НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Середа, 24.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 5 » Чемпіонат України: медалі, рекорди області та путівки на Чемпіонат світу
12:13
Чемпіонат України: медалі, рекорди області та путівки на Чемпіонат світу
Минулого тижня, від   23 до 27 липня,  в Донецьку на РСК «Олімпійський» відбувся Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді.
Буковину на цих головних національних змаганнях представляли 12 атлетів та атлеток. Ще одна наша землячка – прославлена Наталка Лупу – отримала дозвіл від тренерів національної збірної пропустити чемпіонат, щоб краще підготуватись до Чемпіонату світу, котрий стартує 10 серпня в Мос­к­ві.
Першого дня змагань буковинці були представлені в обох спринтерських фіналах на 100 м: у чоловіків і у жінок.      І якщо в жіночому фіналі наша найкраща спринтерка Олена Парнета, котра ще не до кінця відновилася після травм, посіла «лише» п’яте місце зі скромним результатом 12,17, то в чоловічому фі­на­лі      23-річний чернівчанин Еміль Ібрагімов, фінішувавши третім з часом 10,74, став першим буковинцем, котрий піднімався на п’єдестал пошани на республіканських змаганнях у цій дисципліні. Тепер у Еміля є шанс потрапити до естафетної збірної України 4х100 на згаданий Чемпіонат світу в Москві.
Наступного дня Чернівецька об­лас­ть розжилася двома срібними медалями на молодіжному рівні. 18-річний хотинський кіцманчанин В'ячес­лав Антонюк став другим на дистанції стип­ль-чезу (біг на 3000 м з перешкодами) з результатом 9.22,81, а один з героїв цього легкоатлетичного літа Тарас Бибик був другим серед молоді на непрофільній для себе дистанції 400 м з часом 41,21. Більше того, в забігах Тарас побив «бородатий» рекорд об­лас­ті на цій дистанції, пробігши 400-метрівку за 47,16. Такі високі результати показані Бибиком цим літом (нагадаємо, що зовсім нещодавно чернівчанин став срібним призером молодіжного Євро на 800 м) привернули увагу тренерів національної збірної і після Чемпіонату України стало відомо, що Тараса включили до складу збірної для участі у дорослому Чемпіонаті світу в Москві і на 800 м, і в естафеті 4х400 м.
Третього дня змагань знову яскраво заявив про себе Ібрагімов, котрий з рекордом області 21,23 став другим на дистанції 200 м. До жіночого фіналу на цій же дистанції також пробилась Олена Парнета, однак вона до медалі знову не дотягнула і була лише шостою. Ще раз Буковина «засвітилась» на п’єдесталі пошани на 800-метрівці. На цій дистанції не змагався лідер сезону серед українців раніше згаданий Тарас Бибик (він був звільнений від змагань тренерами збірної), натомість Ігор Давидов, який представляє консолідовано Київ та Чер­нівецьку область, здобув «бронзу» з часом 1.51,95. Відзначимо також кіцманчанина Віктора Приходька (СК «Гешко»), який, попри хворобливий стан, вийшов на старт нерідної 5-кіло­ме­­трівки і з непоганим результатом (14.13,78) фінішував восьмим.
В останній день змагань медалі розігрували лише в естафетах та в потрійному стрибку у жінок. І приємно відзначити, що в цей день Буковина не залишилась без медалі. Якщо в естафетах поки що нашій області, як кажуть, ловити нічого, то в жіночому потрійному стрибку ми маємо легкоатлетку світового рівня. Це Руслана Цихоцька, котра на Чемпіонаті України стала другою з результатом 14 м 05 см. Ще одна буковинка – Ірина Микитюк – з результатом 12 м 97 см стала восьмою. Саме Руслана Цихоцька і донеччанка Ольга Саладуха представлятимуть Україну в Москві, оскільки лише вони обидві серед українських стрибунок потрійним виконали міжнародний норматив для допуску на Чемпіонат світу.
Таким чином, за підсумками Чем­піо­нату України ми можемо говорити, що одразу четверо буковинців мають змогу виступити на головних легкоатлетичних змаганнях цього року. І якщо Еміль Ібрагімов поки що числиться в збірній уранзі запасного учасника естафети 4х100 (чи потрапить він в основу – вирішиться за результатами підготовчого збору, який Еміль та інші українські спринтери нині проходять в Луганській області), то Наталка Лупу, Тарас Бибик і Руслана Цихоцька є основними «збірниками» поза всяким сумнівом.
Переглядів: 336 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz