НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 7 » Перше доросле європейське золото Січенікової
15:11
Перше доросле європейське золото Січенікової
Чергову нагороду найвищого ґатунку здобула 20-річна чернівчанка Лідія Січенікова, котра вже давно вигравала майже все на юніорському рівні. А цього разу Ліда стала чемпіонкою Європи серед дорослих у складі збірної команди України.
На Чемпіонаті Європи зі стрільби з лука в приміщенні, який проходив з 26 лютого по 3 березня цього року у польському місті Жешув, Буковину в складі збірної України представляли двоє спортсменів – молода, але вже титулована Лідія Січенікова (1993 р.н., «Спартак», «Ди­намо», ЧТЕІ КНТЕУ, ШВСМ, тренер – Олег Осипенко), яка змагалась серед жінок, та її ровесник Валентин Собко (1993, ШВСМ, ФСТ «Україна», Віталій Яр­мис­тий), котрий змагався серед юні­орів.
У кваліфікації особистих змагань Лідія Січенікова показала другий загальний результат (586 очок), лише одним пунктом поступившись росіянці Наталії Єрдинієвій. Але в олімпійському раунді до медалей наша землячка не дісталась, поступившись у чвертьфіналі в драматичній боротьбі майбутній срібній призерці, легендарній наддосвідченій італійці Наталії Валєєвій, котра ще в 1992 році виступала на Олімпіаді в Барселоні в складі збірної СНД (сама вона уродженка села Терновка, що в Придністров'ї).
Натомість українкам пощастило у командному виді програми, де Січенікова і подруги дійшли до фіналу і вирвали перемогу в перестрілці завдяки тому, що вирішальна стріла виявилась на один міліметр ближче до середини мішені, ніж у суперниць з Італії.
Валентин Собко, який у кваліфікації також був кращим серед українців – третім (581), привіз додому дві так звані «дерев’яні» медалі – вихованець Віталія Ярмистого і в особистих, і в командних змаганнях брав участь у «бронзових» матчах, але в обох номінаціях довелося задовольнитися четвертою позицією. Причому, ще більш прикро, в командному виді «бронзовий» поєдинок наші юніори програли у перестрілці.
Загалом звітний Чемпіонат Європи в приміщенні став для України найвдалішим – наші співвітчизники посіли загальнокомандне перше місце. В активі українців 5 золотих (у т.ч. одне – у командних блочних змаганнях серед юніорів) і одна бронзова (блочний лук, юніорки, команда) нагороди.
Переглядів: 360 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz