НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 18.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 7 » ЯПОНЦІ ЗАПИСУВАТИМУТЬ СНИ НА ВІДЕО
12:03
ЯПОНЦІ ЗАПИСУВАТИМУТЬ СНИ НА ВІДЕО
Нове кіно…
Японці в Інституті науки і технологій провели безпрецедентний експеримент. Вчені довели, що сновидіння можна не тільки підглянути, на навіть записати на відео.
Практика усвідомленого сновидіння дозволяє людині брати участь у сні як у комп'ютерній грі. Однак наука досі ставилася критично до подібних заяв.
Каліфорнійський професор Джек Геллант не раз коментував, що сновидіння - складний механізм, зануритися в який поки не вдається сучасної психологічної і неврологічної науці, хоча спроби доступу здійснюються вже протягом століття.
Японці змогли поповнити науковий досвід своїм дослідженням. В експерименті брали участи 3 чоловіків, які під час сну були підключені до комп'ютера. Спеціальні датчики відстежували появу "швидкої фази", під час якої добровольців будили і просили розповісти про побачене. Розповіді співвідносилися з комп'ютерними показниками динаміки і активності, на підставі чого була створена програма, що трансформує томографічні дані в візуальний ряд. Точність розшифровки складає близько 70%.
Якщо вдасться налаштувати програму й на інші фази сну, а також поліпшити точність перешифровкі - програма зможе видавати повноцінний фільм з усіма подіями та особами, які були у сні. Більш того, отриманий фільм стане можливо записати на відео і зберігати в своїй колекції.
Переглядів: 342 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz