнесової та політичної еліти, придбав за 600 гривень вхідний квиток, долучившись до цієї шляхетної справи. Серед лотів були картини, вишиті бісером ікони, жіночі прикраси, пончо авторської роботи, декоративна ваза, футбольний м’яч з автографами усіх гравців київської футбольної команди «Динамо», боксерські рукавички з автографами Володимира та Віталія Кличків, інші цікаві речі.
Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин (придбав м’яч з автографами гравців київського «Динамо» за 12 тисяч гривень): «Головна ідея цього дійства – благодійництво. Це можливість безпосередньо допомогти важкохворим дітям. Соціальні служби міста склали ... Читати далі »
Переглядів: 339 | Додав: Sunny | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz