НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 99 100 »
Як ми повідомляли у попередньому числі, на XV Чемпіонаті світу з легкої атлетики, котрий стартує вже цієї суботи в Москві, Буковину представлятимуть одразу четверо спортсменів, що є своєрідним  рекордом.
І якщо до участі Наталки Лупу (04.11.1987, Чернівці/Новоселиця, СК «Гешко», тренери – Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буко­ви­на») у змаганнях найвищого рангу ми вже звикли, то для інших наших легкоатлетів це буде дебютом на змаганнях такого високого рівня. Руслана Цихоцька (23.03.1986, Чернівці, ЗСУ-К, ШВСМ, Геннадій Терехов, Юрій Горбаченко, Анатолій Голубцов), котра об’єктивно є другою в своєму виді в Україні після блискучої Ольги Саладухи, вже давно заслуговувала на участь в змаганнях найвищого гатунку, однак цьому заважав конфлікт з попереднім тренером збірної, котрий упереджено ставився до Руслани. А для Тараса Бибика (27.03.1992, Чер­нівці, ОШВСМ, Оле ... Читати далі »
Переглядів: 459 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Наприкінці липня в Пустошинському районі Псковської області Російської Федерації відбувся  XI Чемпіонат світу  зі  спортивного орієнтування (дисципліна «рогейн» – добове орієнтування) серед  дорослих, юніорів та юнаків. У змаганнях взяли участь 673 спортсмени з 28 країн світу, в тому числі 38 українських орієнтувальників.
Приємно зазначити, що у складі збірної України стартували і 4 представники нашої області, котрі представляли ФСТ "Україна” та клуб спортивного орієнтування „МІДІЗ”. І ще приємніше те, що на срібній сходинці світового подіуму серед юнаків опинились наші хлопці з Кіцманщини – брати Андрій та В’ячеслав Келя (на фото). Це вже не перший їхній подіум:       у 2010 та 2011 роках вони  мали бронзу на європейських  чемпіонатах. Цього року наші юнаки та їхні тренери  доклали  чимало зусиль  для найкращого виступу на Чемпіонаті світу – виграли відбіркові чемпіонати Україн ... Читати далі »
Переглядів: 477 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

«УкрАгроКом» (Головківка) – «Буковина» (Чернівці) - 0:0
3 серпня. Олександрія. КСК «Ніка». 1000 глядачів.
«УкрАгроКом»: Нау­мен­ко, Ломко, Мамонов, Ра­девич, По­косенко, Сте­панюк, Батра­чен­­ко, Білала (Сірик, 40), Ло­зо­­вий (Бо­ровський, 73), Поно­мар (Вдо­віченков, 46), Фаль­ков­сь­кий. Го­лов­ний тренер – Юрій Гура
«Буковина»: Когут, Но­во­трясов, Лупашко, Веч­то­мов, Циколія, Донець, Керчу, Савін (Сібіряков, 71), Риб­ковський (Се­­менюк, 87), Грищенко (Ор­лов­­ський, 59), Каськов (Дере­б­­чинський, 66). Голов­ний тре­нер – Вадим Заяць
Попередження: Мамонов (19), Білала (25), Радевич (38), Степанюк (64) – Керчу (28), Ка­сь­ков (28), Циколія (51), Де­реб­чинський (74), Ново­тря­сов (90+5).
Вилучення: Вдовіченков (84, навмисний удар суперника рукою в обличчя) – Дереб­чинський (79, друге попередження).
Один гол (та й той з пе­нальті) в чотирьох іграх та місце в зоні вильоту – таки ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляють у СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС області влаштували для підоблікових дітей інтерактивний профілактичний захід під умовною назвою «Міліція на захисті дітей». Мета заходу – переконати підлітків, що міліція не тільки карає, а й допомагає.
Саме тому зустріч розпочалась не з попередження про відповідальність за скоєння правопорушень, а з розповіді про роботу міліції загалом та про завдання деяких підрозділів зокрема. Далі хлопці та дівчата жваво дискутували на тему необхідності професії захисника прав і свобод людини. Ця дискусія дала змогу замислитись над тим, що кожен може стати жертвою протиправних дій, і що саме міліція стоїть на сторожі правопорядку та захисті законних прав громадян. Після теоретичної частини юним гостям продемонстрували зброю та спецзасоби, які використовують працівники міліції, заступаючи на чергуванн ... Читати далі »
Переглядів: 435 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Третього серпня до реанімаційного відділення Вижницької центральної районної лікарні внаслідок укусу змії госпіталізували 29-річну мешканку с.Мілієве Вижницького району. А 4 серпня змія укусила 13-річного хлопчика, який з батьками приїхав відпочити у с.Виженка Вижницького району. Нині потерпілі перебувають у лікувальному закладі.
Переглядів: 480 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Другого серпня на березі річки Прут, поблизу с.Припруття Новоселицького району, місцевий мешканець помітив невідомий предмет, схожий на боєприпас. Чоловік одразу ж повідомив про знахідку місцеві органи влади та рятувальників. Фахівці Управління ДСНС України у Чернівецькій області, прибувши на місце виклику, встановили, що знайдений предмет є артилерійським снарядом часів Першої світової війни. Працівники групи піротехнічних робіт УДСНС проводять роботи зі знешкодження вибухонебезпечного предмета. Загалом з початку року на території Чернівецької області виявлено 49 застарілих вибухонебезпечних предметів. Управ­ління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: при виявленні підозрілого предмета потрібно обов’язково дотримуватися правил безпеки. В жодному разі не торкатися його. Місце знахідки потрібно обгородити, використовуючи для цього предмети яскравих кольорів. Проте якщо таких нема, можна використати будь-які підручні засоби. Після цього сл ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Трагедія сталася у м.Сокиряни 5 серпня. Повідомлення про пожежу до народної служби порятунку 101 надійшло о 5 годині 50 хвилин. На місце виклику направили черговий караул рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 8 м.Со­ки­ряни.
Пожежа виникла в житловому будинку. Її помітили сусіди, коли вогонь набрав значної сили. Рятувальникам, що прибули на місце події, люди повідомили про те, що в будинку може перебувати власник оселі. Вогнеборці одразу ж увійшли в середину приміщення та виявили тіло 57-річного чоловіка без ознак життя, через запізніле повідомлення про пожежу врятувати людське життя було вже неможливо. Впродовж нетривалого часу пожежу було локалізовано та в подальшому повністю ліквідовано. З початку року під час пожеж у Чернівецькій області передчасно обірвалося життя 16 людей. Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає буковинців дотримуватися правил пожежної безпеки, що допоможе уникнути трагічних випадків.
Переглядів: 484 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

З початку цього року фахівці Головного управління Міндоходів і зборів у Чернівецькій області провели 63 перевірки суб‘єктів господарювання, які здійснюють на теренах області реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Майже усі торговці підакцизних товарів порушували законодавчі вимоги. Відтак cума застосованих фінансових санкцій за цими перевірками перевищила 1,3 млн. грн.  
На жаль, необхідно визнати, що особливості менталітету бізнесменів не змінюються, і найтиповіші порушення, що зафіксовані,  – це торгівля алкогольними напоями за роздрібними цінами, нижчими від встановлених законодавством, тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін та проведення безліцензійної діяльності повторюються з року в рік. Уроком для інших горе-бізнесменів також має стати  анулювання 18 ліцензій, з них 7 – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 11 – на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами і нарахування п ... Читати далі »
Переглядів: 419 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Днями до Чернівецької  лікарні швидкої медичної допомоги звернувся 16-річний хлопець з вогнепальним пораненням. Медики одразу викликали правоохоронців.
На місці події працівники міліції з’ясували, що троє хлопців 14-16 років, перебуваючи без догляду дорослих, взяли мисливську рушницю батька одного з них, а через певний час пролунав постріл, який влучив одному з друзів у коліно. Наразі правоохоронці проводять всі необхідні заходи для з’ясування обставин цієї події. Також улюбленого хобі може позбутись власник рушниці, адже вирішуватимуть питання щодо анулювання дозволу на право зберігання та використання ним мисливської зброї. Можливо, цей випадок стане переконливим уроком як для батька, так і для хлопців, і зас­тереже їх у подальшому від необдуманих вчинків. УМВС України в Чернівецькій області вкотре нагадує буковинцям про необхідність суворо дотримуватись правил зберігання з ... Читати далі »
Переглядів: 484 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, 3 серпня цього року житель села Зруб-Комарівський Сторожинецького району, застосовуючи фізичне насильство та використовуючи безпорадний стан (розлад душевної діяльності) неповнолітньої односельчанки, всупереч її волі намагався вступити з нею в статеві зносини на території спортивного майданчика місцевої школи. Однак не довів свій злочинний намір до кінця з причин, які не залежали від нього. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, попередня кваліфікація – ч.3 ст.152 (згвалтування неповнолітньої) КК України. Хід розслідування кримінального провадження перебуває на контролі прокуратури області.
Переглядів: 426 | Додав: Sunny | Дата: 12.08.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz