НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 23.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 26 » Михайло Папієв: Ми повинні знати проблемні питання “чорнобильців” і оперативно та професійно їх вирішувати
15:19
Михайло Папієв: Ми повинні знати проблемні питання “чорнобильців” і оперативно та професійно їх вирішувати
У понеділок під керівництвом голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Спершу очільник крайової виконавчої влади подякував всім, хто взяв участь у місячнику благоустрою. Особливо відзначив організацію роботи начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Чебана.
Водночас Михайло Мико­ла­йович наголосив, що прибирання території триває і її масштаби необхідно розширити. – Чи­нов­ники беруть участь у прибиранні, деякі політичні сили також. Далі необхідно підключити громади населених пунктів, районні ради, адміністрації і нашу улюблену службу автомобільних доріг, – наголосив губернатор. – У мене виникає багато питань. Бо коли готувалися до приїзду міністра енергетики, то ремонтом доріг займалися будівничі Новодністровської  ГАЕС. Ас­фальт вони брали у Могилеві-Подільському. Його якість є вищою, ніж Ново­селицького асфальту. І якість виконання робіт у Могилеві-Подільському краща, – зазначив Михайло Мико­лайович у розмові з начальником Служби автодоріг Ігорем Гахом. Чиновник у відповідь сказав, що якість асфальту перевіряють. Однак цим поясненням Ігор В’ячеславович, схоже, не обмежиться. Михайло Папієв зауважив, що ця розмова матиме продовження. Відтак обговорили поточні справи та перейшли до порядку денного.

 
Реформи місцевого самоврядування

Зокрема йшлося про питання реформування місцевого самоврядування. За словами Михайла Папієва, ця реформа покликана визначити напрями, механізми й терміни роботи задля формування ефективної територіальної організації влади на місцях.
– Президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів 21 березня цього року наголосив, що завдання реформи – це створення належних матеріальних, фінансових та організаційних умов для забезпечення здійснення органами місцевого самоврядування їхніх повноважень. Окрім цього, це дасть змогу максимально залучити громади, жителів краю до прийняття управлінських рішень, сприятиме соціально-економічному розвитку населених пунктів, – сказав Михайло Папієв. Керівник виконавчої влади краю додав, що реформування місцевого самоврядування здійснюватимуть у два етапи – протягом 2012-2014 років триватиме підготовчий етап, а 2015-2017 – впровадження. – Саме зараз ми повинні організувати широке обговорення концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, створити для цього постійно діючі робочі групи із залученням науковців, краєзнавців, представників громадських об’єднань, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, – сказав Михайло Миколайович.

Вісім мільйонів для "чорнобильців”
Обговорили також соціальний захист постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Як розповів керівник виконавчої влади Буковини Михайло Папієв, станом на 1 січня цього року в Чернівецькій області проживає 19 тис. 863 громадян, які мають статус постраждалих внаслідок чорнобильської  катастрофи.
– Усі вони своєчасно та у повному обсязі отримують соціальні виплати. Зокрема, цьогоріч для області на ці цілі передбачені видатки в сумі 7 млн. 967,8 тис. грн., – сказав Михайло Миколайович. – Цього тижня, у день трагедії на Чорнобильській АЕС, я матиму зустріч з активістами чернівецького обласного об’єднання «Чорнобильці Бу­ко­вини». Всі маємо розуміти, що люди, котрі жертвували своїм здоров’ям заради нашого з вами майбутнього, повинні щоденно відчувати піклування та турботу з боку влади. Губернатор  доручив головам районних державних адміністрацій  організувати зустрічі з "чорнобильцями” у кожному населеному пункті області, проаналізувати стан виконання умов меморандумів із чорнобильськими організаціями та  провести заходи з належного вшанування постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.
– Ми повинні знати проблемні питання "чорнобильців” і оперативно та професійно вирішувати їх. Ця робота потребує злагоджених, повсякденних і конкретних дій, насамперед, департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, всіх соціальних працівників спільно з керівниками  місцевих органів влади. І цю роботу треба безумовно виконувати, – наголосив Михайло Папієв.

Буковинські школярі забезпечені підручниками
На 2012/2013 навчальний рік загальноосвітні навчальні заклади краю отримали 139 тисяч 384 підручники, а буковинські школярі молодших класів забезпечені ними на 100%. Про це повідомив директор департаменту освіти, науки, молоді й спорту обласної державної адміністрації Михайло Бауер. – Так, учні 1-4 класів повністю забезпечені необхідними підручниками, у тому числі у тих школах, де навчальний процес ведеться російською та румунською мовами. Проблемніша ситуація з підручниками для школярів 5-11 класів: залежно від району області, вони забезпечені ними на 87-99%, – зауважив Михайло Йозефович. Зокрема область недоотримала підручники для учнів 11-х класів з української літератури, англійської, німецької та французької мов, історії України, всесвітньої історії, економіки, біології та хімії. Не вистачає підручників для школярів 10 класу з іноземної мови, правознавства, художньої культури та економіки. Окрім цього, загальноосвітні навчальні заклади краю з румунською мовою навчання забезпечені підручниками на 92%, втім у цих школах використовують підручники 2005 року випуску, які цілком придатні для користування. Як повідомив Михайло Бауер, зараз область отримала 53 тис. 798 підручників для використання у наступному навчальному році – це  42,3% від плану завозу на 2013/2014 навчальний рік.
Альона ЧОРНА

Переглядів: 441 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz