НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 19 » У ОБЛАСНОМУ ГОСПІТАЛІ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ» НЕЗАБАРОМ ЗАПРАЦЮЄ ГРОМАДСЬКИЙ КОМІТЕТ ПАЦІЄНТІВ ГОСПІТАЛЮ
15:56
У ОБЛАСНОМУ ГОСПІТАЛІ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ» НЕЗАБАРОМ ЗАПРАЦЮЄ ГРОМАДСЬКИЙ КОМІТЕТ ПАЦІЄНТІВ ГОСПІТАЛЮ
Пропозиція…
Він стане дорадчим і контролюючим органом, діяльність якого має допомогти поліпшити стан справ у закладі. До складу комітету увійдуть представники всіх пільгових категорій населення, які обслуговуються в госпіталі: інваліди й ветерани війни, учасники бойових дій, чорнобильці, ліквідатори аварії на ЧАЕС, репресовані, діти війни: усього – 10 осіб.
Пропозицію зі створення громадського комітету пацієнтів госпіталю висловив директор Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення ОДА Ігор Шкробанець. Його ідею підтримали учасники громадських слухань, які відбулися в госпіталі. Їх зініціював голова обласної організації ветеранів війни Василь Юрійчук.
- До цього спонукали події 8 квітня, коли під стінами госпіталю мітингувала частина афганців. Однак для поліпшення стан справ у госпіталі потрібна не радикальна риторика, а діалог, - пояснив присутнім ідею зібрання В. Юрійчук. – Якщо щиро хотіти дати лад, то потрібно допомагати закладу, зрештою, налагодити у ньому громадських контроль, а не займатися мітингуванням.
У громадських слуханнях взяли участь представники офіційних осередків організацій, які представляють різні категорії пацієнтів госпіталю. Долучитися до них запросили також керівництво Департаменту ОЗ ЦЗН та депутатів Чернівецької обласної ради.
Принципова дискусія тривала майже три години. Присутні обговорили цілу низку питань, пов’язаних із діяльністю закладу. Заразом зустріч висвітила й деякі негативні моменти. Так, учасники бойових дій в Афганістані висловили претензії присутнім у залі представникам ГО «Ніхто крім нас». З їх слів, представники цієї організації ввели своїх колег в оману й фактично використали у маніпулятивних цілях, бо насправді вони збирали підписи зовсім не з тих питань, що були згодом прописані у зверненнях від імені усіх афганців до голови ОДА, директора Департаменту ОЗ ЦЗН тощо.
Присутні у залі також порушили питання взаємостосунків пацієнтів різних вікових груп, необхідності люстрації лав пільговиків певних категорій тощо.
Водночас учасники слухань відзначили як позитив функціонування в області спеціалізованого лікувального закладу для інвалідів, за створення належних умов лікування та перебування у ньому висловили подяку владі та колективу. Під час засідання прозвучала низка конструктивних пропозицій. Присутні вирішили клопотатися щодо збільшення фінансування закладу та офіційного визнання хворобою «синдрому війни», заявили про необхідність створення окремих палат для літніх пацієнтів, визнали за необхідне залучити до допомоги госпіталю підприємств області, а задля збереження закладу на майбутнє вирішили порушити питання щодо зміни назви закладу у зв’язку зі зміною поколінь тощо.
Переглядів: 355 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz