НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 25 » ЖОДНА ДИТИНА НЕ ЗАЛИШИТЬСЯ ПОЗА УВАГОЮ ВЛАДИ
11:27
ЖОДНА ДИТИНА НЕ ЗАЛИШИТЬСЯ ПОЗА УВАГОЮ ВЛАДИ
Понеділкову апаратну нараду голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв розпочав спілкуванням з   начальником Чернівецького облавтодору Ігорем Гахом. Губернатор поцікавився, де ті 80% відремонтованих доріг. Наголосив, що Буковині не потрібна показуха, і що потрібно якісно виконувати ремонтні роботи при відповідній погоді. Головний дорожник сказав, що все роблять правильно. А тепер, коли надійшла частина грошей, буде ще краще.
ПРІОРИТЕТ – ДІТИ
Під час апаратної наради очільник крайової влади розповів, що нові соціальні ініціативи Президента України "Діти – майбутнє України” на території регіону будуть втілювати у життя якісно, наполегливо та професійно.
 – Жодна буковинська дитина з обмеженими фізичними можливостями не залишиться поза увагою влади. Згідно з новими ініціативами Глави держави, цього року на 25% збільшать надбавку до виплат на дітей-інвалідів з важкими вадами. А допомога дітям-сиротам з інвалідністю зросте на 37%, – наголосив Михайло Мико­лайович. Важливо, що в області функціонує Всеукраїнський центр реабілітації інвалідів „Віра, надія, любов”. За словами губернатора, зараз у центрі перебуває 169 дітей-вихованців, 160 із яких – діти віком до 18 років.  – Центр реабілітації інвалідів „Віра, надія, любов” є взірцевим закладом для усієї держави. Адже подібної установи, де діти з обмеженими фізичними можливостями отримують  комплексну реабілітацію на  високому професійному рівні, в Україні більше нема, – наголосив голова Чернівецької ОДА. Відтак Михайло Папієв відзначив, що крайова влада докладатиме усіх зусиль, аби буко­винські діти щодня посміхались.

ДОСВІД ДЛЯ СУСІДІВ
Під час засідання губернатор зазначив, що на Буковині 92% дітей охоплені дошкільною освітою. – У своїх нових соціальних ініціативах Президент України Віктор Янукович наголошує на забезпеченні доступу кожної дитини до дошкільної освіти. Тому ми готові поділитись своїм досвідом у цьому питанні з іншими регіонами держави, – повідомив керівник виконавчої влади краю. Про­тягом трьох років у Чер­ні­вецькій області відкрито 61 навчально-виховний комплекс. За словами Михайла Мико­лайовича, це доз­волило стовідсотково забезпечити обов`язковою дошкільною освітою перед вступом до школи дітей 5-річного віку. Також Михайло Папієв наголосив, що тепер зусилля освітян та обласної влади будуть спрямовані на вирішення проблеми щодо розвантаження груп у діючих дош­кільних навчальних за­кладах області та охоплення ді­тей позашкільною освітою.

НОВИНКИ СЕЛЕКЦІЇ
Як повідомив директор Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Григорій Дроник, упродовж останніх п’яти років колектив отримав 8 патентів і свідоцтв на свої розробки. Серед закінчених наукових розробок провідне місце займає селекція сільськогосподарських культур, зокрема кукурудзи, сої та квасолі. У рослинництві розроблено низку цікавих ефективних технологій, зокрема інтенсивну технологію вирощування цукрових буряків, що адаптована до умов Бу­ковини, енергозберігальну технологію вирощування сої, технологію вирощування гречки в умовах Придністров’я. Чимало технологічних розробок у кормовиробництві. У тваринництві нау­ковці станції створили перспективні типи та лінії тварин. Серед них – Прикарпатський внутріпорідний та Буковинський заводський тип червоно-рябої молочної породи худоби, Буковинські типи асканійської породи овець.
Сорти та гібриди сільськогосподарських культур, типи та лінії тварин, технології, що розроблені закладом, користуються попитом як у товаровиробників області, так і за її межами, –  зазначив директор станції. – Зокрема, сорти сої, крім Чер­ні­вецької області, вирощують нині ще у 8 регіонах України, квасолі – у 4. Буковинський тип української червоно-рябої мо­лоч­ної породи ВРХ постійно закуповують господарства Київ­ської, Тернопільської та Чер­нігівської областей, – розповів поса­до­вець.

ПРОФІЛАКТИКА ТРАВМАТИЗМУ
Про роботу з профілактики виробничого травматизму звітував начальник територіального управління Держгірпромнагляду в Чернівецькій області Іван Луговий.
– Як результат,  торік на підприємствах краю нещасних випадків зі смертельними нас­лідками сталося на 40% менше, ніж у 2011. На фоні зростання обсягів реалізації промислової продукції у 2012 році частота смертельних випадків знижена майже удвічі, – сказав посадовець. Упродовж минулого року з метою дотримання безпеки на виробництві, створення здорових і нешкідливих умов праці, теруправління провело понад 1 тис. 200 перевірок підприємств щодо дотримання ними вимог промислової безпеки та охорони праці. За підсумками перевірок здійснено понад 650 зупинок виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки. До адміністративної відповідальності притягнуто понад 530 працівників, у тому числі 210 керівників підприємств, інформував на­чальник територіального управління.
Як зазначив Іван Луговий, завдяки об’єктивним технічним розслідуванням обставин та причин аварій і нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті, а також вжиттю грунтовних заходів у краї на 40% зменшилася кількість смертельних випадків при використанні побутового газу. Вод­ночас стабільно високим залишається смертельний травматизм у лісовій галузі та в агропромисловому комплексі.
– Зважаючи на це, цього року профілактика травматизму в цих галузях є одним з найважливіших напрямів роботи теруправління. Ще у лютому нами сформовано та погоджено графік проведення семінарів-нарад з безпечного проведення весняно-польових робіт в агроформуваннях області. На сьогодні відповідні наради уже проведено у Глибоцькому та Хотинському районах, – резюмував посадовець.
Альона ЧОРНА
Фото автора
Переглядів: 328 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz