НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Середа, 24.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 16 » ВІД МЮНХЕНСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ ДО БОСТОНСЬКОГО МАРАФОНУ: НАЙГУЧНІШІ ТЕРАКТИ В ІСТОРІЇ СПОРТУ
21:05
ВІД МЮНХЕНСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ ДО БОСТОНСЬКОГО МАРАФОНУ: НАЙГУЧНІШІ ТЕРАКТИ В ІСТОРІЇ СПОРТУ
Вбивства під час змагань…
Вибухи на фініші Бостонського марафону стали одним з найбільших терактів на спортивних змаганнях, але далеко не першим. "РБК-Україна" згадує найгучніші теракти в історії спорту.
Теракт під час мюнхенської Олімпіади. 4-6 вересня 1972 року. 11 загиблих
На Олімпіаді-1972 року в Мюнхені члени палестинської терористичної організації "Чорний вересень" пробралися в олімпійське селище і напали на представників ізраїльської збірної. Напад відбувався вночі, і ізраїльтян застали зненацька. Жертви спробували чинити опір, але нападникам вдалося не тільки пробратися до їхнього будинка, але і протягнути з собою автомати і гранати.
В результаті теракту загинули 11 представників збірної - чотири тренера, п'ять спортсменів і двоє суддів. П'ятеро з восьми терористів були вбиті поліцією в ході провальної спроби звільнення заручників.
Вперше в новітній історії олімпійського руху Ігри були перервані. На олімпійському стадіоні була проведена поминальна служба, під час якої двоюрідний брат одного з загиблих помер від серцевого нападу.
Ігри все-таки були продовжені. Це рішення підтримали уряд і олімпійський комітет Ізраїлю. Самі представники команди Олімпіаду залишили.
Виїхали з Мюнхена також деякі представники голландської, норвезької і американської збірних і команди Філіппін, Єгипту та Алжиру.
Вибух на Олімпіаді в Атланті. 27 липня 1996 року. Двоє загиблих
Під час Ігор в Атланті в 1996 році відбувся вибух в Олімпійському парку. В результаті теракту загинули дві людини, більше ста отримали поранення. Обвинувачений у вибухах Ерік Рудольф визнав свою провину. Рудольф привів в дію вибуховий пристрій, упакований в рюкзак з цвяхами та шурупами.
На церемонії закриття Олімпійських ігор президент МОК Хуан Антоніо Самаранч єдиний раз за час свого президентства не сказав традиційну фразу "Ці Ігри були кращими в історії". Він звернув особливу увагу на необхідність боротися з тероризмом і закликав вшанувати пам'ять жертв вибуху в Атланті, а також загиблих в результаті теракту в Мюнхені.
Вибухи в Іраку і Пакистані. 2010 рік. 75 загиблих
У 2010 році в Пакистані і Іраку відбулися два схожих теракти. У січні вибух прогримів на стадіоні в пакистанському місті Лаккі Марват.
Смертник на замінованій машині виїхав на поле стадіону, де у цей момент проходив матч місцевих волейбольних команд. Вибухова хвиля обрушила частину даху стадіону і зруйнувала кілька сусідніх будинків. В результаті теракту загинули 70 людей, сотні отримали поранення.
Через чотири місяці на стадіоні в іракському Таль-Афарі терористи-смертники підірвали два автомобілі. Один з них був припаркований поряд з ареною, а другий виїхав на поле. Трагедія, що сталася під час футбольного матчу, забрала життя 25 людей.
Вибух на стадіоні в Донецьку. 15 жовтня 1995 року. Шестеро загиблих
В жовтні 1995 року на стадіоні в Донецьку пролунав вибух у підтрибунних приміщеннях. У цей час на арені проходив матч "Шахтар" - "Таврія". Ніхто з уболівальників і футболістів не постраждав.
В результаті вибуху загинули шість осіб - керівник великої фірми, його наближені та родичі. Пізніше слідство прийшло до висновку, що вибух на стадіоні - кримінальні розбірки місцевих авторитетів.
Обстріл футбольної команди в Дамаску. 20 лютого 2013 року. Один загиблий
У лютому 2013 року терористи розстріляли з мінометів спортивний комплекс в Дамаску. У цей час на стадіоні проходило тренування місцевого футбольного клубу "Аль-Ватьба". Дві міни впали на футбольне поле, в результаті вибуху загинув один гравець команди, кілька отримали поранення.
Вибух на стадіоні в Афганістані. 13 березня 2013 року. П'ятеро загиблих
У березні 2013 року стався теракт у повіті Імам-Сахіб в Афганістані. Під час змагань з бузгаші - національного виду спорту, схожому на поло на конях - терорист-смертник підірвав себе серед натовпу. В результаті вибуху загинули п'ятеро людей, близько десяти отримали поранення.
Вибух на Бостонському марафоні. 16 квітня 2013 року. Троє загиблих
Вибух на Бостонському марафоні продовжує цю жахливу ланцюжок терактів в історії спорту. В результаті двох вибухів загинули три людини, близько 140 отримали поранення. Кількість учасників марафону перевищила 23 тисячі бігунів, а глядачів - 500 тисяч.
Бомби, начинені вражаючими елементами, були заховані в сміттєвих баках уздовж дистанції. Але основна кількість бомб було закладена саме на фініші, так як там традиційно найбільше скупчення глядачів.
Переглядів: 348 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz