НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 24 » Сім звичок, які псують наше життя
09:43
Сім звичок, які псують наше життя
Наша повсякденна поведінка часто є винуватцем поганого самопочуття і занепаду сил. То чи варто бути рабом таких шкідливих звичок?
 Перша: регулярне недосипання
Прискорився темп життя, все частіше ми займаємося справами замість того, щоб відпочити. Не думайте, що все надолужите на вихідних: недосип, накопичений за кілька днів, не можна компенсувати за один раз. Систематичний брак сну протягом кількох днів поспіль призводить до пригніченого стану і, як не дивно, до ожиріння.
 Друга: постійні дієти
Є люди, які зірвавшись з однієї дієти, карають себе наступною, ще більш модною і ефективною. Вони постійно переживають почуття провини за невиконані обіцянки, страждають від почуття голоду й нестачі важливих речовин. В результаті знову зриваються. Скільки разів сказано: раціон має бути збалансованим, а худнути найкраще, якщо поєднати дієту з фізичним навантаженням.
 Третя: життя з болем
Деякі люди роками відкладають візит до лікаря, мовляв: «Сьогодні, здається, полегшало, може, воно взагалі перестане боліти?». З часом це призводить до м'язової слабкості, зниження апетиту і лібідо, зменшенні фізичної активності, неспокійного сну й зниження концентрації уваги. Така людина постійно почувається виснаженою, і це сильно знижує якість життя.
 Четверта: кавоманія
Чашка кави додає бадьорості, а от літр кави щодня цю бадьорість зводить нанівець. Виникає ефект звикання, для бадьорості потрібна все більша доза, яку, врешті-решт, неможливо постійно збільшувати. Крім того, кофеїновмісні напої підсилюють зневоднення. А чи зможете ви, крім свого літра кави, ще випити ті славнозвісні 8 склянок води щодня?
 П'ята: регулярне споживання енергетиків
Приймаючи цей потужний стимулятор, людина одержує гримучу суміш з великих доз кофеїну, таурину і ще одного стимулятора – глюкуронолактона. Енергетики насправді не дають енергію, а, навпаки, забирають її, змушуючи організм задіяти власні ресурси. І рано чи пізно за це доведеться розплачуватися – безсонням, підвищеною стомлюваністю, дратівливістю.
 Шоста: нестача кисню
Брак кисню через постійне перебування в задушливому приміщенні уповільнює обмін речовин і призводить до підвищеної стомлюваності. До поради «більше гуляйте після роботи», на жаль, прислухається далеко не кожен. А даремно.
 Сьома: гіподинамія
Здавалося б, мало рухаєшся – економиш сили. Зовсім ні: м'язи без навантаження втрачають тонус, у результаті зникає і енергія. Фізична активність впливає на тривалість життя. Чимало довгожителів вважають причиною свого здоров'я працю на свіжому повітрі.
Переглядів: 379 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz