НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 27 » «Обнова-фест» зібрала молодь просто неба
09:00
«Обнова-фест» зібрала молодь просто неба
Вшосте на Зелені свята у Музеї народної архітектури та побуту просто неба відбулося масштабне свято «Обнова-фест». Традиційно до Чернівців з’їхалася ду­ховна, патріотична, сучасна молодь та ті, хто, незважаючи на вік, почувається зав­жди молодим.
Фестиваль має на меті через українські народні звичаї, традиції, духовну обрядовість, історичне минуле та сучасну культуру сприяти зростанню національної самосвідомості молодих людей, виховувати у них почуття патріотизму та поваги до своєї держави. Цьогоріч «Обнова-фест» присвячений 1025-літтю Хрещення Руси-України, і до цієї знаменної дати на святі розгорнулась виставка понад трьох сотень дитячих малюнків.
Розпочалося дійство зі спільної молитви до Пресвятої Богородиці. Відтак стартували бої клубів історичної реконструкції (військово-історична дружина "Чорна Галич" (Львів) та клуб історичної реконструкції "Подільська хоругва" (Кам’янець-Подільський). Глядачів вразили виступи аматорських та професійних танцювальних колективів, виставка-продаж виробів народних майстрів, історична реконструкція, цікаві забави для дорослих і дітей (катання на конях, конкурс дитячої творчості, туристичні атракціони та інше), майстер-класи (виготовлення дощовиць, валяння шерсті, виробництво народних прикрас, клаптикові ляльки-мотанки, гра на народних інструментах та інші), народна кухня, показ національних мультфільмів та кіно, концерт відомих українських гуртів та молодих виконавців.
Цікаво, що з нагоди 1025-ліття Хрещення Руси-України на святі розгорнули виставку 300 дитячих малюнків «Для Бога я створюю найкраще», яку привезли з Івано-Франківська. Темі Хрещення присвячена й молитовно-концертна програма, а священики разом із вірянами відновили обряд Володимирового хрещення. Темі Хрещення Руси-України була присвячена й молитовно-концертна програма. Зокрема, на «Обнова-фесті» виступили львівські семінаристи – октет «Teoforos». Новинками серед майстер-класів було мокре валяння шерсті «Вовняна брошка», виготовлення художніх листівок і подарунків ручної роботи. Організували і благодійний «хенд мейд», під час якого збирали кошти на лікування хлопчика Назара Мазура. Усі охочі мали змогу долучитись до майстер-класів. У розважальній програмі фестивалю – катання верхи, екстремальні види спорту, ігри для малечі, знайомство зі скаутським життям, відвідини «Літературної кузні», де відбувався конкурс молодих авторів, куштування страв української національної кухні.
Організатори «Обнова-фесту» облаштували «Кі­но-млин», де можна було переглянути мультики та українські фільми. Для найменших гостей фестивалю – «Дитячий двір», де охочі займались етногімнастикою, малюванням чи переглядали вистави. Жителі та гості міста ласували кулешою, шашликом, смаженою картоплею та іншими стравами. У смачній майстерні «Нами­найко» кожен міг скуштувати різнокольорові млинці з маком, медом, горіхами та іншими начинками від представників Чер­ні­вецького вищого комерційного училища КНТЕУ.
Фоторепортаж  Миколи ГАВКИ

Переглядів: 386 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz