НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 24
У «Буковинській Трої» є все. Страуси (ціла ферма – 56 дивовижно красивих птахів) несуть тут свої мало не золоті яйця вагою до 2 кг, павичі гордо розпускають хвости віялом, мирно щипають траву віслюки й вівці, плескаються у ставку ондатри, а зовсім ще мале оленятко Мариця бігає за цесарками наввипередки з індійським півнем, вбраним у пір’я усіх кольорів веселки. Марицю сільські люди визволили цієї зими з капкана, принесли майже бездиханну з покаліченими ніжками. Її виходили і зараз облаштовують для косулі окремий вольєр.
- Місяць тому випустили орла, – розповідає зоотехнік Світлана Майстрюк, що дивиться за усім цим диво-господарством, яке ще називається контактний зоопарк (його мешканців можна погодувати, погладити, з ними сфотографуватися, навіть зайти у вольєри). – Теж принесли добрі люди геть обмороженого, не дали загинути. Ми його вилікували. Є у нас свій лелека, знайшли кілька років тому ледь живе пташеня на ... Читати далі »
Переглядів: 594 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Минулий тиждень був насичений навколофутбольними подіями, що безпосередньо торкалися ФСК «Буковина». Навіть йшлося про те, що наша команда може вийти до Прем’єр-ліги вже цього літа.
Все розпочалося з того, що 12 червня президент «Ста­лі» дав інтерв’ю, в яко­му сказав, що його команда відмовляється від свого місця в Прем’єр-лізі. Зго­дом надійшло офіційне під­твер­дження цієї заяви та інформація про те, що голо­вний тренер алчевців Ана­то­лій Воло­буєв, розгніваний таким розвитком подій, подав у відставку. Нас­туп­ного дня стало відомо, що ПФК «Олек­санд­рія», котра в сезоні, що ми­нув, посіла третє місце і після відмови «Сталі» отримала нагоду підвищитись у класі, також досить несподівано відмовилась від цієї нагоди. Таким чином, право претендувати на місце в еліті вітчизняного футболу перейшло до чернівецької ко­манди.
Того ж дня, 13 червня, чернівецький клуб надіслав відповідь ПФЛ Укра­їни, д ... Читати далі »
Переглядів: 398 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Від 11 до 16 червня в курортній Анталії (Туреччина) проходив 2-й етап Кубка Світу зі стрільби з лука, в якому брали участь понад 300 лучників з більш ніж 35 країн світу.
Вже в перший день змагань представниці України, серед яких була і чернівчанка Лідія Сі­ченікова, записали до свого активу три рекорди Європи. 20-річна студентка Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Січенікова (тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – ДК «Полюс») стала рекордсменкою Старого світу в командному виді програми, в якому наші дівчата у кваліфікації (вправа М-1) набрали утрьох рекордних 4032 очки (3х144 стріли). Попередній рекорд дорівнював 4009 очок і був встановлений збірною Туреччини ще в липні 1998 р. у Чехії (Німбург). Інша наша збірниця – Анастасія Павлова з Нової Каховки – покращила два юніорські рекорди Європи під час цієї кваліфікації.
А в основних змаганнях наші дівчата дісталися півфіналу, в якому поступилися збірній Японії з рахунком 212:218. Проте у матчі ... Читати далі »
Переглядів: 321 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Минулого четверга в норвезькій столиці пройшов шостий етап Diamond League IAAF – найпрестижнішого комерційного змагання під егідою Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій.
Серед легкоатлетичної еліти світу змагалася в Осло і буковинка Наталка Лупу (тренери – Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина»). Незважаючи на високий темп першої 400-метрівки (56,19), наша землячка йшла в лідируючій групі, а приблизно за 250 метрів до фінішу розпочала свій фірмовий фінішний спурт, вийшовши на перше місце. Утримувала лідерство Лупу майже всю фінішну пряму, однак уже майже в «клітці» (себто за 10 метрів до фінішу) росіянка Єкатерина Пойстогова, котра свій фінішний ривок розпочала пізніше і зберегла трішечки більше сил, обійшла Наталку і вирвала перемогу з результатом 1.59,39. Буковинка ж показала час 1.59,59, котрий є її найкращим часом в сезоні й входить в десятку кращи ... Читати далі »
Переглядів: 565 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Чернівецька міськрада ухвалила Стратегічний план розвитку міста до 2017 року.  Чернівці у ньому названі  «Містом можливостей».  Це означає, що  створюватимуть усі умови для розвитку існуючих і заохочення нових напрямків бізнесу, залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій.  
Cтратегія концептуально окреслила основні напрямки подальшого розвитку економіки міста на найближчу перспективу. Проте далеко не вичерпано питання, на чому і яким чином акцентувати увагу в одній з найважливіших сфер життєдіяльності Чернівців.
Сьогодні про економіку Чернівців розмова з відомим вченим, професором, доктором економічних наук, завідувачем кафедри економіки підприємства ЧНУ Юрієм ЛОПАТИНСЬКИМ.
– Юрію Михайловичу, питання, яке у всіх на устах, коли заходить мова про економіку нашого міста: що ж нівелювало колись потужний науково-технічний потенціал Чернівців?
– Поміж загальновідомих ... Читати далі »
Переглядів: 405 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

У суботу, 15 червня, відбувся об'єднавчий з'їзд ВО "Батьківщина", на якому в цю політсилу влилися "Фронт Змін" Арсенія Яценюка та партія "Реформи і порядок" Сергія Соболєва. Якщо раніше у стосунках Яценюка і його нових однопартійців і були якісь двозначності, то тепер всі формальності завершені й опозиція постала перед своїми виборцями єдиною командою.
Взагалі ж з'їзд "Бать­ківщини" пройшов під знаком Юлії Тимо­шенко, яку переобрали лідером партії ще на п'ять років. Судячи з усього, саме її думка охолодила уми скептиків і стала вирішальною у внутрішньопартійній дискусії з приводу об'єднавчих процесів. У керівні органи Об'єднаної опозиції увійшло багато колишніх "фронтовиків", а Арсеній Яценюк посів пост глави Політ­ради. При цьому Тимо­шенко у своєму відкритому зверненні до з'їзду висловила йому повну довіру і дала особисту рекомендацію.
Текст її послання до делегатів зачитала донька перебуваючо ... Читати далі »
Переглядів: 389 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Працівники Управління ДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області викрили приватне підприємство, на якому фасували дешеву цементну суміш в упаковку відомого виробника. Недобросовісні підприємці розповсюджували низькопробний цемент під маркою відомого виробника. Суміш закупали в одному з обласних центрів України, а пакети виготовляли самотужки. Реалі­зо­вували підробку в будівельних магазинах на території Чернівецької області.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).
У результаті обшуків правоохоронці вилучили 20 тонн нефасованого цементу, 7 тонн вже готового до реалізації фасованого продукту та 3500 порожніх пакетів з символікою відомого виробника.
Наразі триває досудове розслідування. Про це повідомляє СЗ ... Читати далі »
Переглядів: 328 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Як інформує управління інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації, для забезпечення високого рівня безпеки пасажирських перевезень, посилення контролю за перевізниками та припинення незаконної діяльності на маршрутах загального користування об­ласті створено рейдові групи, до складу яких входять працівники головного управління Міністерства доходів і зборів України у Чернівецькій області, інспекторського складу регіональних управлінь ДАІ УМВС та Укртра­нсін­спекції. Вони здійснюють перевірки дотримання автомобільними перевізниками всіх форм власності та водіями транспортних засобів вимог законодавства про автомобільний транспорт.
Зокрема, працівнки го­лов­ного управління міндоходів у Чернівецькій області упродовж січня-травня 2013 року виявили 60 громадян, які надавали послуги з перевезення вантажів, пасажирів та здійснювали діяльність без державної реєстрації. Під час рейдів у трав ... Читати далі »
Переглядів: 325 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

За підсумками 2011 року громадяни України склали найчисельнішу міграційну групу в ЄС. Такий висновок був оприлюднений 17 червня у Брюсселі під час річної доповіді Єврокомісії з питань міграції та біженців. Саме українці утворюють найбільшу групу легальних мігрантів до ЄС.
У 2011 році в Євросоюз ле­гально переїхали понад 200 тисяч українців. Близько 204 тисячі громадян України отримали в 2011 році дозвіл на перебування в країнах Євро­со­юзу.
Друге місце займають громадяни США (189 тисяч людей), за ними йдуть представники Індії (179 тисяч), Китаю (153 тисячі) і Марокко (120 тисяч). Всього 2,5 мільйони людей вперше отримали в 2011 році дозвіл на проживання в Євросоюзі, пише "Дзеркало тижня" з посиланням на Deutsche Welle.
Загальна кількість легальних мігрантів, які не мають громадянства в країнах ЄС, складає 4,1% від усього населення Європейського Союзу. Третина з них приїхала користуючись правом возз'єднання сім'ї, ще чверть прибула на роботу. 21% мігрантів склал ... Читати далі »
Переглядів: 317 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Днями працівники Чернівецького УБОЗу провели масштабну спецоперацію з виявлення гральних закладів.
Лише за одну ніч в місті припинили свою діяльність більше десятка таких об’єктів. Як повідомляють у прес-службі УМВС в Чернівецькій області, нічний візит міліціонерів став справжньою несподіванкою для працівників та відвідувачів 13 підпільних гральних закладів Чер­ні­вецької області. Виявилось, що гос­тям у погонах не дуже раді, а в деяких підпільних казино настільки, що бійцям спецпідрозділів «Беркут» та «Сокіл» довелося зас­то­совувати силу, щоб відкрити двері та потрапити всередину. В результаті проведених обшуків правоохоронці вилучили 516 одиниць комп’ютерної техніки, з допомогою якої надавали гральні послуги, 56 гральних автоматів, 2 електронні рулетки, пістолет системи «Наган», а також 316 тисяч гривень та більше 15 тисяч іноземної валюти. Гральні заклади виявили в різних куточках міста, і у кожному з них були розроблені свої плани дій при наближенні неочікуваних ... Читати далі »
Переглядів: 317 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Чотирнадцятого червня у Чернівцях на вул. Івана Франка виникла пожежа в квартирі на третьому поверсі триповерхового житлового будинку. Загорання виникло на кухні.
Через сильне захаращення приміщення на місці пожежи виникло сильне задимлення. За лічені хвилини на місце події прибуло 2 відділення Державної пожежної частини № 1. На момент виникнення пожежі в квартирі не було нікого. Вогонь помітила мешканка сусідньої квартири, жінка 1963 року народження. Вона намагалася ліквідувати пожежу, проте через задимлення була загроза її життю. Вогнеборці, ви­користовуючи апарати захисту ор­ганів дихання, увійшли до квартири і вивели жінку на вулицю, після чого передали її до рук ме­диків. Пересвідчившись, що жін­ка у безпеці, вогнеборці приступили до ліквідації пожежі. Не­без­пеку оперативно ліквідували. Вогнем знищено меблі, пош­ко­дже­но стелю та стіни. Від знище­ння врятовано житловий будинок. Того ж дня у селі Товтри Застав­нівського району горів автомобіль ВАЗ. По­жежно-ря­ ... Читати далі »
Переглядів: 314 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Першотравневий районний суд Чернівецької області визнав винним 38-річного буковинця М. у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) КК України. І призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Як повідомляє прес-служба прокуратури Черніве­цької області, чоловік уже двічі був засуджений. Цього разу правоохоронці його затримали після збуту двох  паперових згортків  з наркотичним засобом – канабісом.
Переглядів: 305 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Двоє жителів Сторожи­нецького району організували бізнес з продажу зброї, однак їхня незаконна діяльність тривала недовго. Про­давців небезпечного то­вару затримали черні­вецькі міліціонери.
У ході проведе­ння оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на зменшення негативного вп­ли­ву етнічної злочинності на криміногенну ситуацію в області, співробітники УБОЗ УМВС отримали інформацію про можливу причетність 24-річного жителя села Чудей до торгівлі зброєю. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 Кри­мінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). У рамках цьо­го провадження здійснено низку заходів, які допомогли задокументувати та за­три­­мати підозрюваного у цьо­му злочині. Під час збуту вогнепальної зброї, карабіна системи «Маузер», оп ... Читати далі »
Переглядів: 328 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

За фактом незаконної спро­би переправлення через україно-молдовський кордон зброї та наркосировини слідчий відділ Управління СБУ в Чернівецькій області 7 червня ц.р. розпочав кримінальне про­вадження. Як повідомляє прес-служба УСБУ в Черні­вецькій області, 6 червня на митному посту "Росошани" Чернівецької обласної митниці у ході прикордонно-митного огляду рейсового автобуса, який слідував з Молдови через територію України до Росії, правоохоронці виявили та вилучили понад 700 грамів речовини рослинного походження. Контрабанду перевозили у багажному відсіку в дорожній валізі під виглядом кількох пакунків з-під кави. Крім цього, в сумці у пластиковій банці з-під борошна було ретельно замасковано револьвер з шістьма набоями до нього. За висновками експертів, вилучена речовина є маковою соломкою – особливо не­без­печним наркотичним засобом, а пістолет – переробленою вогнепальною зб­роєю. Влас­ника забороненого вантажу в автобусі не виявилося – валіза була відправлена з Молдов ... Читати далі »
Переглядів: 295 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

У Новоселицькому районі в результаті проведення слідчих дій затримано 79-річного місцевого жителя, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він уночі 13 червня в будинку за місцем свого проживання під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв дерев’яною палицею вбив свого 57-річного безробітного сина. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України, повідомляє прес-служба МВС.

Переглядів: 336 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Правоохоронці викрили зловмисника, який обікрав офіс обласної політичної організації ПР. Як повідомляють у прес-службі УМВС в Чернівецькій об­ласті, 9 червня близько 15 години на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що з офісу однієї з політичних партій викрали монітор від комп’ютера та ноутбук.
Виїздом на місце події міліціонери слідчо-оперативної групи Шев­ченків­сь­кого РВ встановили, що не­відомий шля­­хом віджиму металопластикового вікна проник в офісне приміщення обласної організації однієї з політичних партій, яке знаходиться на вулиці Міц­кевича міста Чер­нівці, звідки викрав декілька одиниць оргтехніки. Орієнтов­на вартість викраденого – 10 тисяч гривень. Вжи­тими оперативними заходами та про­фесійними діями співробітників карного розшуку УМВС за скоєння цьо­го злочину встановлено та затримано раніше судимого 27-річного чернівчанина. Викрадену оргтехніку вилучили. Затри­маного перевіряють на причетність ... Читати далі »
Переглядів: 308 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Дванадцятого червня в обласну клінічну лікарню м. Чернівці госпіталізували мешканця села Давидівка Сторожинецького району 1999 року народження з опіком обличчя ІІ ступеня. Хлопець отримав травми з власної необережності через вибух петарди.
Стан потерпілого середньої важкості. Управління ДСНС України у Черні­ве­ць­кій області закликає громадян відповідально ставитись до свого життя та здоров'я та бути максимально обережними при використанні піротехнічних виробів. Купуйте лише сертифіковану продукцію та ретельно ознайомтеся з інструкцією про правильне використання виробів. У жодному разі не дозволяйте дітям самостійно бавитись з петардами та феєрверками.

Переглядів: 376 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Днями до чергової частини Глибоцького райвідділу міліції надійшло повідомлення, що невідомі пошкодили погруддя письменнику Міхаю Емінеску, яке встановлено на території місцевого краєзнавчого музею.
Завдяки оперативним діям глибоцьких правоохоронців вандалів удалося встановити та затримати. Ними виявились четверо місцевих мешканців. Пошкоджену частину погруддя, а саме голову, правоохоронці знайшли в озері села Димка, Глибоцького району. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Триває слідство.
Переглядів: 328 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

У провадженні Кельменецького районного суду Чернівецької області знаходиться цивільна справа за позовом Луньова Юрія Івановича до Губатого Володимира Миколайовича, Ващенка Сергія Васильовича та відділу державної виконавчої служби Кельменецького районного управління юстиції про визнання договору купівлі-продажу автомобіля дійсним, про визнання права власності на автомобіль, звільнення автомобіля з-під арешту.
Судове засідання призначено на 10 годину 00 хвилин 4 липня 2013 року.  
У судове засідання викликається Ващенко Сергій Васильович, який проживає в м.Київ проспект Героїв Сталінграда, 59, кв.72, та Губатий Володимир Миколайович,  який проживає в с.Грушівці Кельменецького району Чернівецької області, та яким слід з’явитися у вказаний вище час до Кельменецького районного суду за адресою  смт Кельменці, вул.Сагайдачного, 39а Чернівецької області. У випадку неявки Губатого Володимира Миколайовича та Ващенка Сергія Васильовича справа буде розглядатись за їх відсутно ... Читати далі »
Переглядів: 476 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

У сучасному світі рівень правового захисту прав та свобод людини і громадянина є ключовим показником демократизму суспільства і держави. У демократичній, правовій державі кожне право особи, закріплене належним чином, забезпечується всією повнотою влади.
Особливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їхнього права на звернення. У ст. 40 Конституції України зазначено, що громадяни України мають право звертатися до органів державної влади і місцевого самоврядування та встановлено обов'язок органів влади та посадових осіб розглядати звернення й надавати обгрунтовані відповіді.
Питання практичної реалізації громадянами України наданого їм Конституцією України права вносити в органи державної влади, об'єднання громадян відповідно до їхнього  статуту пропозиції про поліпшення їхньої діяльності, викривати недоліки в роботі, оскаржувати дії службових осіб, державних і громадських органів насамперед регулює Закон України «Про зв ... Читати далі »
Переглядів: 363 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

У  понеділок під керівництвом голови Чернівецької  ОДА Михайла Папієва за участі заступника голови обласної ради Валентина Маніліча відбулася чергова апаратна нарада. Говорили про якісний відпочинок дітей, захист споживачів, вирубку лісів... А ще прощалися з пряником. Відтак комусь довелося готуватися до кнута.
 Вимоги
до відпочинку дітей
Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв наполіг, аби у стаціонарних таборах краю розпорядок дня передбачав для дітей активні заняття спортом та фізичними вправами. 
–  Відпочинок у школярів має бути насиченим та активним – багато рухомих ігор, спорту тощо. Для нас це принципова позиція, тому звертаю увагу керівництва департаменту освіти і науки, молоді й спорту проконтролювати це. Пр ... Читати далі »
Переглядів: 357 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

П’ятнадцятого червня у Чернівцях відбулись урочистості та вшанування пам’яті великого буковинського актора, кінорежисера та митця Івана Миколайчука. До меморіальної дошки на розі проспекту Незалежності та вулиці, названої на його честь, поклали квіти, а у с. Чортория на Кіц­ман­щині музей-садиба видатного українського актора приймала гостей – друзів, колег та знайомих Івана.
Уже третій рік поспіль у Чер­нівецькій області на малій батьківщині Івана Миколайчука, в с.Чортория, проводять етнофестиваль, запроваджений на його честь «На гостини до Івана». «Тут, як завжди, цього дня зустрічаються Іванові друзі, рідні, земляки, молодь. Час швидко плине, втім, коло прихильників та послідовників Миколайчука не стає меншим. Навпаки, до нас приєднуються все нові й нові обличчя та серця», - наголосив на урочистому відкритті фестивалю голова обласної державної ... Читати далі »
Переглядів: 307 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Вісімнадцятого червня відбулася зустріч Михайла Папієва із Надзви­чайним і Повноважним Послом Канади в Україні Троєм Лулашником та делегацією провінції Саскачеван на чолі з Віце-прем’єром і Міністром фінансів Кеном Кравцем. Це перший візит посла на Буковину з часу співпраці між Чернівецькою областю та провінцією Саскачеван. 
Керівник виконавчої влади краю наголосив про добре налагоджене партнерство між Саскачеванським та Черні­вецьким національними університетами, які сьогодні мають багато спільних на­працювань та перспективних освітянських проектів. «Ми це високо цінуємо і тому я маю впевненість, що нам вдасться налагодити співпрацю й в інших сферах: культурі, сільськогосподарській галузі, охороні здоров’я чи туризмі. Зокрема, гадаю, наш край у цих напрямах зацікавить Канадську агенцію міжнародного розвитку (СІДА)» ... Читати далі »
Переглядів: 295 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Двадцять дві дитини з України віком від 13 до 15 років, які брали участь у фестивалі юних талантів, доставили до лікарні в Бургасі (Болгарія) з опіками ступень. Тут вони представляли танцювальний колектив "Ювента" з Кривого Рогу.
17 червня українські танцівниці вийшли на сцену босоніж. Тем­пе­ра­тура повітря була близько 35 градусів. Гумове покриття сцени розігрілося до температури 50-56 градусів, однак організатори цього не помітили. Після виступу діти поскаржилися на опіки, після чого їх і госпіталізували.
Згідно з інформацією Мініс­тер­ства закордонних справ України, 15 ді­тей мають легкі опіки і не потребують госпіталізації. Їм надали необхідну в таких випадках медичну допомогу.
Інші 7 дітей мали опіки 1-го та  2-го ступенів усієї поверхн ... Читати далі »
Переглядів: 306 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

- То що, Заєць, до кав’ярні сьогодні будемо заходити?
"Заєць" дивиться порожнім поглядом кудись крізь мене... Проводжу кілька разів долонею пе­ред його очима і запитую зно­ву:
- Ну то що - до кав’ярні йдемо?
Він ледь помітно усміхається і видає короткий звук, який означає згоду. Я обережно беру його попід пахви і виправляю перекошену поставу. Ну ось - тепер на­чебто нічого, більш-менш рівно сидить. "Зі скрипом" розгинаюся (не така я вже молода для молодої мами) і штовхаю візочок вперед.
Тут ми гуляємо майже щод­ня. Єдина пішохідна вулиця в Чер­нів­цях - форпост безмоторних і безколісних. Втім, щодо безколісних - неправда. За гарної погоди тут можна спостерігати цілий парад дитячих візочків. Час ... Читати далі »
Переглядів: 461 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Двадцять восьмого травня у господарстві жителя села Кормань свійська собака безпричинно покусала чотирирічну дитину. Жодних відхилень від фізіологічної поведінки тварини не виявлено, окрім сильного слиновиділення. 
За даними Північно-бессарабського інформаційного порталу, через кілька днів погіршився стан здоров’я юної корманчанки, і батьки 4 червня вирішили звернутись по допомогу до медиків. Останні вже виявили підозру у зараженні рідкісним вірусом.  Як повідомляє сайт Сокирянської РДА, одразу спеціалісти районної ветеринарної служби знешкодили тварину, яка, ймовірно, була попередньо покусана лисом, та провели дезінфекцію трупа. У Кормані розпочато масову вакцинацію свійських тварин, а всіх осіб, які мали контакт із зараженими собакою та дівчинкою, госпіталізували.
Переглядів: 407 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, від 1 липня 2013 року набирає чинності Закон України №231-VІІ від 14.05.2013 р. «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії». 
Цей Закон вносить зміни до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам». Згаданий Закон врегулював низку важливих питань у пенсійному законодавстві, зокрема щодо зарахування до страхового стажу періоду перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами. Згідно зі змінами у Законі України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове держ ... Читати далі »
Переглядів: 346 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Двоє пенсіонерів мало не загинули на пожежі через блискавку на Буковині. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області. 
19 червня у селі Баламутівка Застав­нів­сь­кого району виникла пожежа в двоповерховому житловому будинку. На момент ви­ник­нення пожежі в будинку знаходився до­мовласник 1923 року народження разом із дружиною 1926 року народження. Люди помітили пожежу тоді, коли вогонь охопив все покриття житлового будинку.  На місце події одразу направили пожежно-рятувальний підрозділ міста Заставна. Мешканці будинку, які перебували на другому поверсі, намагалися вийти з приміщення, проте вогонь швидко поширився по дерев’яних конструкціях і унеможливив вихід з будинку. Вогнеборці з допомогою висувної драбини піднялися на другий поверх та допомогли людям спуститися на землю. Пересвід­чившись, щ ... Читати далі »
Переглядів: 315 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

В Чернівцях пройшов фестиваль ізраїльського кіно в Україні.  Найкращі фільми Ізраїлю, що отримали міжнародне визнання, демонстрували в кінотеатрі «Чернівці». 
– Якби мені десять років тому сказали, що відбудеться такий кінофестиваль в Україні, я би нізащо не повірив. Проте в останні роки в Ізраїлі відбувся, скажімо так, вибух талантів у області кінематографа. Наші за цей час пройшли через номінації на "Оскар", а також отримували нагороди на найпрестижніших кінофестивалях світу: у Каннах, Венеції, Бер­ліні, в Санденсі й Карлових Варах. Тож надзвичайно знаково, що усі ці фільми демонструватимуть у Чернівцях. Адже ця культура дуже близька місту, в якому творили, жили і живуть визначні представники єврейського народу, – сказав на відкритті фестивалю заступник Надз­вичайного і Поважного посла республіки Ізраїль в Україні Ісхак Кармель Каган. 
Переглядів: 409 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської завершив 82-й театральний сезон прем’єрою вистави «Кохання у стилі бароко» за п’єсою Ярослава Стельмаха, 80-річний ювілей якого Україна відзначатиме цього року. Над комедією на дві дії працювали режисер Андрій Романов, художник Олена Зотова та композитор Оксана Первова-Рошка. «Колективу театру вдалось перемістити глядачів на кілька годин в епоху українського бароко – декорації, одяг акторів та оркестр – усе підкреслювало витонченість, шарм та красу того часу, - зазначає начальник управління культури облдержадміністрації Іван Петрусяк. - Загалом 82-й сезон театр завершив досить успішно - прем’єрами першого дитячого мюзиклу «Ще раз про Червону Шапочку», комедією «Інцидент», виставами «Панночка» та «Кохання у стилі бароко». Новий 83-й театральний сезон розпочнеться традиційно восени».
Переглядів: 322 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Дві медалі привезли чернівецькі силачі з відкритого чемпіонату Києва з пауерліфтингу. Буковинці вийшли на поміст майже одразу з поїзда, без перепочинку. 
Може, саме тому вони вибороли не золоті, а бронзові медалі.  У ваговій категорії 93 кг третім став майстер спорту Юрій Мельник. Його показники – 285 кг (присідання зі штангою), 190 кг (жим штанги лежачи) та 275 кг (станова тяга), сума триборства – 750 кг. Тренують Юрія Мельника Олександр Симовенюк і Володимир Крушельницький. Третій у номінації 83 кг – Володимир Бинда. Його результати відповідно      270 кг + 150 кг + 240 кг = 660 кг. Тренують хлопця Юрій Чуриков і Юрій Циба. Наші земляки одержали бронзові медалі й дипломи профільного міністерства.  А загалом у відкритому чемпіонаті Києва на по­міст вийшли 78 пауерліфтерів із усіх областей України.
Переглядів: 326 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Від 20 червня до 14 серпня відділ у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради та Чернівецький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовує роботу міського літнього наметового табору для дітей та молоді Чернівців "Ойкос" в урочищі Стебник смт. Берегомет Вижницького району на території Національного природного парку "Вижницький". 
Його урочисте відкриття відбудеться 21 червня. Перші 50 учасників табору – студенти ЧТЕІ КНТЕУ, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міської ради.  На відпочинок, зміцнення матеріально-технічної бази та діяльність табору "Ойкос" виділено 300 тисяч гривень. Адміністрацією табору є працівники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділу в справах сім’ї та молоді. Табір працює за оригінальною програмою, що грунтується на скаутських методиках – передбачає краєзнавчі екскурсії, туристичн ... Читати далі »
Переглядів: 368 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Наша повсякденна поведінка часто є винуватцем поганого самопочуття і занепаду сил. То чи варто бути рабом таких шкідливих звичок?
 Перша: регулярне недосипання
Прискорився темп життя, все частіше ми займаємося справами замість того, щоб відпочити. Не думайте, що все надолужите на вихідних: недосип, накопичений за кілька днів, не можна компенсувати за один раз. Систематичний брак сну протягом кількох днів поспіль призводить до пригніченого стану і, як не дивно, до ожиріння.
 Друга: постійні дієти
Є люди, які зірвавшись з однієї дієти, карають себе наступною, ще більш модною і ефективною. Вони постійно переживають почуття провини за невиконані обіцянки, страждають від почуття голоду й нестачі важливих речовин. В результаті знов ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

Липовий чай використовують в офіційній медицині як потогінний і бактерицидний за­сіб для полоскання при простудних захворюваннях. У на­род­­ній медицині липовий цвіт, що володіє також і заспокійливою, сечогінною, жарознижувальною, відхаркувальною, про­­­ти­мікробною, протизапальною дією, застосовують дуже широко. Препарати з липи посилюють секрецію шлункового соку, збільшують жовчоутворення і полегшують над­ходження жовчі в дванадцятипалу кишку. Властивість посилювати виділення жовчі й активізувати травні ферменти робить чай цінним помічником у боротьбі із запальними процесами в шлунку і кишечнику, при проблемах з травленням. Суц­віття липи дещо зменшують в'язкість крові, а також покращують постачання крові киснем, тому липа показана при гіпоксії, тобто при кисневому голодуванні клітин організму.

 При ангіні, ... Читати далі »
Переглядів: 389 | Додав: Sunny | Дата: 24.06.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz