НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 18.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 05
 З Буковини перевозили контрабандні цигарки у колодах, висвердлених як сопілки
Як повідомляє румунський Інтернет-ресурс «Оbiectiv de Suceava», 28 червня цього року в пункті пропуску «Вікшани» румунської митниці співробітники румунських митних органів  виявили значну партію контрабандних цигарок, які були вивезені через митний пункт пропуску «Вадул-Сірет - Вікшани» Чернівецької митниці Міндоходів. Близько 100 тисяч пачок контрабандних цигарок були майстерно заховані у стовбури деревини. Тому й легко прослідували з Буковини за кордон. Цигарки, які у нас коштують приблизно долар з чубком, тобто товар на 100 тисяч доларів США, у Румунії легко можна збагрити за 300 тисяч зелених. Отож непоганий куш збиралися урвати контрабандисти з партії фаршированого лісу.
Як румунські митники виявили товар, котрий українські міндоходівці не догледіли у товарному потязі, румунська сторона не озвучує. Оче ... Читати далі »
Переглядів: 407 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

У понеділок під керівництвом голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Під час засідання йшлося про перспективи бізнесу, працевлаштування,  Інвестиційний фонд «Буковина» та захист рослин від шкідників.

Тільки бізнес
Зокрема голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв наголосив, що державна підтримка та створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу – запорука економічної могутності Буковини.
– Президентом України у програмі «Україна для людей» та у Націо­нальному плані дій на 2013 рік чітко окреслено, що у сучасних умовах подолання наслідків економічної кризи малий та середній бізнес має стати ключовим фактором розвитку регіонів та утвердження їхньої самодостатності, – зазначив Михайло Миколайович.
І додав, що приватне підприємництво – це потужний механізм, який дозволяє населенню самостійно працевла ... Читати далі »
Переглядів: 367 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

 ПОЗИЦІЯ РЕДАКЦІЇ
Ми подали матеріал нашої Світлани Ісаченко про проблеми і здобутки лісової галузі Буковини. Журналістка має свою суб’єктивну думку, зрештою, підтверджену виробничими показниками підприємств щодо необхідності проведення планових вирубок у Буковинських Карпатах і жодним чином не зменшення, а збільшення їхніх обсягів. Піддається критиці недостатня компетентність управління економіки ОДА і ставиться під сумнів ефективність заходів, які вживали і вживають керівники Чернівецької області для наведення порядку в лісах.

Поза кадром залишається той факт, що офіційні вирубки і офіційна переробка деревини є лише надводною верхівкою величезного кримінального айсберга, який зветься Карпатський ліс. Губернатор Ми­хайло Папієв намагається не зменшити обсяги законних лісопромислів, а перекрити шлях зловмисникам, які у браконьєрський спосіб вирубують наші ліси, контрабандистам, котрі вивозять ліс-кругляк у суміжні держави, і правоохоронцям, які кришують цей багатоміл ... Читати далі »
Переглядів: 338 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

У розпорядженні редакції газети «Свобода слова» є фото з пнями елітних дубів, які спиляні на території Чернівецького держлісгоспу (директор Олександр Тимофєєв)
у Садгірському лісництві поблизу села Бояни і зовсім близько від «Сонячної долини» у лісі, через дорогу, котра веде на Арборяни.
Дерева спиляно поспіхом, крони покидано просто лісу, а сухостій, про вирубку якого весь час нагадує на нарадах голова облдержадміністрації Михайло Папієв, успішно продовжує стояти поруч спиляних дубів. Пні без клейма, що вказує на те, що більше сотні елітних дерев спиляно у незаконний спосіб. Місцеві люди набрели на пні легко, бо ті навіть не були нічим прикидані, що в принципі тепер проблема, бо сухого листя чи хмизу в лісі нема. Як пояснили фахівці, дубам по 30-40 років. Ще наші журналісти встановили, що елітну деревину вирубано приблизно на території 63-64 кварталів, хоча відповідних табличок розмежування не виявлено. ... Читати далі »
Переглядів: 411 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Вони мужні та сміливі, допитливі й цікаві, веселі та чуйні. Вони граються, спілкуються, майструють, часто мандрують, таборують, катаються на велосипедах,  вітрильниках, лижах, досягають вершин гір. А вечорами розмовляють, співають та мріють біля вогню. Це завзяті хлопці та дівчата, які зацікавлені в гуртках щось робити. Усі разом вони пізнають життя – як дружити, співпрацювати, роз’язувати проблеми, організовувати заняття, жити гуртом, знаходити спільну мову, співпереживати. Вони – учасники скаутської організації ПЛАСТ! А детальніше про те, як живуть та працюють пластуни, нам  люб’язно погодилась розповісти Таїсія Наконечна - Голова ЧММО "Станиця Чернівці Пласту - НСОУ"
 Що таке Пласт?
Пласт – це організація української молоді для патріотичного, всебічного самовиховання. Вона була створена на українських землях у 1911 році на зразок Скавтінгу, організації молоді, яка виникла у Великобританії у 1907 ... Читати далі »
Переглядів: 471 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

КОЛИ НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ПРАЦЮЄ НА ОБЛАСТЬ 
Щодо фінансування ремонту доріг у Чернівецькій області
На депутатське звернення Артема Семенюка від 22 квітня 2013 року №14-13/19 до прем`єр-міністра України Азарова М.Я. щодо ситуації із провалом залізобетонної плити на мосту через р. Дністер, що розташований на адміністративній межі Чернівецької та Хмельницької областей, отримано наступну відповідь. 
1. Прем`єр-міністр Азаров М.Я. у відповіді від 30 квітня 2013 року №17593/1/1-13 на депутатське звернення від 22 квітня 2013 року №14-13/19 дав доручення відповідним міністерствам і підрозділам розглянути його.
2. Міністр Козак В.В. Міністерства інфраструктури України у відповіді від 13 травня 2013 року №5181/22/10-13 на виконання доручення Кабінету Міністрів від 30 квітня 2013 року №17593/1/1-13 інформує, що протягом 09.04.-18.04.2013 року на мосту чер ... Читати далі »
Переглядів: 291 | Додав: red | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

 ПОЗИЦІЯ РЕДАКЦІЇ
Ми подали матеріал нашої Світлани Ісаченко про проблеми і здобутки лісової галузі Буковини. Журналістка має свою суб’єктивну думку, зрештою, підтверджену виробничими показниками підприємств щодо необхідності проведення планових вирубок у Буковинських Карпатах і жодним чином не зменшення, а збільшення їхніх обсягів. Піддається критиці недостатня компетентність управління економіки ОДА і ставиться під сумнів ефективність заходів, які вживали і вживають керівники Чернівецької області для наведення порядку в лісах.

Поза кадром залишається той факт, що офіційні вирубки і офіційна переробка деревини є лише надводною верхівкою величезного кримінального айсберга, який зветься Карпатський ліс. Губернатор Ми­хайло Папієв намагається не зменшити обсяги законних лісопромислів, а перекрити шлях зловмисникам, які у браконьєрський спосіб вирубують наші ліси, контрабандистам, котрі вивозять ліс-кругляк у суміжні держави, і правоохоронцям, які кришують цей багатомільйонни ... Читати далі »
Переглядів: 303 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

«Або ви частина рішення, або ви частина проблеми».
Елдрідж Клівер
Усі «хрестові походи» Чернівецької облдержадміністрації на лісову галузь, її управлінські та підприємницькі структури, що відбулися за роки незалежності (наразі якраз у розпалі черговий), мають конкретну відправну точку в просторі й часі: красноїльські ліси, відпочинково-оздоровча база шанованого Георгія Березовського. Саме там під горнятко цілющих трав’яних напоїв колишні губернатори чи їхні перші заступники отримували (з чиїх рук – невідомо і несуттєво) «лісову» інформацію. Залишаються незмінними і наслідки тих чаювань: спустившись з гір сповненими обурення за ніби нещасну долю буковинських лісів, місцеві високопосадовці щоразу обіцяли рішуче навести нарешті у лісі порядок. Розпечені до межі емоції традиційно перехльостували здоровий глузд.

 З чим борються губернатори
Цього разу до «полювання» за лісовозами (нагадаємо, що у по ... Читати далі »
Переглядів: 532 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

– На Буковині триває робота з реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», а саме будівництво та оснащення перинатального центру, – повідомив 1 липня на прес-конференції директор департаменту охорони здоров`я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Шкробанець. – Головна мета центру – гарантована безпека здоров`ю матері та дитини в умовах ускладненої вагітності. 

Як розповів посадовець, на реалізацію такого центру із державних коштів виділено понад 85 млн. гривень, з них 68 млн. надійде у вигляді державних інвестицій, решту фі­нан­сує місцевий бюджет. «Перинатальний центр створюють на основі міського пологового будинку №1, на реконструкцію якого виділено 57 млн. гривень, інші кошти – на придбання обладнання», – додав ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Футбольна команда Чернівецького національного університету на дебютному для себе чемпіонаті Європи серед студентів потрапила до «групи смерті» і не вийшла з неї. Проте на другому етапі буковинці виграли всі свої матчі й посіли високе дев'яте місце.
Наскільки «сліпим» і нев­благанним буває жереб сповна відчули на собі футболісти ЧНУ ім. Ю. Федьковича, які на Х студентському Євро-2013 в іспанській Альмерії змушені були на першому ета­пі змагатися в найсильнішій з чотирьох груп. Дос­тат­ньо сказати, що перші дві команди нашої групи «В» (Кубанський університет з Росії та університет Валенсії) в фінальній частині розіграли «бронзу». А третя і четверта ко­манди, які вибули у нижню частину розіграшу, зрештою зійшлися минулої неділі у так званому «фіналі Б», тобто у матчі за 9-10 місця, в якому підопічні Миколи Осадця, піс­ля нічиєї 2:2 в основний час, по пенальті здолали су­пер­­­ників з німецького Фрай­­бурга. На груповому ета­пі чернівчани цим же суперникам поступилися 0:2. На шляху до п ... Читати далі »
Переглядів: 347 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Минулого тижня в Центрі розваг «Панорама-Чернівці» відбулася матчева зустріч між збірними командами України та Казахстану. Незважаючи на певну перевагу в класі більш титулованих казахів, українська збірна, в складі котрої було одразу четверо чернівчан, спромоглася звести цю зустріч внічию.
Спочатку на ринг вийшли юніори, котрі провели три бої в категоріях до 56 кг, в якій івано-франківець Степан Сте­фа­нишин переміг Алібека Басапу, до 64 кг (перемога казаха Казбая Жал­гас­бая над іншим представником Прикар­паття Віталієм Артімчуком) та до 69 кг,  в якій перемогу святкував 17-літній чер­нів­чанин Микола Жижиян над Куан­диком Жусіпом. Отже, після боїв юніо­рів рахунок був 2:1 на користь українців.
Після цього до справи взялися дорослі боксери. В категорії до 56 кг казах Бекболат Жусупов здолав донеччанина Адізбека Ніязінбекова, а в категорії до 60 кг ще один представник До­не­цька Анзор Бамлашія ... Читати далі »
Переглядів: 313 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Бейсбольна команда «Чернівецькі соколи», котра виступає в дивізіоні «Б» вищої ліги України, продовжує виступи на першому етапі першості.
Після невдалого виїзду до Рів­ного, де в обох матчах чернівчани пос­тупились з рахунками 14:3 і 9:1 місцевій команді «Західний вогонь» (у наших тренерів після матчу були претензії до поля та до незрозумілих дій арбітрів у кількох ключових епізодах), минулого вік-енду буковинці приймали ровенчан на своєму полі в селі Новий Киселів. По ходу першої гри чернівчани змогли взяти єдине очко в 5-му іннінзі та закономірно поступилися 1:8. А ось у другому мат­­чі наші земляки спромоглися на маленький спортивний подвиг. Про­граючи в середині 3-го іннінгу з рахунком 0:6, «Соколи» спромоглися відігратися і вирвати перемогу з рахунком 11:9, котра допомогла нашій команді закріпитися на другій позиції західної групи.
На першому етапі чернівчанам залишилося зіграти ще один спарений тур 6-7 липня в Ми­колаєві проти аутсайдера гру­пи     & ... Читати далі »
Переглядів: 342 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Головна футбольна команда краю продовжує підготовку до сезону 2013/2014 у першій лізі.
За останній тиждень чернівецька «Буковина» в рамках нав­чал­ь­но-тренувального збору в Криму провела кілька контрольних поєдинків. Спершу суперником підопічних Вадима Зайця стала молодіжна команда донецького «Металурга». Матч проходив за переваги наших хлопців і завершився перемогою буковинців з рахунком 2:0 (голи на рахунку Сантрапинських та Керчу). Через два дні суперником «Буковини» стала алчевська «Сталь». «Жов­то-чорні» здобули перемогу з рахунком 1:0 завдяки влучному удару головою Олександра Веч­томова. А ще через два дні, в неділю, 30 червня, чернівецька команда на стадіоні «Локомотив» у Сімферополі протидіяла вищоліговій «Таврії». Наші хлопці гідно зіграли проти більш сильного суперника (моменти були у Дороша, Сібірякова та ін.), однак все ж поступилися з рахунком 0:1 (єдиний гол забив Григорій Калюжний ... Читати далі »
Переглядів: 353 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

В обласному управлінні внутрішніх справ відбулись урочистості з нагоди 50-ї річниці створення слідчого апарату в системі МВС України. Привітали слідчих начальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов, прокурор краю Петро Коваль та голова Апеляційного суду області Олексій Черновський. Очільник буковинської міліції подякував особовому складу слідчого управління за роботу та позитивні результати, адже слідчий апарат області був і залишається одним із кращих серед підрозділів МВС.
– Вітаю вас з професійним святом. Бажаю вам і вашим рідним міцного здоров’я, добробуту, професійних звершень та щастя в особистому житті, – сказав у своєму вітальному слові Олександр Де­ми­дов, – зі словами щирої вдячності звертаюся і до ветеранів. Бажаю вам довгих років життя, сімейного добробуту і благополуччя.
На честь свята найбільш гідні працівники слідства отримали грошові премії і чергові звання, а ... Читати далі »
Переглядів: 344 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

На Буковині засуджено працівника міліції, якого затримали за браконьєрство. Нагадаємо, у квітні цього року працівника міліції затримали на Дністровському водосховищі, неподалік села Не­поротове, під час незаконного ви­лову риби. У човні виявили чимало впійманої риби, зокрема занесеної до Червоної книги. Завдані збитки оцінили в 145 тисяч гривень. Суд визнав правоохоронця винним у браконьєрстві. Мілі­ціонер отримав три роки умовно, разом зі спільниками він має відшкодувати завдані природі збитки. Загалом за півроку працівники рибоохорони Буковини склали 320 протоколів про порушення правил рибальства, з них 120 – про грубі порушення. Сума нарахованих збитків – 210 тисяч гривень. За трьома випадками розпочато кримінальні провадження.
Переглядів: 320 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до всіх співвітчизників та гостей нашої країни з проханням дотримуватися елементарних правил поведінки під час відпочинку на водних об'єктах. Купаю­чись, не запливайте за огороджувальні буї, не залізайте на технічні та попереджувальні знаки, не підпливайте до човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, непристосованих для цього споруд, в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми. Уникайте купання в затоплених кар'єрах, штучних каналах, озерах, які використовують з промисловою метою, пожежних водоймах тощо. Відпочивайте в місцях, які спеціально облаштовані для купання, де є поблизу рятувальні пости та перевірене дно водойми. Небезпечно організовувати ігри на воді, пов’язані з пірнанням, захватом чи штовханням тих, хто купається поруч. Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій, є купання в нетверезому стані. Відповідально поставтеся до свого життя та здоров'я. Твер ... Читати далі »
Переглядів: 367 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Увага! 25 червня у районі вулиці Севастопольської обласного центру співробітники Шевченківського райвідділу міліції виявили тіло 30-річного чоловіка з численними колото-різаними пораненнями.
За фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області. Як з’ясували правоохоронці, загиблий працював державним виконавцем Шевченківського відділу державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції. Наразі міліціонери вживають заходів для встановлення всіх обставин події та осіб, причетних до скоєння вбивства держслужбовця.
УМВС України в Чернівецькій області звертається до громадян: кому відома будь-яка інформація, яка допоможе у розкритті цього злочину, прохання повідомити на телефони у Чернівцях: 6-19-05 або 102.
Переглядів: 362 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Двадцять восьмого червня у селі Давидівка Сторожинецького району виникла пожежа в господарській будівлі місцевого мешканця. Одразу за місцем виклику направили пожежно-рятувальний підрозділ міста Сторожинець та місцеві пожежні команди сіл Давидівка та Банилів-Підгірний. Першочерговим завданням бійців ДСНС було запобігання подальшого поширення полум’я, оскільки поруч знаходився житловий будинок, на який міг перекинутися вогонь. Рятувальники оперативно локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. Згодом пожежу повністю ліквідували. Вогнем знищено покрівлю будівлі, господарські речі, пошкоджено стіни господарської будівлі. Завдяки оперативним діям вогнеборців від знищення врятовано поруч розташований житловий будинок. Постраждалих нема.
Днем раніше  у Чернівцях на вул.Лубенській виникла пожежа в житловому будинку. Оскільки площа пожежі була незначною, місцевим мешканцям вдалося ліквідувати небезпеку до прибуття вогнеборців.  Загиблих та т ... Читати далі »
Переглядів: 350 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляють у прес-службі УМВС України в Чернівецькій області з початку року профспілкові організації провели ряд заходів, направлених на подальший розвиток взаємодії і підвищення ефективності діалогу та партнерства між УМВС і професійною спілкою атестованих працівників органів внутрішніх справ. У квітні була підписана угода між УМВС та профспілковими організаціями на 2013-2015 роки. Особливу увагу приділяють роботі з надання допомоги сім’ям загиблих співробітників, сиротам, інвалідам, хворим дітям, гостро потребуючим членам профспілки. У першому кварталі виділили 5250 гривень на навчання дітей працівників міліції, загиблих при виконанні службових обов’язків. Також за цей період надали матеріальну допомогу 18900 гривень. Активно проводять  культурно-виховну та оздоровчу роботу. А саме: при безпосередній участі профспілкового комітету підготували та розпочали новий сезон у відомчому дитячому таборі відпочинку «Водограй». Також за сприяння профспілки серед колекти ... Читати далі »
Переглядів: 309 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, збитків на понад 130 тис. грн. завдали незаконні лісоруби лісництву ДП "Путильський лісгосп". Такі результати перевірки, проведеної прокуратурою Путиль­сь­кого району. За її результатами  26.06.2013 р. прокурор цього району вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення (ч.2 ст.367 КК України) за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків з охорони ввірених лісових насаджень службовими особами цього лісництва. Тобто виявили незаконну рубку 29 дерев породи ялина. Наразі за цим фактом триває досудове розслідування.
Переглядів: 355 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Пишуть студенти-журналісти Чернівецького національного університету
Є особливе місце в нашому натхненному та сповненому тиші місті, де життя вирує, немов вулкан. Тут щодня відбувається безліч зустрічей, трапляються нові знайомства, нові події, які пізніше увійдуть в історію – історію життя кожного чернівчанина. Це енергійне місце – Театральна площа.
В жаргоні сучасної молоді – Тралка. На площі завжди зустрінеш найрізноманітніших людей, різних за професією, соціальним та матеріальним станом. Тому виникає питання: «Хто ці люди та що їх об’єднує? Чому вони надають перевагу саме цій частинці Чернівців?»
Якщо оглянутися, можна побачити безліч цікавих споруд. Найгарніша з них – театр ім. Ольги Кобилянської. Праворуч від нього будинок колиш­н­ьо­го Єврейського народного дому, за ним – колишній Румунський народний дім. На протилежному боці корпус Бу­ковинського державного медичного університету ... Читати далі »
Переглядів: 378 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Першотравневий районний суд м.Чернівці викликає Олійника Василя Васильовича, 28.04.1980 року народження, останнє відоме місце проживання: м.Чернівці вул.Кочубея, 21/3 як відповідача у судове засідання по цивільній справі за позовом ПАТ КБ "Приватбанк” до Олійника Василя Васильовича про стягнення заборгованості за кредитним договором на 11 год. 00 хв. 17 липня 2013 року за адресою: м.Чернівці, вул.Головна, 105, каб. №9.
У разі вашої неявки в судове засідання, справу буде розглянуто без вашої участі.
Л.А.СТОЦЬКА, суддя Першотравневого районного суду м.Чернівці 

Путильський районний суд Черніве­цької області викликає Торака Миколу Сергійовича, 01.06.1984 р.н., жит. смт Пу­тила, вул. Українська, 7 Чернівецької об­­ласті, як відповідача у судове засідання 8 серпня 2013 року на 11 годину по ци­ві­льній справі за позовом ПАТ "Уні­версал Банк” про стягнення заборгованості в розмірі 40 083,14 гривні.
У разі вашої неявки в судове засідання справа буде розгля ... Читати далі »
Переглядів: 487 | Додав: Sunny | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz