НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 5 » КОНТРАБАС ПІД АКОМПАНеМЕНТ СОПІЛОК
17:46
КОНТРАБАС ПІД АКОМПАНеМЕНТ СОПІЛОК
 З Буковини перевозили контрабандні цигарки у колодах, висвердлених як сопілки
Як повідомляє румунський Інтернет-ресурс «Оbiectiv de Suceava», 28 червня цього року в пункті пропуску «Вікшани» румунської митниці співробітники румунських митних органів  виявили значну партію контрабандних цигарок, які були вивезені через митний пункт пропуску «Вадул-Сірет - Вікшани» Чернівецької митниці Міндоходів. Близько 100 тисяч пачок контрабандних цигарок були майстерно заховані у стовбури деревини. Тому й легко прослідували з Буковини за кордон. Цигарки, які у нас коштують приблизно долар з чубком, тобто товар на 100 тисяч доларів США, у Румунії легко можна збагрити за 300 тисяч зелених. Отож непоганий куш збиралися урвати контрабандисти з партії фаршированого лісу.
Як румунські митники виявили товар, котрий українські міндоходівці не догледіли у товарному потязі, румунська сторона не озвучує. Очевидно, цю методу ще збираються застосовувати, оскільки армія бажаючих вивезти партію цигарок з України і продати її втридорога в Євросоюзі не меншає. Можливо, спрацювала агентурна мережа, бо румунська сливовиця розв’язує язики і їхнім, і нашим ділкам, а можливо, відзначилися натреновані на запах цигарок, як-то на наркотики, собаки. Дуже може бути, що стався прикрий випадок – відпав корок з однієї з колод або ж хтось із служивих не повірив у нагальну необхідність такого лісу в Румунії. Як би там не було, румунські митники готують дірки для орденів, наші – відмовчуються. Цікавою є позиція інших правоохоронців, які і без посилів генерал-лейтенанта Геннадія Москаля вже мали б встановити, а хто це висвердлює такі діри у буках та ялицях. І хто?
– Я думаю, що це найбільша кількість контрабандних сигарет, яка була зафіксована на початку цього року прикордонниками в повіті Сучава. Такий метод контрабанди є одним з найбільш винахідливих, – сказав офіцер прикордонної поліції Румунії Раду Лунгу.
Жити біля кордону і не багатіти з контрабанди людям, особливо тим, котрі не мають чим нагодувати дітей, – гріх. Тому всі більш-менш мобільні мешканці прилеглих територій Буковини та Закарпаття, і Львівщини з Волинню намагаються перевезти через кордон усе, що можна продати з наваром у сусідніх державах. Переважно це контрабанда дрібна, побутова, маленькими партіями, на які можна закривати очі державі без відчутної втрати для себе. Але є інша генерація контрабандистів. Від таких, що заробляють сотні тисяч до мільйонів і мільярдів. Най­роз­крученіші з них поставили злочинний промисел на потік, а велика частина взагалі прикрита державою. Чернівецькі митниці завжди вважалися найбільш суворими, через них не йшли потоком престижні автомобілі, партії м’яса, сала та комп’ютерної техніки тощо. Тут завжди активно працювали кілька своїх визначених, яких не особливо помічали через особисту зацікавленість усі, на кого це покладено, не кажучи вже про митників. Та про них окрема розмова – вони кіньми, дельтапланами, кукурузниками товар не перевозили. Якого розмаху могла би досягти, якщо вже досягла тема з висвердленими колодами, зорієнтуватися важко. Можливо, це тільки початок талановитої афери, а, можливо, згаданий фарширований ліс вибрали з потоку. Можливо, згодом ми про це дізнаємося, бо румуни точно проведуть чесне розслідування. А поки що доводиться лише тішитися польотом думки наших контрабандистів. Серед найталановитіших із числа простих є мешканці Сторо­жи­нець­кого району, а точніше села Крас­ноїльськ та сусідніх з ним. Кажуть, щоби боротися з пішою, кінною і недалеко літаючою контрабандою з цих місць, наші митники навіть розжилися для цієї гірської території тепловізорами. Але де є кордон завжди будуть контрабандисти. А поки що Буковина дала достойну відповідь на торішній виклик закарпатських колег, котрі прокопали для транспортування цигарок тунель у Словаччину. Талант не проп’єш. Скільки б не встановлювали тепловізорів і не скасовували польотів транспортних літаків. Під­тверд­женням цьому є наявність у Чернівцях шикарного парку престижних лімузинів VIP-класу від  Мерседеса до Порша та шикарні котеджі скромних трудівників буковинських митниць.

P.S. Коли вже верстався номер стало відомо, що схованку в пиломатеріалах румунські митники знайшли з допомогою спеціального сканера. Як тепер наші кулібіни-міжнародники боротимуться з рентгеном та сканером – побачимо згодом.
Ще стало відомо, що згаданий ліс відвантажували зі Сторо­жи­нецького держ­лісгоспу, а туди довіває вітер з Красноїльська. Залишається сподіватися, що наші правоохоронці у купі з румунськими зможуть встановити, хто зробив з буків сопілки для акомпанементу контрабаса. Як розповідають поінформовані, українська сторона оборудки виконала свою місію і цигарки благополучно прослідували у Румунію. Віро­гідно, хтось із румунських учасників проекту "зекономив” на їхніх митниках. Отож і вийшов такий пшик. Проте наші не в накладі, бо у контрабандистів існує правило, за яким збитки тепер відшкодовуватимуть їхні румунські колеги, ще й пла­ти­тимуть штрафні санкції за те, що спалили такий дотепний канал. Хоча лісники кажуть, що спрацьовано достатньо грубо. Серцевина, яка вилучали верстатом, стала неоднорідною, структура спіралей порушена, до всього ж корки висихають швидше, аніж оболонка, вкри­та корою. Тож контрабанду можна було виявити прискіпливим неозброєним оком. За що в принципі й платять зарплатню митникам.
Вл. ін.
Фото: «Obiectiv de Suceava» (Румунія)
Переглядів: 406 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz