Салат з огірком, ківі та м'ятою 2 середні огірка, 2 ківі, невеликий пучок м'яти, пір'я зеленої цибулі. Для соусу: 1 ч. л. зернистої гірчиці, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку, сіль і перець за смаком. Вимити, очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками огірки. Почистити і нарізати такими ж кубиками ківі. Подрібнити цибулю і м'яту, перекласти їх у миску з огірком і ківі. В окремому посуді приготувати заправку. Полити заправкою салат, перемішати. Прикрасити листочками свіжої м'яти.
Огірковий соус 1 середній огірок, 5 невеликих маринованих огірочків, 4 ст. л. сметани, 6 ст. л. майонезу, 2-3 зубчики часнику, зелень (кріп, петрушка). Свіжий огірок очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Потім натерти на тертці мариновані огірочки. Відтиснути зайвий сік. Змішати сметану, майонез, подрібнений часник. Дрібно нарізати зелень і змішати всі інгредієнти. Можна скористатися блендером – консистенція соусу буде одноріднішою.