НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 5 » Як вимити посуд без «хімії»?
09:29
Як вимити посуд без «хімії»?
Майже всі побутові засоби, якими щедро рясніють магазинні полиці, токсичні. Як для навколишнього середовища, так і для нашого організму. Вони гарного кольору, приємно пахнуть, дають чудову піну, але щоб повністю їх змити потрібно тримати тарілку під проточною водою не менше 10 хвилин. Може, час згадати перевірені бабусині методи?
 Сода. Звичайна харчова сода є лугом. Вона легко очистить жирні сковороди і форми для запікання. Допоможе сода відмити чайник для заварюва­ння, тарілки, нею до блиску мож­на начистити столові при­бори. Але сода може подряпати спеціальні покриття на посуді, наприклад, тефлон, тому ко­ристуйтеся нею обережно.
 Оцет. Оцет жир не розчинить, але зате це відмінний дезінфікуючий засіб. З метою дезінфекції можна збризкувати оцтом мочалки та губки для ми­ття посуду, додавати його в пасти для чищення. А вимитий з оцтом скляний посуд, наприклад, чарки і келихи, блища­ти­му­ть як новенькі.
 Гірчиця. Дієвий засіб, який допоможе впоратися з дуже жирним посудом. Обмак­ніть в блюдце з гірчицею мокру губку і протріть отриманої пас­тою посуд, потім змийте. Також можна додати кілька чайних ложок гірчиці в миску з гарячою водою і мити в цьому розчині посуд звичайною губкою – від жиру не залишиться і сліду.
 Господарське мило. Універ­сальний засіб, здатний замінити цілу армію засобів побутової хімії. І посуд воно теж чудово відмиває. Скажете, воно не дуже то на запах і зовнішній вигляд? Але таке мило виготовлене з органічних ре­човин, у нього не додають барвників, консервантів, ароматизаторів. Воно не забруднює навколишнє середовище і прекрасно змивається з тарілок, не залишаючи запаху.
Ця паста чудово очищає сильно забруднений посуд, наприклад, пригорілий жир на деках чи сковорідках. Приготувати її нескладно.

1/4 бруска господарського мила
1 склянка гарячої води
1,5 ст.л. соди
1,5 ст.л. гірчиці
2 ст.л. нашатирного спирту (4 ампули)

Господарське мило натерти на тертці і залити половиною води. Поставити на водяну баню. Коли мило розплавиться, долити в нього воду, що залишилася – щоб отримати консистенцію сметани. Остудити отриману суміш і додати соду та гірчицю. Перемішати. Потім додати нашатирний спирт. Обережно зі спиртом! Одягніть рукавички і відчиніть кватирку.  А тепер треба швидко збити всю суміш міксером і видалити піну, що утвориться. Залийте масу в посуд з широким горлом, який щільно закривається кришкою.  І зачекайте кілька годин, поки гель загусне.
Ця паста чудово очищає сильно забруднений посуд, наприклад, пригорілий жир на деках чи сковорідках. Приготувати її нескладно.

1/4 бруска господарського мила
1 склянка гарячої води
1,5 ст.л. соди
1,5 ст.л. гірчиці
2 ст.л. нашатирного спирту (4 ампули)

Переглядів: 507 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz