НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 05
Начальнику УМВС України в Чернівецькій області
Полковнику міліції Демидову О.М.
колективу Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії
(генеральний директор Годнюк Л.О.), що знаходиться
на вул. Головній, 91-А  м.  Чернівці, тел. 52-47-83

Шановний Олександре Миколайовичу!
23 липня 2013 року о 19 годині 23 хвилини на студії Чернівецького обласного державного телебачення, що на вулиці Братів Руснаків, 3, сталось задимлення приміщення, де розміщено обладнання, що належить Чернівецькій філії Концерну РРТ. Як стало відомо пізніше, задимлення трапилось через замикання електричних мереж. Завдяки злагодженим діям працівників обл-  держтелерадіокомпанії, які одразу ж вимкнули джерело живлення та викликали пожежну команду, поширення небезпеки вдалось уникнути. Дві пожежні команди прибули буквально через кілька хвилин, діяли оперативно і професійно – задимлення вдалось локалізувати. Мовлення телеканалу «Буковина» не перерив ... Читати далі »
Переглядів: 344 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

У діях народних  депутатів, які втручаються в ситуацію довкола чернівецького телеканалу ТВА, можуть міститися ознаки корупції
Двадцять дев’ятого липня під час брифінгу із місцевими журналістами голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв прокоментував ситуацію, що склалася навколо чернівецького телеканалу ТВА.
– Мене, – зазначив керівник виконавчої влади краю, – не може не хвилювати ситуація з одним із буковинських телевізійних каналів.
Разом з тим, коли до мене звертаються мовою вимог, влаштовують пікетування чи ультиматуми з наказами щось ввімкнути чи вимкнути, відчинити чи зачинити, або звинувачують  виконавчу владу в невтручанні чи втручанні у щось, то це викликає лише неприємне здивування.
Тому що у мене за законом нема повноважень щось забороняти чи дозволяти.
Я переконаний, що ситуація навколо ТВА є логічним продовженням корпоративного ко ... Читати далі »
Переглядів: 349 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

У Чернівцях все крутиться, як циган довкола сонця. Причому чернівецька спіраль не спрацьовує і місто щоразу вагітніє одними й тими ж дітьми. Щоправда не лейтенанта Шмідта, а Теофіла Бауера. Я про своїх колег-журналістів, котрі прославилися на всю Україну декоративною війною з колишнім губернатором Теофілом Бауером.
Той пресинг голови ОДА був замовною класикою і яскраво продемонстрував Чернівцям колективну продажність місцевої журналістики. Він же встановив її реальну ціну, значно здешевивши нашого журналіста проти київського. Як би там не було, чи то через кількарічні поливання брудом у місцевих ЗМІ, чи то завдяки президентським ротаціям, тодішній голова, відпрацювавши, до речі, ефективно, у своєму кріслі 5 років, подався на Київ. Нині він плідно працює на посаді його екселенції Поважного посла України у Румунії, а його тодішні головні опоненти Петро Кобевко і Василь Забродський курять бамбук кол ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Павло СОЛОДЬКО,  "Українська правда”
Дані за кількістю парафій дозволяють стверджувати, що Україна є найбільшою право- славною країною світу. Православних громад тут -
більше, ніж у Росії або Румунії. Теоретично єдина помісна церква України була б найбільшою церковною інституцією право-слав'я.
З нагоди урочистостей до 1025-річчя хрещення Русі князем Володимиром "Історична Правда" розповідає, як Київська митрополія Константинопольського патріархату перейшла у підпорядкування патріарху Московському і що з цього вийшло.

Християнські єпархії існували в Україні задовго до Володимира – і вони були підпорядковані Константинополю.
Йдеться насамперед про дві єпархії – Скіфську в районі нинішньої Одеси й Херсонеську в Криму. Вони припинили існування в V ст., коли розпочалося Велике переселення народів.
 988 рік: Константинополь - материнська церква для Києва
Володимир прийняв х ... Читати далі »
Переглядів: 350 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Хотинський районний суд Чернівецької області викликає в судове засідання, яке відбудеться 16 серпня 2013 року о 10 годині в приміщенні суду за адресою вул. Неза­лежності, 25а, м.Хотин Чер­­нівецької області, Рудой Лю­бов Пар­фиріївну, 25.05.1963 року на­родження, зареєстровану за адресою с.Каплівка Хотин­ського району Чернівецької області в якості відповідача по цивільній справі за позовом ПАТ КБ "Приватбанк” до Рудой Любові Парфиріївни про стягнення заборгованості.
О.І.ГАЛИЧАНСЬКИЙ, суддя Хотинського районного суду Чернівецької області

Новоселицький районний суд викликає Чебан Аллу Ва­лентинівну, мешканку с. Дов­жок Новосе­лицького району Черніве­цької області, як відповідача в судове засідання у цивільній справі за позовом Чебан Івана Пантелеймоновича до Чебан Алли Валентинівни про розірвання шлюбу.
Розгляд даної справи призначено на 9 годину 00 хвилин 6 серпня 2013 року в районному суді.
У разі вашої неявки у судове засідання справа бу ... Читати далі »
Переглядів: 456 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

На засіданні колегії в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області розглянули підсумки роботи пенсійної служби краю у І півріччі 2013 року. Відзначено, що в області тривала робота з реалізації соціальних реформ щодо підвищення стандартів життя, зростання ефективності та стабільності соціального захисту. Загалом, за 6 місяців цього року в індивідуальному порядку перераховано 8755 пенсій. Як результат, середній розмір пенсійної виплати за червень склав 1292,38 грн., що на 5,5% більше, ніж за червень минулого року. Одночасно зберігається тенденція до зростання кількості пенсіонерів, які отримують вищу пенсію, – йшлося у промовах доповідачів. Так, аналіз структури пенсіонерів області за розмірами отримуваних пенсій свідчить про те, що чисельність пенсіонерів, які отримують пенсію в мінімальному розмірі (до 900 грн.), постійно зменшується і станом на 1 липня цього року таких в області є 3,6%. Одночасно збільшується частка одержувачів пенсій, розмір як ... Читати далі »
Переглядів: 344 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Грубе порушення Правил дорожнього руху 25-річним чернівчанином, який керував автомобілем Фольксваген, завершилось зіткненням з потягом «Ларга-Чернівці».
Днями автомобіль Фо­ль­к­сваген Транспортер, ру­ха­ючись вулицею Хотин­сь­кою у Чернівцях, виїхав на за­лізничний переїзд при за­критому шлагбаумі й пра­цюю­чій сигналізації світлофора, яка забороняла рух тран­спортним засобам.
У результаті ДТП водій автомобіля загинув на місці автопригоди, а  20-річна па­сажирка отримала політравми, її доправили до лікарні швидкої медичної допомоги.
У зв’язку з аварією поїзд затримався майже на годину.
УМВС України в Чер­ні­ве­цькій області вкотре на­га­дує буковинцям про необхідність дотримання Правил до­ро­жнього руху під час прої­­зду через залізничні пе­реїз­ди,  потребу реагування на заборонні сигнал ... Читати далі »
Переглядів: 383 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Викладачі, наділені службовими повноваженнями, намагалися заробити під час вступної кампанії на абітурієнтах, але правоохоронці їх затримали «на гарячому».
Як повідомляють у СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, дня­ми працівники управління боро­тьби з економічною злочинністю УМВС області затримали завідуючу кафедрою одного з чернівецьких вишів одразу після того, як жінка отримала 1000 доларів США за гарантований вступ одного з абітурієнтів до цього навчального закладу. Значно меншу суму за­платила мешканка обласного центру за вступ її сина до одного з чернівецьких технікумів. Викладач, яка була секретарем приймальної комісії, запросила за свої послуги 300 євро. Цю горе-хабарницю також взяли під час отрима­ння кош­тів.
За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної виг ... Читати далі »
Переглядів: 328 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

У Чернівцях керівник Буковинської міліції Олександр Демидов урочисто відкрив Єдиний дозвільний центр з надання адміністративних послуг населенню.
Центр працюватиме за принципом «єдиного вік­на». Тут надаватимуть послуги Держав­ної служби охорони, Управління Державтоінспекції та Сектору доз­вільної системи, ліцензува­ння та державного охоронного на­гляду Управління громадської безпеки УМВС. Центр розташований на території УДАІ УМВС України в Чернівецькій об­ласті за адресою: м.Чернівці, вулиця Заводська, 22.
Під час свого виступу на від­критті Центру, начальник УМВС України в Чернівецькій об­ласті Олександр Демидов зазначив:
– Сподіваюсь, зовсім скоро буковинці дадуть позитивну оцінку роботі Центру. Адже відтепер вони зможуть прийти в одне приміщення, де надаватимуть необхідні послуги. Це дас­ть можливість зекономити час на отримання дозволів, довідок та інших документів. Упев­не­ний, що відкриття Цент­ру – це величезний крок у бік прогресу та лі ... Читати далі »
Переглядів: 323 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Чотирнадцятирічного буковинця, який тиждень тому пішов з дому, знайшли на чернівецькому міському пляжі. 27 липня до працівників міліції звернулась чернівчанка та повідомила, що її неповнолітній онук ввечері 21 липня пішов з дому та не повернувся. Працівники кримінальної міліції у справах дітей розіслали орієнтування  підрозділам УМВС та звернулись через засоби масової інформації до усіх, хто володіє інформацією про розшукуваного, з проханням негайно звернутись до найближчого райвідділу міліції або на спецлінію «102». Саме завдяки орієнтуванню працівники батальйону патрульної служби знайшли втікача на міському пляжі. Свій вчинок хлопець пояснив тим, що   конфліктував з батьком. Начальник кримінальної міліції у справах дітей Микола Басараб повідомив, що зараз неповнолітній знаходиться у притулку. Тим часом правоохоронці спільно з соціальними службами у справах дітей з’ясовують умови проживання дитини в сім’ї  та обставини конфлікту з батьком.
Переглядів: 302 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

 Днями у селі Нові Бросківці Сторожинецького району виникла пожежа в господарській будівлі місцевого мешканця. За місцем виклику   направили пожежно-рятувальний підрозділ міста Сторожинець та місцеву пожежну команду села Нові Бросківці. Першочерговим завданням вогнеборців було недопущення подальшого розповсюдження полум’я, адже поруч знаходився житловий будинок. Ряту­вальники за короткий проміжок часу локалізували пожежу, а в подальшому повністю ліквідували її. Бійці ДСНС врятували від знищення господарську будівлю та житловий будинок.
 У Чернівцях на вул. Парковий проїзд горів автомобіль Інфініті. 2 відділення групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які прибули на міс­це події, оперативно ліквідували пожежу, запобігши поширенню вогню. Завдяки цьому вдалося врятувати 2 по­руч розташовані автомобілі. Вог­нем знищено моторний відсік, салон автомобіля.
Всього протягом минулої доби рятувальники ... Читати далі »
Переглядів: 344 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляють у прес-службі прокуратури Чернівецької області, 29.07.2013 року Господар­ським судом Чернівецької області задоволено позовну заяву прокуратури області, пред’явлену в інте­ресах держави в особі Уп­рав­ління охорони, використання і відтворення вод­них біоресурсів та регулювання рибальства щодо визнання недійсними та скасування незаконних рі­шень сесії Кельмене­цької районної ра­ди та виконкому Дніст­рівської сільської ради що­до включення до Пере­ліку об’єктів комунальної власності виробничих об’єктів Держагент­ства рибного господарства України.
Рішенням зазначеного суду   повернуто у державну власність комплекс бу­ді­вель та споруд в урочищі Атаки за межами с. Дніс­трі­в­ка Кельме­нецького ра­йо­­ну загальною площею  365,10 кв.м, балансовою вартістю 138 152 грн., що використовують для забезпечення діяльності Кель­ме­нецької рибоохоронної дільниці.
Також  рішенням Гос­по­дар­сь­кого суду м.Київ задоволено позовну заяву прокуратури ... Читати далі »
Переглядів: 312 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

У зв’язку із затвердженням нового держреєстру реєстраторів розрахункових опе­­­рацій 30 липня у Головному управлінні Міндоходів у Чер­ні­ве­цькій області відбувся перший обласний семінар «Запро­вадження РРО з контрольною стріч­кою в електронній формі» для платників податків Буко­ви­ни. У заході взяли участь Павло Сидоров, начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій Міністер­ства доходів і зборів України, Олександр Гончаров, представник Асоціації «Українські технології товарно-грошового обігу», Ярослав Городенський, голова комісії з проведення реорганізації ДПС у Чернівецькій області, Микола Загарюк, начальник управління податкового та митного аудиту Головного управління Міндоходів у Чернівецькій об­­ласті, представники центрів сервісного обслуговування регі­о­ну та платники податків.
Важливе питання, яке обговорювали на семінарі й для чого, власне, він і був проведений, – це зміни та нововведення у податковому законодавстві. Почина ... Читати далі »
Переглядів: 317 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Остап-Сулейман-Берта-Марія-Бендер-бей із «Дванадцяти стільців» Ільфа та Петрова знав «чотириста порівняно чесних способів відбирання грошей». У нинішній Україні теж активно творять «героїв нашого часу». Донеччина виростила пацанів, які «не гонять порожняк». На Дніпропетровщині виховувалися власник панамського паспорта Павло Лазаренко та його підопічна «газова принцеса» Юля Т. Білоцерківщина подарувала Вадіка Тітушка «Румина» – гарячого «охоронця» масових заходів, якого легко спровокувати і важко втримати. А що ж Буковина? Невже, колись історики скажуть, що вона пасла задніх?
У жовтні 2010 року 1151 виборець Новодністровська підтримав на посаді мера 31-річного представника популярного тоді «Фронту змін» Руслана Панчишина, вихідця зі Львівщини, «перспективного» юриста, благодійника і, доброго господарника. За кілька місяців перед виборами, «вічний» голова Сокирянської райдержадміністрації Василь Козак домігся того, щоб юридична адреса Дністровської ГАЕС ... Читати далі »
Переглядів: 500 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Буковина споконвіку славилася багатством та різноманітністю природних ресурсів, що завжди сприяло залученню іноземних інвесторів до розвитку нашого краю. От і  25 липня в урочищі Багна на Вижниччині відбулося урочисте відкриття підприємства «Буковинські будівельні матеріали» з розробки Майдан-Іспаського родовища піщано-гравійної сировини, що входить до складу компанії «Lafarge». Урочистості проходили за участі керівництва області, іноземних інвесторів та делегації з Франції.
Компанія «Lafarge» – найвідоміша у світі й Європі зокрема структура, яка займається видобутком та реалізацією будівельних матеріалів. На­прям виробництва щебеню у компанії «Lafarge» пережив стрімкий ріст після поглинання таких компаній, як: Redland, одного зі світових лідерів у виробництві щебеню та бетонних сумішей, у 1997 році, Blue Circle у 2001 році. В Україні "Лафарж Щебінь Україна" з’явилося у вересні 2004 року, кол ... Читати далі »
Переглядів: 422 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Нещодавно в іспанському міс­ті Леон відбувся «Spain Open-2013» – відкритий чем­піо­нат Іспанії з армспорту (боротьби на руках, армрестлінгу). Отримав запрошення взяти участь у цих представницьких зма­ганнях і наш земляк Маріус Байка, котрий на цьому турнірі був не просто в ролі статиста…
Незважаючи на довгу і ви­с­на­жливу дорогу автобусом, підопічний Ігоря Войцехівського зумів пробитися до фіналу в престижній категорії до 90 кг в обох номінаціях – в боротьбі на праву і на ліву руку. В обох фіналах суперником буковинця був неодноразовий чем­піон Європи та світу іспанець Мануель Рубіо Рубіо. Спочатку бо­ролися на пра­ву руку, і в цьому фі­налі ти­ту­лований іс­па­нець вия­ви­в­ся си­­льнішим. У ко­роткій пе­рер­ві Ма­ріус зате­лефо­нував своєму нас­тавнику і отримав кілька ці­нних підказок, котрі й допомогли йому ви­г­рати фі­нал на ліву руку й шокувати міс­­цеву пу ... Читати далі »
Переглядів: 300 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Минулого тижня, від   23 до 27 липня,  в Донецьку на РСК «Олімпійський» відбувся Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді.
Буковину на цих головних національних змаганнях представляли 12 атлетів та атлеток. Ще одна наша землячка – прославлена Наталка Лупу – отримала дозвіл від тренерів національної збірної пропустити чемпіонат, щоб краще підготуватись до Чемпіонату світу, котрий стартує 10 серпня в Мос­к­ві.
Першого дня змагань буковинці були представлені в обох спринтерських фіналах на 100 м: у чоловіків і у жінок.      І якщо в жіночому фіналі наша найкраща спринтерка Олена Парнета, котра ще не до кінця відновилася після травм, посіла «лише» п’яте місце зі скромним результатом 12,17, то в чоловічому фі­на­лі      23-річний чернівчанин Еміль Ібрагімов, фінішувавши третім з часом 10,74, став першим буковинцем, котрий піднімався на п’єдестал пошани на республіканських змаганнях у ці ... Читати далі »
Переглядів: 327 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

«Буковина» (Чернівці) – «Геліос» (Харків) – 1:1 (0:0)
26 липня. КСОП «Буко­ви­на». 2200 глядачів.
«Буковина»: Когут, Но­во­т­рясов (Дитятьєв, 76), До­нець, Вечтомов (Циколія, 46), Керчу, Дорош, Сібіряков (Са­він, 54), Лупашко, Гри­щен­ко, Алан, Ма­ковійчук (Семен­юк, 76). За­пасні: Одольський, Ор­ло­в­ський, Єлов. Тренер – Вадим Зая­ць.
«Геліос»: Сидоренко, Бо­р­­зенко, Налигач, Чаус, Ха­мі­ль­тон (Красільніков, 88), Задоя (Качур, 69), Костюк, Гера­си­мець, Кандауров, Пар­хо­менко (Кравченко, 44), Дави­дов (Рас­ков, 56). Запасні: Ря­бой, Собко, Піцик. Тренер – Сергій Єсін.
Голи: 1:0, Керчу (54, з пенальті), 1:1, Чаус (86).
Попередження: Веч­томов (29), Керчу (49), Грище­н­ко (83) – Давидов (3), Хамільтон (30), Налигач (64), , Кандауров (85), Костюк (90+3).
Як не сумно констатувати, але матч 3-го туру першості першої ліги між «Буко­ви­ною» та «Геліосом» ... Читати далі »
Переглядів: 404 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Колишньому чернівчанину Петерові Деманту (на фото), який став російським письменником Верноном Крессом,  2 серпня 2013 року виповнилося б 95. Нинішні мешканці міста знають його, як автора книги «Перше життя» – унікальних спогадів про міжвоєнні Чернівці. Нещодавно до неї також додався український переклад документального роману  «Зекамерон ХХ», що є другим томом великої епопеї.  Чернівецький період життя  Петера Деманта, що тривав трохи більше двадцяти років, сповнений загадок. Проте найбільшою з них, поза сумнівом, є таємниця раптового розсіяння по світу його великої чернівецької родини. Звісно, якщо такий «розпад», саме це слово використовує автор, дійсно мав місце. Досі достеменно невідомо: чому після 28 червня 1940 року цей 21-річний австрієць з румунським паспортом у кишені залишився з радянського боку майбутньої залізної завіси.
Шпигунський слід
Підозра в ... Читати далі »
Переглядів: 463 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Під час першої офіційної зустрічі нового Генерального Консула Румунії, яка днями відбулася у Чернівцях, Елео­нора Молдован повідомила про новий спрощений порядок румунських віз для юридичних осіб. Вона є четвертим Ге­неральним Консулом Румунії у Чер­нів­цях після Ілія Івана, Ромео Сен­дулєску та Тетяни Попа.
Також Консул наголосила на тому, що потрібно запроваджувати чіткіші процедури видачі віз усім, хто співпрацює з румунськими організаціями. Вже сьогодні запроваджено новий порядок отримання віз, який передбачає підтримання зв’язку через електронну пошту. Після усіх необхідних процедур представники консульства призначать заявнику час і день зустрічі, що дозволить зекономити час.

Переглядів: 356 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє відділ охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради, він проводить моніторинг інформаційних фасадних вивісок об’єктів ЮНЕСКО в історичному центрі міста. Згідно зі статтями 43, 44  Закону України «Про охорону культурної спадщини» передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення законодавства про охорону культурної спадщини.
Зараз уже розпочато демонтаж самовільних інформаційних ви­вісок з фасадів будівель Цен­т­ра­­льної площі.
Нагадаємо, що відоме київське видання «Фокус» уже вкотре складає рейтинг 50 найкращих для життя міст України. Цьогоріч Чернівці посіли четверту сходинку, пропустивши вперед лише Ві­нницю, Київ та Івано-Фран­ків­ськ і випередивши славнозвісний Ль­вів. Відбір проводили за 14 жорсткими критеріями: динаміка чисельності населення, рівень зло­чинності, ви­трати міського бю­джету на одного мешканця, се­редні доходи населе­ння, рівень зай­нятості та безробіття, можливість отримання ... Читати далі »
Переглядів: 295 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

 За останній тиждень, від 22 до 29 липня, у пологових будинках міста народилося 108 дітей:   58 хлопчиків і 50 дівчаток. Бажає­мо новонародженим та їх­нім матусям здоров’я та позитиву.
Переглядів: 295 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Днями у Чернівцях побував почесний президент НУ "Києво-Могилянська академія" В'ячеслав Брюховецький з дружиною. Подружжя відвідало Муніципальну бібліотеку ім.Анатолія Добрянського. Саме тут пана В’ячеслава зацікавив фонд Петера Деманта, російського письменника з чернівецьким корінням, більше відомого як Вернон Кресс. 2 серпня цього року йому б виповнилось 95. Петер Демант – автор унікальних спогадів про Чернівці періоду між двома війнами під назвою «Перше життя». А нещодавно любителям унікальних творів став доступним український переклад документального роману  «Зекамерон ХХ» Вернона Кресса. Сповнений позитивних емоцій, ректор пообіцяв відвідати Буковину ще раз.
Переглядів: 451 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, від 1 до 16 серпня мобільні групи, сформовані з працівників ДАІ, митниці, УБОЗу,  перевірятимуть транспортні засоби іноземної реєстрації на предмет строків їхнього перебування на митній території України, зокрема, на автомобілі, власниками яких є іноземні юридичні особи та використовуються водіями-резидентами.
Мета операції – здійснення контролю за правомірністю експлуатації транспортних засобів на вулично-дорожній мережі, виявлення та припинення фактів незаконного перебування на території України транспортних засобів іноземної реєстрації та порушення їхніми водіями правил митного режиму.
Переглядів: 274 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

До таких невтішних висновків дійшли лікарі після проведення 28 липня у Центральному парку культури і відпочинку ім.Т.Шевченка безкоштовного тестування на японському аналізаторі й визначили свій біологічний вік. Як виявилось, у більшості чернівчан біологічний вік показував цифру на 10-15 років старше. Близько 100 людей змогли скористатися послугами європейського центру здорового способу життя. Акцію проводили з метою інформування населення про покращення свого здоров’я, застереження від неправильного харчування, споживання малої кількості води, нестачі вітамінів та мінералів в організмі, малорухливого способу життя, що і є сьогодні основними причинами раннього старіння.

Переглядів: 306 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

За інформацією управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, станом на 30 липня до експлуатації в осінньо-зимовий період вже готові 392 котельні області, з них капітально відремонтовані та реконструйовані 11.
Наразі вже замінено 26 котлів на комунальних та відомчих котельнях, до експлуатації готові 135 км теплових ме­реж.  За даними управління, на підготовку до цьо­горі­чного опа­лювального сезону витратили понад 6395 тис. грн. Активно замінюють та ремонтують водопровідні та ка­налізаційні мережі, в ремонт яких сьогодні вкладено 2104,6 тис. грн.
До опалювального сезону готові 271 школа області, 138 дитячих садків та 245 лікарень. Вже комплексно під­готовлені 1255 житлових будинків, здійснено ремонт 179 покрівель, 150 опалювальних систем, 100 систем холодного водопостачання, 93 електрощитових та 6 опа­лю­­вальних печей. З метою сталої роботи відомчих котелень в осінньо-зимовий період заготовлено 4670 тонн вугілл ... Читати далі »
Переглядів: 269 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

­Така постанова як результат кампанії на захист маршрутів «Потяг – для людей» уже зареєстрована у Вер­хо­вній Раді й передбачає від­но­влення щоденного рейсу па­сажирського потяга із сполученням Ковель – Чернівці.
На­­прикінці травня Львів­сь­ка залізниця скасувала цей рейс, посилаючись на те, що вагони потяга віддали на курсу­ва­ння іншого рейсу Чер­нівці – Сімферополь.
Сполучення Ковель – Чер­нівці було єдиним, що з’єднувало чотири області: Волинську, Львівську, Івано-Франківську та Чернівецьку.
Переглядів: 339 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду в Чернівецькій області, інспектори провели перевірку стану охорони праці та промислової безпеки на     9 автозаправних станціях регіону. Загалом під час таких перевірок виявили 46 порушень, а до адміністративної відповідальності притягнули чотирьох посадових осіб, в тому числі трьох керівників. Наразі інспектори теруправління посилюють контроль за додержанням належного стану промислової безпеки та охорони праці на автозаправках та базах нафтопродуктів у області.
Нагадаємо, що цього року в регіонах держави зафіксовано три нещасні випадки, в яких постраждали четверо працівників АЗС та нафтобази. Троє з них загинули.
Переглядів: 292 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Майже всі побутові засоби, якими щедро рясніють магазинні полиці, токсичні. Як для навколишнього середовища, так і для нашого організму. Вони гарного кольору, приємно пахнуть, дають чудову піну, але щоб повністю їх змити потрібно тримати тарілку під проточною водою не менше 10 хвилин. Може, час згадати перевірені бабусині методи?
 Сода. Звичайна харчова сода є лугом. Вона легко очистить жирні сковороди і форми для запікання. Допоможе сода відмити чайник для заварюва­ння, тарілки, нею до блиску мож­на начистити столові при­бори. Але сода може подряпати спеціальні покриття на посуді, наприклад, тефлон, тому ко­ристуйтеся нею обережно.
 Оцет. Оцет жир не розчинить, але зате це відмінний дезінфікуючий засіб. З метою дезінфекції можна збризкувати оцтом мочалки та губки для ми­ття посуду, додавати його в пасти для чищення. А вимитий з оцтом скляний посуд, наприклад, ... Читати далі »
Переглядів: 504 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Пік сонячної активності розпочався в 2009 році й зараз наближається до максимальної позначки. Вчені очікують у серпні сильні магнітні бурі. Але втішним є те, що після апогею настане спад, і Сонце буде вже не таким  активним.
У періоди підвищеної сонячної активності лікарі радять уважніше ставитися до свого самопочуття, відмовитися від кави і гострої їжі. Якщо ви метеозалежна людина, уникайте перевтоми та стресів у ці дні й години.
Можливі проблеми з серцево-судинною системою: 4 серпня, неділя (пік з 10 до 13 години).
Можливі хвороби печінки, жовчного міхура. Рекомендується дієта: 5 серпня, понеділок (пік з 9 до 11 години).
Можливі проблеми з серцево-судинною системою, стрибки тиску. Уникайте перевтоми: 7 серпня, середа (пік з 13 до 15 години).

Переглядів: 371 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

Трансжири не тільки викликають ожиріння – вони руйнують психіку людини.   У людей, які регулярно їдять продукти з трансжирами (фастфуд, солодощі, сухарики, чіпси) підвищується ризик важких психоневрологічних розладів.
Бразильські вчені з'ясували, що клітини людини не сприймають такі жири, особливо сильно страждають клітини головного мозку. Під час надходження до них трансжирів зменшується активність ферменту, який забезпечує клітинне дихання. Тобто клітина перестає природним чином очищатися від токсинів, в результаті обмінні процеси в мозку сповільнюються. Клітини не можуть підтримувати нервову систему в спокійному стані. З цієї причини підвищуються емоційні й тривожні параметри в результаті стресових ситуацій повсякденного життя. А постійне нервове напруження з часом призводить до серйозних психоневрологічних розладів.
Трансжири отримують шляхом гідрог ... Читати далі »
Переглядів: 386 | Додав: Sunny | Дата: 05.08.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz