НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 16 » Дитяча оздоровча кампанія пройде на найвищому рівні
11:43
Дитяча оздоровча кампанія пройде на найвищому рівні
У понеділок під керівництвом голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Спершу Михайло Миколайович подякував за вдалу організацію відзначення Дня перемоги: «Дякую всім за те, що ми організували і провели на гідному рівні це свято. Далі нам треба починати готуватися до Дня визволення України, Дня партизанської слави і головні події – поступово вести підготовку до 70-річчя Великої Перемоги».

Національні меншини живуть у толерантному краї
Під час засідання апаратної наради Михайло Папієв наголосив, що у Чернівецькій області створені всі умови для задоволення етнокультурних потреб національних меншин.
– На відміну від наших сусідів, європейськість буковинців чітко виражена. Я переконаний, що у цьому відношенні ми є зразковим регіоном в державі, а тому по праву нас можна вважати флагманом інтеграції України до європейської спільноти – курсу, обраного Президентом України та підтриманого громадою, – зазначив Михайло Папієв. І додав, що відсутність будь-яких акцій під час проведення 9 травня черговий раз підтверджує толерантність буковинців.
– За останні три століття у Чернівецькій області не було жодного етнічного чи релігійного конфлікту. Це переконливий історичний факт, яким ми повинні не лише пишатись, але й продовжувати традиції толерантності, ви­важеності та поваги до усіх громадян, незалежно від національності, кольору шкіри чи віросповідання, – наголосив керівник крайової виконавчої влади.

Якісний відпочинок для маленьких буковинців
Тривалий час приділили питанню оздоровлення дітей. Керівник крайової виконавчої влади наголосив, що є доручення Президента України, в якому йдеться, зокрема, і про забезпечення якісним харчуванням дітей під час їхнього оздоровлення та відпочинку.
– До цього питання я прошу керівників профільних відомств поставитись надзвичайно сер­йозно та відповідально, йдеться й про безпеку перебування дітей у літніх таборах. Батьки мають бути певні, що коли їхні діти на оздоровленні чи відпочинку – вони у безпеці. Ми зобов’язані про це подбати, – зазначив Ми­хайло Миколайович. Відтак губернатор звернувся до головного санітарного лікаря області Наталії Гопко з проханням дуже прискіпливо поставитися до медогляду тих людей, які працюватимуть у харчоблоках.
– Всі отруєння, які були в Чернівецькій області протягом останніх трьох років, це не неякісна їжа, а недотримання гігієнічних умов працівниками, які працюють у харчоблоках. Тому я наполягаю, щоб всі без винятку пройшли медогляд, – наголосив Михайло Папієв. – Я наполягаю на тому, аби в усіх таборах краю – пришкільних та стаціонарних – були створені належні умови для безпечного, якісного відпочинку та оздоровлення дітей протягом літніх канікул. Має бути створена найкраща атмосфера для інтелектуального, фізичного, творчого та культурного розвитку школярів регіону.

Майже 21 мільйон гривень – на оздоровлення дітей
Під час апаратної наради директор департаменту освіти і науки, молоді й спорту обласної державної адміністрації Михайло Бауер повідомив, що до 19 травня триватиме перевірка готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Буковини до роботи в літній період. За його словами, цьогоріч на оздоровлення та відпочинок дітей буде виділено майже 21 мільйон гривень.
– За час цьогорічної літньої оздоровчої кампанії оздоровленням та відпочинком заплановано охопити 56300 школярів у 391 пришкільному, 11-ти наметових таборах та 29-ти таборах праці та відпочинку. Важливо, що в краї простежується стала динаміка збільшення мережі закладів відпочинку школярів у літні місяці, – відзначив Михайло Йозе­фо­вич. За його словами, цього року працюватимуть 11 наметових містечок для дітей, а Черні­вець­ким обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді буде організовано обласне наметове містечко «Мандрівник Буковини» для гуртківців туристсько-краєзнавчих об’єднань позашкільних нав­чаль­них закладів районів і міст області. У такому містечку протягом однієї зміни оздоровлюватимуться 252 дитини, які навчаються в туристсько-краєзнавчих гуртках. Михайло Бауер наголосив, що поставлені Президентом України завдання щодо забезпечення оздоровленням та відпочинком не менше 55% дітей шкільного віку, 100% дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, і 70 % дітей із малозабезпечених сімей в області будуть виконані.

ЗНО розпочнеться 3 червня
Також Михайло Бауер повідомив про підготовку до ЗНО. За його словами, у Чернівецькій області на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвались 5358 людей.
– Тестування розпочнуться 3 червня та завершаться 27 червня. Найбільше зареєстрованих абітурієнтів складатимуть тести з української мови і літератури, історії України, математики, біології та географії. Найменше – з англійської мови, хімії, фізики, всесвітньої історії, німецької, російської й французької мов та світової літератури. Для забезпечення належних умов проходження учасниками зовнішнього незалежного оцінювання цьогоріч збільшено кількість пунктів тестування – в краї їх 12 у трьох округах: Сторожинецькому, Хоти­нському районах та м. Чернівці, – зазначив Михайло Йозефович. Що стосується вступної кампанії до вищих навчальних закладів та у професійно-технічні навчальні заклади краю, головний освітянин краю розповів, що прийом документів для вступу до профтехучилища розпочнеться 1 червня і триватиме до 20 серпня. Професійно-технічні навчальні заклади здійснюють прийом випускників на базі 9 класів із отриманням повної загальної середньої освіти та на базі 11 класів.
– Цього року прийом заяв та документів абітурієнтів на денну форму навчання до вищих навчальних закладів триватиме від 1 до 31 липня. Прийом документів від осіб, які вступають на основі базової або повної загальної середньої освіти і мають складати вступні екзамени у вищих навчальних закладах, завершиться 20 липня. Вступні екзамени триватимуть від 21 до 31 липня включно, – наголосив він. Прийом заяв та документів від осіб, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси у вищі навчальні заклади, здійснюватиметься до 20 липня, а творчі конкурси проходитимуть у декілька сесій з 11 до 31 липня включно, – розповів Михайло Йозефович.
Альона ЧОРНА

Переглядів: 329 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz