НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 2 » Харабара обласну раду поки що не очолив, Гайничеру нікуди не збирається, Папієв потерпає за опозицію
14:08
Харабара обласну раду поки що не очолив, Гайничеру нікуди не збирається, Папієв потерпає за опозицію
На минулій сесії обласної ради, яка відбулася останньої п’ятниці, було розглянуто низку соціально-господарських питань та вирішено ряд невідкладних проблем. Проте у згаданої сесії була інша інтрига: ширилися чутки, що нинішній голова облради Михайло Гайничеру буцімто збирається написати заяву про звільнення, а на його місце буцімто має види член Партії регіонів із солідним стажем генерал-майор міліції Микола Харабара. Ротації – річ корисна, а інколи й невідкладна.

Проте ця заморочка, яку активно обговорювали в кулуарах, так і не відбулася. Як з’ясувалося після тривалих перемовин двох згаданих осіб з Ми­хайлом Папієвим. Наша редакція поцікавилася обставинами прелюдії, і картина вималювалася приблизно така. Михайло Гайничеру має право вибирати – працювати далі чи переходити до інших справ. Так само мають право не бути вдоволеними його роботою на посаді голови облради і деякі депутати, і, можливо, хтось із керівництва облдержадміністрації. Сам Ми­хай­ло Іванович сказав нашому журналісту, що озвучувати свої думки стосовно того, що відбувалося, наміру не має. Тим більше, що нічого і не відбулося.
Микола Харабара – шанований член фракції Партії регіонів, відомий в області й Україні правоохоронець, який, окрім того, вважає, що не так давно з ним обійшлися не особливо коректно, має повне право активно продовжувати працювати на користь області.  Його партія при владі, тому це треба робити саме зараз. Він теж має право вважати, що може принести більше користі саме на цій посаді, яка, крім того, ще й була би сатисфакцією в очах громадськості. Вічно перебувати у резерві міністра МВС теж не можна.
То чому не склалося? Причин вбачається кілька. Можливо, Ми­кола Дмитрович, по-перше, заактивно розпочав висування, провівши переговори з низкою депутатів, у тому числі опозиційних. Мож­ливо, генерал дещо переоцінив свій вплив і реноме в області, адже коли борешся з правопорушниками, завжди формуєш проти себе армію невдоволених. Не факт, що серед обласних депутатів таких мало. Бо чим інакше можна пояснити те, що за годину до сесії на засіданні фракції Партії регіонів повноформатної підтримки від колег по партії Микола Дмитрович не отримав. Були інші думки. З другого боку Миколі Дмитровичу могла завадити і звична буковинська традиція – домовлятися з усіма, незважаючи на політичні забарвлення. Коли домовляєшся, завжди щось обіцяєш, потрапляєш у якісь залежності. Тому виникає питання, а чи потрібен такий компромісний голова облради, наприклад, людям, які відповідають за область у Києві? Це, звичайно, тільки припущення, але фальстарт у цій історії, як казав Брундуков, "на лицьо”.
Губернатор Михайло Папієв свою позицію озвучив так:
– Микола Дмитрович Харабара – людина відома, активна, шанована в області. Вважаю, посада такого рівня йому абсолютно до снаги. До чинного керівника теж особливих претензій у мене нема. Чому ж виникло це питання, і чому депутати не винесли його на сесію, можу сказати таке: поспіх – завжди річ ризикована. Такі ходи треба зважувати, прораховувати. Вивчати, хто у сесійній залі, навіть з тих, хто з тобою в одній фракції, голосуватимуть за тебе. Вважаю, не можна проводити якісь поспішні кулуарні переговори з політичними опонентами, не заручившись повномасштабною підтримкою своїх. Це стосується не тільки зали обласної ради. До всього я не бачив заяви від Михайла Гайничеру. Хтось її бачив? Тому вважаю, що питання заміни голови обласної ради зараз не на часі. Є багато невідкладних проблем. Однією з них є те, що ми втрачаємо сильну опозицію в обласній раді, покликану конкурувати з владою, вказувати на її помилки, бути Ревізором. Нині опозиція валиться на наших очах. З Фронту змін, а потім і з депутатів, виходить принципова, я би сказав, журналістка і політик Тетяна Смолдирєва. Зі "Свободи” – найактивніший з її членів Назар Горук. Точаться розмови, що на виході ще п’ятеро з "Бать­ківщини”, чотири вже на виході. Тому, думаю, зараз найперше треба консолідувати людей до роботи на благо області. А що, власне, відбулося? Питання ніхто не ви­но­сив на розгляд сесії, отож можна сказати, що воно наразі й не стоїть, – заявив Михайло Мико­лайович.
На момент підготовки згаданої ротації голова облдержадміністрації Михайло Папієв перебував у Києві, і навіть там йому стало відомо про перипетії того, що готувалося. Напевно, і про переговорні процеси у цьому форматі. Як відомо, наш губернатор будь-яке питання готує зважено, ретельно, вивчаючи усі "за” і "проти”. Він дуже не любить поспіху та авантюризму, чим, можливо, і варто пояснити його незацікавлену позицію. Вважаємо, це не означає, що у майбутньому питання зміни голови обласної ради не постане знову. Заряджена рушниця уже зобов’язана вистрілити. Кому це не знати, як Миколі Дмитровичу.
Вл. інф.
Переглядів: 309 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz