НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 19 » НА БУКОВИНІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КОНЦЕПЦІЮ РЕФОРМУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ
15:35
НА БУКОВИНІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КОНЦЕПЦІЮ РЕФОРМУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ
Обговорення…
Сьогодні, 19 квітня, в обласній державній адміністрації за участі керівництва краю, профільних управлінь облдержадміністрації, представників райдержадміністрацій та районних рад відбулося засідання регіональної ради з питань взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та презентація Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.
«Система місцевого самоврядування, яка нині діє в Україні, не задовольняє потреби ні суспільства, ні органів місцевого самоврядування, - зазначив у своєму вступному слові заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Бурлака. – Тому назріла необхідність внести зміни до Основного закону держави і чинного законодавства щодо принципів місцевого самоврядування та регіональної політики, приведення їх у відповідність з Європейською Хартією місцевого самоврядування».
Він підкреслив, що ініціює реформу місцевого самоврядування Президент України Віктор Янукович. «Глава держави наголошує, що основна ціль реформи - надання людям послуг відповідної якості, незалежно від місця їх проживання, - зазначив посадовець. - Існують об’єктивні передумови для здійснення широкого комплексного реформування у цій сфері, і українське суспільство готове до визнання громади як головного чинника забезпечення життєдіяльності території, економічних перетворень у селі, місті чи регіоні, забезпечення прав громадян».
Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади учасникам нинішнього засідання презентувала начальник відділу Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Ольга Юрченко. За її словами, основне завдання даної концепції – визначити напрями, механізми та строки ефективного формування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, спроможної максимально забезпечити, передовсім, надання якісних та доступних публічних послуг, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території, становлення інститутів демократії, узгодження інтересів держави та територіальних громад.
«З набуттям Україною незалежності потрібно було докорінно переглянути всю систему регіонального управління, оскільки нинішня система місцевого самоврядування неефективна і суттєво стримує розвиток держави, – зазначила Ольга Юрченко. – Саме тому зараз широко обговорюється ця концепція для врахування інтересів всіх учасників реформи».
Підсумовуючи засідання ради, Василь Бурлака звернув увагу на необхідність організувати в регіоні широке обговорення концепції реформування місцевого самоврядування із залученням до цієї роботи науковців, депутатів всіх рівнів, представників громадянського суспільства і територіальних громад. «Успіх реформ безпосередньо залежить від їх розуміння і підтримки широкою громадськістю, а, тим паче, якщо мова йде про реформування місцевого самоврядування, засади, принципи і повноваження територіальних громад», - підкреслив Василь Бурлака.
Переглядів: 359 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz