НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 18.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 9 » НА БУКОВИНІ ЗЛОЧИННА ГРУПА НЕЗАКОННИМИ РУБКАМИ ЛІСУ ЗАВДАЛА ДЕРЖАВІ ШКОДУ НА ПОНАД МІЛЬЙОН ГРИВЕН
16:41
НА БУКОВИНІ ЗЛОЧИННА ГРУПА НЕЗАКОННИМИ РУБКАМИ ЛІСУ ЗАВДАЛА ДЕРЖАВІ ШКОДУ НА ПОНАД МІЛЬЙОН ГРИВЕН
Ліс рубають – гроші летять…
Кіцманський районний суд Чернівецької області підтримав позицію державного обвинувача і засудив до різних термінів позбавлення волі членів організованої злочинної групи, які в результаті незаконних рубок лісодеревини завдали інтересам держави істотну матеріальну шкоду на загальну суму понад 1 млн. грн.
Працюючи на посаді директора одного з держспецлісництв агропромислового комплексу Буковини з метою вчинення умисних корисливих злочинів у серпні 2010 року В. створив організовану злочинну групу з розподілом функцій її учасників. До складу організованої злочинної групи (ОЗГ) залучив заступника директора та двох майстрів лісу даного державного підприємства. Зловживаючи службовим становищем лісівники підробляли офіційні документи і вносили завідомо неправдиві відомості до матеріалів відводу лісосік під рубку, лісорубних квитків та актів-розрахунків на лісозаготівельні роботи. Таким чином вчинили незаконну порубку у лісах дерев породи дуб, граб, клен тощо, що призвело до спричинення державним інтересам тяжких матеріальних збитків на вищевказану суму.
Крім того, в зазначений період вказані особи, а також майстер лісу даного державного підприємства Н., який не був учасником ОЗГ, вчинили кілька злочинів без кваліфікуючої ознаки «в складі організованої групи», а саме: привласнення незаконно зрубаної деревини, службове підроблення, зловживання службовим становищем, службова недбалість.
Згідно з вироком суду усі члени ОЗГ засуджені до реального позбавлення волі на термін від 2-х до 3-х років 7 місяців з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на різні строки, та з конфіскацією незаконно добутого. А майстер лісу Н. теж засуджений до 3-х років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 3 роки та штрафу в сумі 8500 гривень з конфіскацією незаконно добутого. Однак на підставі ст.ст. 75, 76 КК України його звільнено від відбування основного призначеного покарання у виді позбавлення волі, якщо він протягом 2-х років іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього судом обов’язки.
Переглядів: 416 | Додав: Informer | Теги: НОВИНИ БУКОВИНИ, КРИМІНАЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz