НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 14 » «Ціль номер один»
14:19
«Ціль номер один»
Напередодні об’єднавчого з’їзду "Батьківщини» та «Фронту змін», який, ймовірно, відбудеться цього тижня,  
у Верховній Раді вибухнув новий скандал з депутатами-перебіжчиками. Ситуація тим більш прикра для опозиції, що новоявлені "тушки” є мажоритарниками, обраними в областях, де підтримка опонентів чинної влади є традиційно високою — на Івано-Франківщині та Київщині. 

Навіть присяга на Біблії, яку всі кандидати від «Батьківщини» приносили трохи менше року тому,  не утримали слабкі й гріховні людські сатани», що жонглював папірцями з американським президентами, виявилися переконливішими для В’ячеслава Кутового з Ірпеня та для Володимира Купчака від Коломиї, який ще місяць тому сам засуджував попередніх зрадників, дорікав їм клятвоотступництвом та вимагав позбавити  мандатів.
Ті ж нардепи, що встояли перед диявольською грошовою спокусою, розповіли, наскільки привабливі умови висуваються. Так, Валерій Лунченко, Володимир Шкварилюк та ще кілька депутатів повідомили на брифінгу, що їм пропонувалося по 5 мільйонів доларів за вихід з фракції "Батьківщина”, але вони від них відмовились.  
Природним є запитання щодо оприлюднення прізвищ тих, хто безпосередньо намагається дати опозиціонерам хабара. Проте в опозиції пояснюють, що це не завжди є ефективно та безпечно. Навіть за наявності прямих доказів.  Як приклад, наводять «перехід» депутата Романа Забзалюка з фракції "БЮТ-Батьківщина” до фракції "Реформи заради майбутнього” під час роботи парламенту попереднього скликання. Забзалюк за «перехід» отримав 500 тисяч доларів, і та сума – лише частина обіцяного. Задокументовані гроші пан Роман передав до лікарні "Охмадит” (Охорона материнства та дитинства), а на підтвердження своїх слів надав правоохоронним органам аудіозапис розмов з депутатом Рибаковим, який очолював "Ре­фор­ми за майбутнє”. В підсумку, "крайнім” в очах прокуратури виявився сам Забзалюк. Адже ГПУ не побачила у спробі підкупу складу злочину, натомість обвинуватила представника опозиції у "підриві авторитету Верховної Ради та держави”. 
Чому в першу чергу влада б’є саме по Яценюку? На думку професора Києво-Могилянської академії, політолога Олексія Гараня вихід народних депутатів зі складу фракції «Батьківщина» відбувається з метою дискредитації партії «Бать­ківщина» і самого Арсенія Яценюка. «Проте, я не виключаю, що пізніше можуть так само переключитися на Кличка, просто зараз ми бачимо різницю в підходах Банкової до цих політичних сил. Тобто, Кличка вона зображує як монолітну, конструктивну опозицію, а проти Яценюка ведеться цілеспрямована атака», - наголосив він. Олексій Гарань теж вважає, що всі ці події не випадково відбуваються напередодні об’єднавчого з’їзду «Фронту змін» і «Батьківщини». «Очевидно, є мета зірвати цей процес і дискредитувати його учасників», - сказав політолог.
Фактично, на сьогодні Яценюк став мішенню номер один для Банкової після самої Тимошенко. Наміри Яценюка та Тимошенко остаточно оформити союз та об’єднати «Фронт змін» із «Батьківщиною» турбують владу, оскільки об єднання означатиме незворотність союзу двох політиків напередодні президентських виборів, де основним кандидатом «Батьківщини» ще півроку тому проголошено саму Юлію Тимошенко, а Яценюк страхує її як резервний, будучи здатним за її підтримки акумулювати голоси її виборців.  Соціологія показує, що більша частина виборців Тимошенко у разі її неучасті у виборах переходить до Яценюка як головного політичного союзника Юлії Володимирівни. 
Яценюк, за логікою влади, має бути покараний за те, що відкинув на парламентських виборах пропозицію Банкової йти окремою колоною «Фронту змін» і підскубувати голоси у «Батьківщини». Натомість об’єднався з партією Тимошенко, що дозволило їм обом забезпечити високий результат «Батьківщини» на виборах її статус провідної опозиційної сили. Якщо владі вдасться скинути Яценюка, а Тимошенко при цьому не випустять з ув'язнення, "Батьківщину" можуть чекати фатальні наслідки, пише відомий блогер та журналіст Руслан Кухарчук в матеріалі під назвою «Бережіть Яценюка». - Поки Тимошенко сидить, ніхто інший не зможе замінити Яценюка. Кличко і Тягнибок вже точно від своїх політичних проектів не відмовляться заради порятунку Юліної партії… Не варто забувати, що Яценюк пішов на певну самопожертву, відмовився від власного проекту "Фронт змін".
За матеріалами газети «Україна молода»
Переглядів: 384 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz