НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 15 » ВПРОДОВЖ ПЕРШОГО КВАРТАЛУ НИНІШНЬОГО РОКУ 12 ПОСАДОВЦІВ ОБЛАСТІ БУЛО ЗВІЛЬНЕНО З РОБОТИ ЗА КОРУПЦІЙНІ ДІЯННЯ
15:59
ВПРОДОВЖ ПЕРШОГО КВАРТАЛУ НИНІШНЬОГО РОКУ 12 ПОСАДОВЦІВ ОБЛАСТІ БУЛО ЗВІЛЬНЕНО З РОБОТИ ЗА КОРУПЦІЙНІ ДІЯННЯ
А скільки корупціонерів залишилося на своїх посадах?
Протягом 2012 року та першого кварталу 2013 року за додатковим тлумаченням статей Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» до сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації звернулось 375 осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, яким надані відповідні роз’яснення. Про це сьогодні, 15 квітня на апаратній нараді повідомив завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації Віталій Савкін. «Це свідчить про усвідомлення важливості дотримання норм антикорупційного законодавства, - зазначив посадовець. – Водночас, у минулому році і впродовж перших трьох місяців нинішнього до обласної державної адміністрації надійшло 23 звернення громадян щодо можливих фактів корупції. В ході проведених перевірок факти, зазначені у зверненнях, не знайшли свого підтвердження».
Окрім цього, за інформацією Віталія Савкіна, у результаті перевірки дотримання вимог антикорупційного законодавства сектором виявлено 3 факти з ознаками вчинення корупційних правопорушень державними службовцями. Усі матеріали перевірок були направлено до територіальних підрозділів правоохоронних органів області, що стало підставою для складання 2 адміністративних протоколів. «За результатами судового розгляду одну особу було визнано винною у скоєнні корупційного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 2550 грн., щодо другої особи справу закрито у зв’язку з відсутністю складу правопорушення», - повідомив Віталій Савкін.
Протягом 1 кварталу 2013 року територіальними підрозділами правоохоронних органів Чернівецької області відносно суб'єктів корупційних діянь складено 22 адміністративних протоколи за порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», поінформував завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації. «Зокрема, три протоколи щодо посадових осіб органів виконавчої влади, сім - посадових осіб органів місцевого самоврядування, один - працівника органів внутрішніх справ, два - депутатів місцевих рад, вісім - юридичних осіб публічного права та один - фізичної особи», - зауважив Віталій Савкін. Він додав, що адміністративні протоколи складено згідно зі статтями: про порушення обмежень щодо використання службового становища, пропозиція або надання неправомірної вигоди, порушення вимог фінансового контролю та порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів Кодексу України про адміністративні правопорушення. За результатами судового розгляду визнано винними 12 осіб та притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 8840 грн. «Осіб, яких за результатом судового розгляду визнано винними у вчиненні корупційних правопорушень, звільнено із займаних посад у відповідності до вимог статті 22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», - підсумував Віталій Савкін.

Переглядів: 341 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz