НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 16.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 26 » Михайло Папієв про відзначення 1025-річчя Хрещення Русі, будівництво соціальних об’єктів та програму фінансування
09:45
Михайло Папієв про відзначення 1025-річчя Хрещення Русі, будівництво соціальних об’єктів та програму фінансування
У понеділок, 22 липня, Михайло Папієв на черговій апаратній нараді за участі керівників структурних підрозділів і відомств регіональних органів виконавчої влади повідомив про плани з нагоди  святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Після неї голова обласної державної адміністрації провів брифінг з представниками засобів масової інформації, під час якого окреслив найважливіші акценти роботи крайової влади цього тижня.

Губернатор краю переконаний, що буковинська релігійна громада та краяни продемонструють утвердженні століттями на цій землі принципи толерантності, міжконфесійного спокою та взаємоповаги.
– Нагадаю, що Глава держави наполіг, аби ювілей запровадження християнства як державної релігії України-Руси було святом торжества Укра­їнської державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, – повідомив Михайло Папієв і додав: – Я маю впевненість, що удосконалення законодавчої бази у сфері державно-церковних відносин, як цього хоче Президент України, сприятиме поновленню діалогу між двома інституціями, а відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі дасть змогу скористатись спільним досвідом і надбанням церкви та влади заради розбудови демократичної держави.
Протягом тижня у краї відбудуться книжкові виставки духовної та історичної літератури, творів сакрального мистецтва, концерти духовної музики, екскурсії, науково-просвітницькі лекції, богослужіння.
– У Чернівецькій області триває ряд заходів, які приурочені до відзначення в регіоні 1025-річчя Хрещення Київської Русі. У п’ятницю делегація від нашого регіону візьме участь в урочистостях у Києві з цієї нагоди, – повідомив керівник виконавчої влади краю. – У неділю, 28 липня, в Літньому театрі ми проведемо обласне свято духовного християнського піснеспіву. Переконаний, що ці заходи пройдуть на достойному рівні, де пануватиме хороший настрій, духовна атмосфера і вони стануть об’єднавчими для нас.
Релігійні конфесії Буковини ще минулого тижня почали усі приготування. У Свято-Духівському кафедральному соборі Української Православної Церкви перебували мощі хрестителя Русі князя Володимира. Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначає дату Хрещення Київської Русі проведенням науково-просвітницької конференції та святковим концертом, які відбудуться на початку вересня. Ук­раїнська Греко-Католицька церква приурочила до цього свята проведення Буко­винського молодіжного етнодуховного фестивалю «Обнова-фест». Християни Віри Єван­гельської П’ятидесятники провели заходи, приурочені до 1025-річчя Хрещення Русі в ра-йонах області та в м.Чернівці. Євангельські Християни- Баптисти проведуть заходи, приурочені зазначеній даті 24-25 серпня та 27-28 вересня в м.Чернівці та в населених пунктах області. Також керівники релігійних конфесій області та представники крайової влади й органів місцевого самоврядування візьмуть участь в урочистостях, що відбудуться 26 липня в Національному палаці мистецтв «Україна».
Окрім цього, як зауважив голова облдержадміністрації, цього тижня відбудеться кілька нарад щодо будівництва соціально важливих об’єктів у краї – у с.Горішні Шерівці Зас­тавнівського району, с.Мо­шанець на Кельменеччині та будинку культури у Со­ки­рянах.
– На апаратній нараді ми обговорили й питання оздоровлення буковинської малечі, підготовки шкіл до нового навчального року, а також я акцентував увагу на необхідності якісного проведення жнивної кампанії в регіоні, – наголосив Михайло Папієв.
Разом з тим керівник повідомив представникам ЗМІ, що наприкінці минулого тижня у Чернівецькій області, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку інвестиційних програм, що фінансуються у 2013 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку», виділено додатково 24,9 млн. гривень.
На завершення Михайло Папієв підсумував:
– З-поміж 9-ти областей держави, які включені до цієї програми, Буковина отримала найбільше фінансування, і це дасть нам можливість продовжити будівництво та реконструкції лікарень, дитячих садочків та шкіл області.
Підготувала Оксана КУЦАК
Переглядів: 341 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz