Картоплю люблять, мабуть, усі наші співвітчизники. Але в той же час вона є джерелом так званих повільних вуглеводів, які легко "осідають” на животі, боках та інших придатних для цього місцях. Проте дієтологи стверджують, що повільні вуглеводи все ж мають входити до добового раціону, бо вони забезпечують нас енергією. Отож страви з картоплі не відгукнуться зайвими кілограмами, якщо їх правильно готувати і вживати. Не варто їсти їх на вечерю: у другій половині дня вже менша активність, і в організмі знижується здатність утилізувати вуглеводи. Їжте картоплю на обід, наприклад, запечену в духовці або приготовлену на пару. А ось картопля-фрі сприятиме набору ваги, у який би час доби ви її не з’їли б.
Ячмінь – гостре гнійне запалення волосяної цибулини або сальної залози на повіках. Причина болячки в 90-95% випадків – золотистий стафілокок, який найчастіше потрапляє в очі з брудних рук. Зазвичай це минає без наслідків, але, якщо бактерія змогла розмножитися, це сигнал про зниження імунітету. В жодному разі не можна видавлювати ячмінь: інфекція може потрапити в кровоносні судини навколишніх тканин і спричинити запалення повіки та абсцес. Всі знають хоча б кілька народних засобів боротьби з цією неприємністю, починаючи від різноманітних примочок, ниток на пальцях і закінчуючи плювком в око від якогось співчутливого доброзичливця. Ще один народний метод – прогрівання. Але! Якщо почати гріти ячмінь до того, як розкриється гнійник, ви ризикуєте підсилити запалення. Гріти можна лише тоді, коли вже з'явилася гнійна голівка. У домашніх умовах найпростіший засіб – варене яйце. Загорніть його у м'яку тк
... Читати далі »