НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 23.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » Вийшла книга-дослідження творчості Кожелянка
17:36
Вийшла книга-дослідження творчості Кожелянка
За що варто любити Василя Кожелянка навіть тим його землякам, які книг не читають? Мабуть, за те, що серед усіх можливих шляхів у житті він обрав найменш популярний у теперішньому середовищі. Він вирішив плекати і вирощувати свій талант, а міг плекати і вирощувати кар’єру. У журналістиці чи політиці. Мабуть, вистачило б і розуму, і хитрості, й наснаги. Однак він все ж таки вирощував талант насамперед, а не кар’єру. Такий ось дивний вибір, якщо вимірювати обивательською міркою.
Творча доля письменника тривіальна для Буковини у тому сенсі, що у  літературних колах його особливо не святкували (в офіційному сенсі). Щастя, що він був ще і людиною журналістського світу, де до нього ставилися з більшим розумінням.  І, звісно, приналежність до журналістики додавала йому популярності й уваги читачів. Що, очевидно, цінніше, аніж якісь помпезні вшанування, хоча і це не завадило б. Проте потрохи цей дивний незрозумілий лід тане. Минулого тижня у бібліотеці ім. А.Добрянського презентували книгу «Спогад про майбутнє», темою якої є дослідження творчості Василя Кожелянка. Автор книги Антоніна Аністратенко – філолог, аспірант ЧНУ і, до речі, в минулому працівниця бібліотеки ім. А.Добрянського. Книга видана  з допомогою Миколи Салагора і Петра Кобевка. А.Аністратенко – молодий автор. Це, звісно, додає і плюсів, і мінусів.  Плюс – це щире захоплення творчістю та особистістю В. Кожелянка і прагнення побачити Кожелянка не у буковинському чи українському контексті, а в контексті європейському, а мінус – зайва всеосяжність, своєрідна «строкатість», «розкиданість», яка розпорошує увагу читача і, власне, зусилля автора.
На презентації були присутні відомі культурні діячі Буковини: Тамара Севернюк, Ігор Буркут, Мирослав Лазарук  та інші. Варто зазначити, що наші бібліотеки, зокрема бібліотека          А. Добрянського, стають справді культурними колисками, де не тільки зберігають книги, але й виколисують  їх.
Сергій ВОРОНЦОВ
Переглядів: 404 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz