НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 6 » ПОЗБАВЛЕНИЙ ПРАВА ОБІЙМАТИ КЕРІВНІ ПОСАДИ ЕКС-МІНІСТР БУКОВИНЕЦЬ ГЕОРГІЙ ФІЛІПЧУК ПОПРОСИВ ЯНУКОВИЧА ПРО ПОМИЛУВАННЯ
14:18
ПОЗБАВЛЕНИЙ ПРАВА ОБІЙМАТИ КЕРІВНІ ПОСАДИ ЕКС-МІНІСТР БУКОВИНЕЦЬ ГЕОРГІЙ ФІЛІПЧУК ПОПРОСИВ ЯНУКОВИЧА ПРО ПОМИЛУВАННЯ
Хоче керувати…
Як повідомила прес-служба Президента України, Георгій Філіпчук попросив Віктора Януковича про помилування.
"Вельмишановний пане Президенте. Звертаюся до вас з проханням про помилування, оскільки Апеляційний суд міста Києва, змінивши вирок суду першої інстанції, встановив для мене випробувальний термін два роки, залишивши без зміни додаткове позбавлення мене права обіймати певні посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, установах чи організаціях, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на три роки. Позитивне вирішення цього питання дозволить відновити повноту моїх громадянських прав, сприятиме більш активній діяльності в науковій, громадській сферах на благо України, а також реабілітації мого здоров'я", - цитує прес-служба заяву Філіпчука.
Нагадаємо, 5 квітня 2012 Філіпчук був засуджений Солом'янським районним судом Києва до 3 років позбавлення волі у справі про перевищення влади і службових повноважень при укладанні угоди з юридичною фірмою Astapov Lawyers. Звинувачення проти Георгія Філіпчука базувалося на вартості юридичних послуг, що надаються міністерству для аналізу угоди між українським урядом і компанією Vanco Prykerchenska LTD. Нагадаємо, в 2007 році ця структура уклала договір з Україною про вивчення та використання континентального шельфу Чорного моря. Однак згодом уряд вирішив розірвати договір. Для консультацій з даного приводу Мінприроди привернуло компанію Astapov Lawyers. Результати проведеного ними юридичного аналізу угоди надали підстави для його розірвання в травні 2008-го. За свої послуги юридична компанія отримала від Мінприроди 144 тис. євро. Але компанію Vanco Prykerchenska розірвання договору не влаштувало, тому вона звернулася до Стокгольмського арбітражного суду з позовом проти України.
Цим же вироком суду він був позбавлений права займати посади в органах державної влади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов'язками строком на 3 роки, а також позбавлено 1 рангу державного службовця.
Суд також постановив стягнути з Філіпчука на користь держави 1433000 грн. заподіяних збитків.
Засуджений екс-міністр збитки державі відшкодував.
21 червня 2012 Апеляційний суд Києва замінив призначену Філіпчуку Солом'янським районним судом Києва міру покарання на 2 роки позбавлення волі умовно.
Переглядів: 319 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz