НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 23.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 1 » ЧЕРНІВЕЦЬКІ РИБООХОРОНЦІ ЛОВЛЯТЬ БРАКОНЬЄРІВ
08:43
ЧЕРНІВЕЦЬКІ РИБООХОРОНЦІ ЛОВЛЯТЬ БРАКОНЬЄРІВ
Охороняти рибу і сприяти її популяції – головне завдання рибоохоронців. Тож, аби убезпечити її від снастей браконьєрів, інспектори йдуть у щоденні рейди. Найбільше порушників затримують тоді, коли піднімається вода. Тільки за минулий місяць чернівецькі інспектори зафіксували понад 30 випадків незаконної ловлі риби. На всіх порушників складено протоколи і направлено до суду.
Цього понеділка на річці Прут також затримали браконьєрську групу.
Як розповів головний державний інспектор Чернівецької рибоохорони  Анатолій Бідний, помітили людей, які ловили рибу забороненим знаряддям. Серед порушників – четверо дітей (від 10 до 15 років) і дорослий громадянин. – Вста­новили спостереження, повідомили керівництво. Відтак порушника затримали. Тепер складаємо протокол, який направимо у Пер­шо­трав­невий суд. Сума штрафу – близько 400 гривень. Сітки вилучено, але риби не виявили: або не  впіймали, або заховали, – каже інспектор.
Цікавлюся у браконьєра, чому порушує закон? – Та я люблю риболовлю. А не вийшло нічого впіймати. Тепер доведеться штраф платити, – каже громадянин В. і одразу цікавиться в рибоохоронців, чи, бува, не можна якісь документи оформити, щоб вільно рибу ловити. На що отримав чітку відповідь: «Будь-яка браконьєрська діяльність карається законом». Чи то чоловік це вперше чув, бо дуже здивувався, але пообіцяв віднині ходити на риболовлю тільки з вудочкою.
Загалом з початком року Управління чернівецької рибоохорони провело 45 рибоохоронних рейдів, під час яких викрито 136 правопорушень із збиткам  на суму 6553,5 гривень та 17 порушень порядку придбання, збуту водних біоресурсів. Працівники Чернів­цірибо­охо­рони виявили та вилучили 78 заборонених знарядь лову та 194 кг незаконно добутих водних біоресурсів, з них 171 кг за незаконний продаж. Матеріали про адміністративні правопорушення опрацьовано, на правопорушників накладено штрафи на суму 2584,0 грн. 56 справ скерували на розгляд до судів області.
Альона ЧОРНА
Фото автора
Переглядів: 368 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz