НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 23 » БУКОВИНСЬКІ ДОНОРИ ОТРИМУВАТИМУТЬ ВДВІЧІ БІЛЬШУ МАТЕРІАЛЬНУ ВИНАГОРОДУ ЗА ЗДАНУ КРОВ
11:45
БУКОВИНСЬКІ ДОНОРИ ОТРИМУВАТИМУТЬ ВДВІЧІ БІЛЬШУ МАТЕРІАЛЬНУ ВИНАГОРОДУ ЗА ЗДАНУ КРОВ
Шляхетна справа…
В обласній державній адміністрації за участі керівників департаменту охорони здоров’я і цивільного захисту населення крайової виконавчої влади, головних лікарів медичних установ регіону, представників громадських й благодійних організацій, депутатів обласної і міської рад відбулась конференція з питань налагодження співпраці влади, громадських та благодійних організацій з метою оперативного вирішення проблем медицини. Мова йшла, зокрема, про донорство на Буковині.
Так, завідувач центру служби крові Василь Мігайчук повідомив, що у Чернівецькій області не було жодного випадку переливання інфікованої крові. «У нашій структурі знаходиться 31 холодильне обладнання, де зберігається близько 3 тонн плазми. Цього цілком достатньо для області», - повідомив він. Водночас, за його словами, рух донорства на території регіону потребує більш ширшого залучення громадського сектору та послідовної інформаційної політики.
Заступник директора департаменту охорони здоров’я і цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Іван Тріска наголосив на важливості безпеки донорства та захисту буковинців, котрі добровільно здають кров у спеціальних установах. «Зараз в управлінні юстиції обласної державної адміністрації на доопрацюванні знаходиться розпорядження керівника виконавчої влади краю Михайла Папієва, яким вдвічі буде збільшено розмір одноразової матеріальної допомоги донору, - наголосив посадовець. – Якщо раніше ця сума складала 26 гривень, то надалі передбачається виплачувати донору 52 гривні такої допомоги, і кошти для цих потреб в області є».
Учасники конференції також обговорили якість та своєчасність надання пільг донорам, які передбачені чинним законодавством, та висловили пропозиції щодо створення в краї координаційного центру з надання соціальних та медичних послуг населенню.
Переглядів: 331 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz