НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 5 » Ігор Шкробанець: Перинатальний центр повинен запрацювати наприкінці цього року
12:32
Ігор Шкробанець: Перинатальний центр повинен запрацювати наприкінці цього року
– На Буковині триває робота з реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», а саме будівництво та оснащення перинатального центру, – повідомив 1 липня на прес-конференції директор департаменту охорони здоров`я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Шкробанець. – Головна мета центру – гарантована безпека здоров`ю матері та дитини в умовах ускладненої вагітності. 

Як розповів посадовець, на реалізацію такого центру із державних коштів виділено понад 85 млн. гривень, з них 68 млн. надійде у вигляді державних інвестицій, решту фі­нан­сує місцевий бюджет. «Перинатальний центр створюють на основі міського пологового будинку №1, на реконструкцію якого виділено 57 млн. гривень, інші кошти – на придбання обладнання», – додав Ігор Шкробанець. По­са­довець пояснив, що для можливості реконструкції акушерський корпус пологового будинку тимчасово перенесли з вул. Буковинської – гінекологічне відділення, частина відділення патології вагітних та відділення додаткових медичних послуг тимчасово функціонуватимуть на вул.Головній, 29. Решта підрозділів діятимуть у новозбудованому корпусі Чернівецької міської дитячої лікарні на вул. Буковинській, 4а. У перинатальному центрі, зазначив посадовець, працюватимуть всі 440 медпрацівників пологового будинку №1, відтак кількість робочих місць тут збільшиться. Пологовий бу­динок працюватиме в повному обсязі так само, як і до перенесення, та обслуговуватиме всіх жінок фертильного віку Пер­шотравневого та Сад­гірського районів м.Чернівці і жінок із районів краю. Робота закладу розпочалася 2 липня. Як розповів п.Шкробанець, для розмежування потоків хворих пологовий будинок має спеціальний заїзд з вул. Чехова. Окрім того, у закладі діятимуть дві сучасні великі операційні з подачею кисню та шість пологових залів. Незважаючи на те, що відділи міської дитячої клінічної лікарні зазнали змін, допомогу хворим надають у такому ж обсязі, як і раніше. За рахунок вільних площ керівництво лікарні змогло зманеврувати кількістю ліжок, повідомив керівник департаменту і додав, що такі зміни ніяк не вплинули на якість медичної допомоги та функції  лікарні.  «Надсучасний обласний перинатальний центр повинен зап­рацювати наприкінці цього року. Він є рішучим кроком для нашої медичної сфери у медицину європейського гатунку. Ми хочемо, щоб матері були впевнені, що на Буковині можна народжувати комфортно і безпечно», – узагальнив Ігор Шкробанець.
Вл. інф.
Переглядів: 363 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz