НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » ХТО НАВЧИТЬ КУЛЬТУРІ КЕРУВАТИ ЛАШКІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВУ?
18:18
ХТО НАВЧИТЬ КУЛЬТУРІ КЕРУВАТИ ЛАШКІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВУ?
Як тільки ранок наступає,
Як тільки сонечко встає
Моя Лашківка розквітає
Й радіє серденько моє...

На благодатній кіцманській землі, де живуть справжні патріоти і воістину роботящі люди, розташована мальовнича сільська рада, котра об’єднує два файні й гонорові села – Лашківка і Витилівка. Знамениті вони своєю давниною, чистими криницями і джерелами, поважними газдами, високопрофесійними вчителями. Так би і хотілося дописати - і сільським головою Ванчуляком Іваном Іллічем (на фото). Та якби то. Бо все частіше чути скарги від мешканців сіл на поведінку та рівень культури сільського голови, який обраний народом, кожного з якого знає, мав би виявляти особливу дяку та толерантність. Натомість і підлеглі, й ті, хто звертався у сільську раду, скаржаться на його зверхню поведінку, небажання вирішувати людські проблеми, а подекуди на підвищені тони, аж до нелітературної лайки. Особ­ливо нарікають підлеглі голові жінки, з числа тих, які ще залишилися після чистки неугодних, депутати сільської ради, яких все частіше позбавляють можливості реально впливати на рішення сесій. Щоби затикати роти,  особисто на голову райдержадміністрації Олега Унгу­ряну, сподіваючись, що така позиція додає йому авторитету серед селян, котрі його обрали.
Вибори два роки тому пан Ванчуляк теж виграв за підтримки з Кіцманя та завдяки тому, що на теренах сіл, належних до сіліради, проживає велика кількість його фаміліянтів. Ці, звичайно, агітували і голосували за свого, але нині лашківчани стверджують,  що на­віть члени фамілії у разі виборів за голову не проголосують.
Не проголосують за нього і підприємці, які ведуть бізнес, переважно аграрний, у Лашківці та Витилівці. Голова не тільки не поспішає з вирішенням нагальних запитів людей, які годують хлібом та допомагають школі тощо, а й намагається перешкоджати їхній діяльності і встановити власний тотальний контроль.
Потерпають від голови і місцевий землевпорядник, і головний бухгалтер, і секретарка, і навіть техпрацівниця, подейкують мешканці села. Не подобається йому як голосують депутати, не подобається працювати над зверненнями громадян, які місцями не розглядаються. Звичайно, таке одноосібне царювання в окремій сільській раді ні до чого доброго врешті-решт не призведе. Зрозуміло, що люди з числа ображених на наступних виборах добре подумають, за кого тепер віддавати голоси. Не забарилися і перші серйозні проблеми. Десь приблизно рік тому була порушена кримінальна справа, у тому числі проти сільського голови, за підробку рішення сесії, звичайно, йшлося про землю. Адже не секрет, що розбазарювання громадських земель зробило з сільських голів в Україні поміщиків і багатих людей. Не виняток і наш голова. Тоді, щоправда, він відбувся з кримінальної справи переляком і був амністований, а його колега, яка проходила по справі, отримала рік умовно. Напевне, без підтримки з району суд не був би таким гуманним. Нині точаться розмови, що буцімто УБОЗ розглядає звинувачення у корупції проти того ж фігуранта – сільського голови. Пору­шена чи ні кримінальна справа нам поки що дізнатися конкретно не вдалося. Спо­діваємося проінформувати вас про це у черговому числі газети. А поки що в наступну неділю відбудуться загальні збори сіл Лашківка та Витилівка. Отож люди матимуть змогу висловити свою позицію щодо діяльності сільської ради та її очільника. Ясно, що пан Ванчуляк сподівається провести зібрання на свою користь. Можливо навіть для підсилення його позиції прибуде хтось із району. Проте якщо люди наберуться хоробрості і висловляться відверто, нам, схоже, буде що написати у наступній газеті. Бо вони самі робили з Івана пана. Отож подивимося.
Роман ДАНИЛЬЧУК

Фото з офіційного
сайту голови
Переглядів: 384 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz