НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » КВЕДи до побєди
18:11
КВЕДи до побєди
У відділі державної реєстрації Чернівецького міськвиконкому підприємці займають черги з другої ночі.
Як у Мавзолей.
Хоча там не лежить трухлявий винуватець усіх наших бід, а вертять сідничками у джинсах-легінсах молоді панянки. Може, тому на прийом, щоби перереєструвати КВЕДи (класифікатор видів економічної діяльності) буковинці змушені займати чергу сночі. Тобто з вечора.
 Як під американським посольством у першу хвилю нової еміграції, люди ночують під державною установою  в ав­тівках, трохи бідніші підприємці з числа пенсіонерів палять багаття. Схоже, Ле­ніна ми даремно образили, бо, за Леніна, Фелікс Ед­мун­дович давно би поставив чиновників до стінки за «во­люн­таризм» і «проволочки». Бо як можна тримати подібно до худоби приватних підприємців і представників приватних структур, котрі винаймають згаданим чиновникам приміщення, платять їм зарплату, а потім і непогані пенсії. Хто так ще вміє знущатися зі свого годувальника, як не чернівецький чиновник. Хоча в Україні, мабуть, ситуація схожа.
Ми зателефонували секретареві Чер­­нівецької міської ради Віталію Ми­хайлішину, але він, пославшись на нараду, екстреної відповіді не дав, обіцяв зателефонувати. Але його дуже здивувала ситуація довкола одного з відділів підлеглих міськвиконкому. Якщо в гастрономах і супермаркетах утворюються черги на одній з кас, звичайно, підприємцям стає розуму збільшити штат і ліквідувати черги. Чому в людей з вищою освітою, які керують і живуть за наш рахунок, не стає кебети зробити щось подібне? Може, знущання з чернівчан, які можуть заробляти гроші без держави, стало візитною карткою відомства пана Михайлішина? Схоже на те. Я прибула на місце, в кінці черги. Так як був саме кінець місяця, основна маса відвідувачів відмучила, забравши час від виробництва, бізнесу, сімей. От що мені сказали люди:
- Минулого літа я відстояв цю дурну чергу і отримав реєстраційне свідоцтво. Зараз ми не можемо отримати на компанію гроші, бо треба провести заміну КВЕДів. Учора я потратив купу часу, щоб отримати тільки заяву, яку необхідно заповнити. Сьогодні прийшов о 7.30,  зайняв чергу  і вже був 36. Зранку побачив біля цього відділу п’ять автівок з людьми, які ночували і тримали чергу з ночі, - розповідає приватний підприємець Олег Бойченко.
Заступник начальника відділу державної реєстрації Олена БАРТУСЕВИЧ каже, що така ситуація тимчасова, і не тільки в нас, а у всій Україні. – Черги вже зменшуються, бо багато людей КВЕДи вже змінили. Вона думає, що ситуація не критична, оскільки оформлення процедури продовжили до кінця року. Це ажіотаж, який нікому не потрібний. До того ж ми проводимо ремонт додаткового приміщення, і з першого березня будуть додаткові консультанти, - каже посадовець.
Однак такі обіцянки не втішають людей.
- Більшість із нас займає черги з ночі. А чимало людей навіть не знали про заміни КВЕДів. Отак замість того, щоб працювати, стоїмо тут, під кабінетами,  - каже підприємець Юлія Козак.
Пане Михайлішин, чернівецькі підприємці хочуть задати вам просте питання: скільки часу вам треба, аби навести порядок з цим вашим «єдиним вікном»?
Альона ЧОРНА
Фото автора
Переглядів: 358 | Додав: Sunny | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz