НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 29 » ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ ВХОДИТЬ ДО П’ЯТІРКИ ОБЛАСТЕЙ З НАЙБІЛЬШИМ ПОКАЗНИКОМ ЗАПОВІДНОСТІ
11:28
ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ ВХОДИТЬ ДО П’ЯТІРКИ ОБЛАСТЕЙ З НАЙБІЛЬШИМ ПОКАЗНИКОМ ЗАПОВІДНОСТІ
Природо-заповідний фонд
Про це повідомив сьогодні, 29 квітня, під час апаратної наради начальник обласного управління охорони навколишнього природного середовища Борис Баглей. «У Чернівецькій області 331 заповідна територія та об’єкт загальною площею понад 103 тис. га - це майже 13% території області», зазначив він і додав, що 25 із цих об’єктів мають загальнодержавне значення, а саме: національні природні парки «Вижницький», «Черемошський» та «Хотинський», 10 заказників, 9 пам’яток природи, 2 дендропарки та Чернівецький ботанічний сад.
Окрім цього, за словами Бориса Баглея, із загальної кількості заповідних об’єктів Чернівецької області 306 об’єктів мають місцеве значення. «Площа заповідних територій в розрізі районів Чернівецької області нерівномірна. Найбільші показники заповідності у відсотковому відношенні до загальної площі районів у Путильському, Вижницькому, Сторожинецькому, Заставнівському районах, а найменший - у Герцаївському та Новоселицькому», - зауважив посадовець.
Як зауважив Борис Баглей, в регіоні проводиться ряд робіт щодо розширення та удосконалення управління новостворених національних парків. «Зокрема, Держуправління за підтримки науковців краю працює над створенням біосферного заповідника за рахунок об’єднання національного природного парку «Черемоський» і «Вижницький» та включення території регіонального ландшафтного парку «Черемошський». Також планується розширення національного парку «Хотинський» за рахунок акваторії Дністровського водосховища», - повідомив він. Одним з пріоритетів управління охорони навколишнього природного середовища, за словами його керівника,є поетапна інвентаризація існуючих територій та об’єктів природно-заповідного фонду та збір матеріалів для підготовки наукового обґрунтування створення та розширення існуючої мережі природно-заповідного фонду області.
Переглядів: 397 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz