НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 19
Буковину скоро треба буде перейменовувати
У позаминулому числі нашої газети ми подали матеріал про незаконну вирубку лісів поблизу села Бояни Новоселицького району, неподалік від бази відпочинку "Сонячна долина”. Поки відповідні органи займаються розслідуванням і з’ясовують, хто винен у незаконних вирубках у Чер­ні­вецькому держлісгоспі, наші журналісти проїхали лісовими дорогами у Сторожинецькому і Кіц­ман­ському районах. 
На світлинах ви бачите спиляні буки поблизу одного з населених пунктів, тож незаконні рубки тривають. Як правило під пили пускають найкращі дуби і буки, якими славилася Буко­вина, від яких, власне, і пішла її назва. Нинішня вакханалія у лісах, до якої причетні не тільки лісники, а й місцеві правоохоронці, які їх кришують, та екологи, які закриваю ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 352 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Позавчора, 17 липня, побувавши на мосту через річку Дністер у с.Атаки, представники засобів масової інформації краю ознайомилися з ходом ремонтних робіт. Ігор Гах, начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, повідомив, що наразі повністю завершені роботі на правому боці мосту та інтенсивно тривають на лівому. За цей час, зі слів п.Гаха, підрядна організація освоїла 9,3 мільйона гривень.
За словами Василя Тодирики, директора ВАТ «ВП Мост-1» – фірми, яка здійснює ремонт мосту через Дністер, щодня, без вихідних, на об’єкті працюють дві зміни – це півсотні людей, робочий день котрих розпочинається о 06.30. «Вра­хо­ву­ючи темп робіт, ми плануємо вже до Дня незалежності їх завершити. На оновлений міст ми даємо до 50-ти років гарантії, а ще відтепер споруда зможе витримувати у 4 рази ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 318 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

У парку «Жовтневий» проводять планові роботи з  покращення ландшафту. Шістнадцятого липня хід робіт перевіряли заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Олександр Паскар, керівництво парку та робітники підрядної організації. 

– У парку "Жов­тне­вий" проводять роботи із за­си­пання яру задля пок­ращення ландшафту, - зазначив Олександр Пас­кар. – Чутки про те, що буцімто тут навмисне скидують сміття, безпідставні. Роботи із засипання яру ґрунтом проводять ще з 2006 року. Є відповідні угоди з будівельними фірмами. Це роблять для упорядкування території парку. Заплановано зробити дренаж схилу і тераси, які згодом будуть засаджені деревами.
– Трапляється, що на територію парку викидають будівельне сміття, - каже директор парку Микола Строкань. -  Однак у цьому винна не адміністрація парку, ... Читати далі »
Переглядів: 347 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Для когось літо – час відпочинку, а для когось – можливість підзаробити. Сезонні вакансії в літніх барах, ресторанах, аграрному секторі, навіть в офісах фірм приваблюють багатьох.  Починаються «трудові міграції»: хтось їде в пошуках заробітків до великих міст, а хтось, навпаки, прямує до сільської місцевості, щоб влаштуватися на роботу хоча б на пару місяців. Але найчастіше їм пропонують попрацювати без передбаченого законодавством оформлення трудових відносин. Та «економлячи» на сплаті податків із зарплат найманих працівників, водночас підприємство позбавляє їх будь-яких соціальних гарантій. Люди погоджуються, по суті, стати рабами, нехай і тимчасово. Роботодавець не має щодо них жодних зобов'язань і може навіть не заплатити за працю.
«Працював минулого літа на садових роботах в одному з районів області.  Досить важко, від зорі до зорі. Вся оплата – тарілка борщу і 10 гривень на день, – розповідає безробіт ... Читати далі »
Переглядів: 358 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Минулими вихідними  у Чернівцях пройшов 15-й ювілейний Петрівський ярмарок. Протягом двох днів чернівчани та гості міста мали змогу поярмаркувати та відвідати концертні програми. Загалом цьогоріч у заході взяли участь підприємці з 23-х регіонів України. Також представили свою продукцію й іноземні підприємці: люблінські майстри торгували виробами з кераміки. На п’яти площах Чернівців та прилеглих вулицях діяли виставки-продажі товарів народного споживання, продовольчих товарів, хлібобулочних та кондитерських виробів, продукції бджільництва, будівельних матеріалів, меблів, автомобілів, презентували послуги банківських установ, страхових компаній, рекламних агенцій та туристичних фірм. У рамках міського свята відбувся благодійний аукціон «Подаруй дитині життя» та чимало розважальних заходів: показ мод, спортивні змагання, пивні забави, концерт відомих ук ... Читати далі »
Переглядів: 475 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

У понеділок, 15 липня, під керівництвом голови Чернівецької  обласної державної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Зокрема йшлося про комісію Адміністрації Президента України, перспективу розвитку сіл, реалізацію в регіоні проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства» та порушення правил перевезення пасажирів.

Триває президентська перевірка
Голова Чернівецької обласної державної адміністрації наго­лосив на важливості роботи комісії Адміністрації Президента Ук­раїни та наголосив на відповідальному виконанні своїх обо­в’язків усіх керівників структурних підрозділів: 
– Звіт, який буде написаний за результатами перевірки, це є не публічний документ, документ з грифом, яки ... Читати далі »
Переглядів: 351 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Тринадцятого липня у Сокирянах відзначили 347-у річницю з дня першої писемної згадки про місто. З цієї нагоди містян та гостей свята привітав голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, який взяв участь в урочистостях у райцентрі. У своєму вітальному слові він наголосив, що за останні кілька років соціальне й економічне становище Сокирян істотно покращилось.
– Сьогодні я можу ствердно сказати, що з року в рік місто стає комфортнішим для життя, роботи, навчання і відпочинку, а головне – всебічного розвитку підростаючого покоління. У цьому, безумовно, заслуга кожного з вас, шановні сокирянці, а також результат співпраці обласної, районної та міської влади, – зауважив Михайло Папієв.
За словами голови облдержадміністрації, у Сокирян є перспектива стати самодостатнім прогресивним європейським містом завдяки будівництву в районі Дністровської ГАЕС. «І сьогодні, і в майбутньому зве ... Читати далі »
Переглядів: 312 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Голова Чернівецької обласної федерації футболу Василь Орле­цький отримав посаду в Федерації футболу України. Його призначили заступником голови Комітету національних збірних при ФФУ і він відповідатиме за збірні команди. Як повідомляє SportBuk.com., до роботи Василь Орлецький приступив ще до виїзної перемоги України над Чорногорією. Але офіційно інформація про призначення певний час залишалася неоприлюдненою – поки не владнали всі формальності.
До Чорногорії на згаданий виїзний поєдинок збірної України Василь Григорович вже вирушив як представник ФФУ. 
Переглядів: 317 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Орендарями є підприємці та комунальні підприємства. Ціна коливатиметься від трьох до п'яти гривень за годину перебування машини на парковці. 
Як розповіла заступник голови громадської ради Лідія Анциперова, попередньо тариф становив 3,75 грн. за годину на всіх парковках. Зараз же схвалено проект рішення встановлювати та­риф залежно від місця розташування стоянки. 
Підприємці зобов'язалися встановити паркомати, забезпечувати благоустрій та створити місця для паркування автомобілів людей з обмеженими фі­зи­ч­ними можливостями. 
Це питання розглянули та затвердили депутатська комісія, фінуправління та департамент ЖКГ. В фі­нансовому управлінні по­ві­домили, що місто отримуватиме від оренди парковок 600 тис. грн. щороку. 
У середньому з однієї парковки місто отримуватиме 24 тисячі гри ... Читати далі »
Переглядів: 290 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

за неподання електронної звітності з РРО відтермінували до 1 січня 2014 року
Чотирнадцятого липня набув чинності Закон України  про внесення змін до розділу II Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності від 21 червня 2013 року №357-VII.

Нагадаємо: 01.07.2013 р. мали набути чинності норми Закону України від 02.12.2010 р. №2756-VI, які передбачають застосування штрафу за неподання до податкових органів звітності, пов'язаної із застосуванням РРО, РК і копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими чи бездротовими каналами зв’язку в розмірі 170 грн. 21 червня Верховна Рада України ухвалила рішення про відтермінування штрафних санкцій за неподанн ... Читати далі »
Переглядів: 358 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Сучасний операційний стіл, вартість якого 50 тисяч євро, подарували Заставнівській центральній районній лікарні. Фонд "Серце для людей" не вперше допомагає медичним закладам Буковини. Благодійна організація з Австрії регулярно надає допомогу хворим дітлахам, допомагає дитячим будинкам і лікарням Чернівецької області.
Переглядів: 312 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляє департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, на базі Хотинської центральної районної лікарні успішно працює міжрайонна філія відділення хронічного гемодіалізу Чернівецької обласної клінічної лікарні. В установі приймають хворих з Хотинського, Сокирянського та Кельменецького районів, яких перевели сюди з обласної клінічної лікарні. За словами директора департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації Ігоря Шкробанця, у віддалених від Чернівців східних районах області проживає п’ята частина хворих, які постійно потребують гемодіалізу. Тому відкриття міжрайонної філії не лише зменшило навантаження на обласну лікарню, а й вирішило важливу соціальну проблему. Завдяки клопотанню керівництва області відділення хронічного гемодіалізу при обласній лікарні та його філія у Хотині одержали 8 сучасних апаратів штучної нирки вартістю 2 млн. 800 тис. гривень та систему ... Читати далі »
Переглядів: 406 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Тепер хоч бери і герб міста переробляй. Нарешті. Нарешті Чернівці отримали свій справжній, заслужений символ – не накинутий згори естетами-художниками, а витворений самим народом. Міцними роботящими руками випиляний у пориві істинного натхнення. Втім, сумнівно, що це була імпровізація хвацького пиломайстра. Гадаю, ідея охудожнювати залишені після зрубаних дерев пеньки народилася десь у керівних кабінетах. Не дозволили б собі такого ні робітники, ні їхнє безпосереднє начальство. 

Оце уявляю собі важке і марудне літнє засідання десь у ратуші чи в якому департаменті. Всім хочеться спати або кави... Або на море хочеться. Ну, не працювати – це точно. Уже начебто справа йде до завершення, стільці дедалі гучніше поскрипують від нетерплячого вовтузіння засідників. Хтось уже і папери до шкіряного портфеля запихає ... Читати далі »
Переглядів: 356 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

В Луцьку опісля молебню за душі загиблих під час Волинської трагедії у Президента Польщі Броніслава Коморовського влучили яйцем. Інцидент стався приблизно о 13.40-13.45, коли Глава Польщі вийшов з костелу та прямував Замковою площею. 
В цей час з натовпу хлопець на вигляд 15-17 років влучив у Президента яйцем. Винуватця інциденту миттєво затримали. В УМВС України у Волинській області УНІАН повідомили, що після меси Комо­ровський підійшов поспілкуватися з віруючими, його охорона не заперечувала. Серед тих, хто підійшли до Президента Польщі, як з`ясувалося пізніше, був 21-річний уродженець За­порізької області. Він підійшов до Коморовського і нібито розчавив у нього на плечі яйце. Молодика затримали і відправили на огляд на предмет наявності в його крові алкоголю. Також поширена інформація, щ ... Читати далі »
Переглядів: 387 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Минулої п’ятниці в малій залі Чернівецької ОДА відбулося засідання представників Адміністрації Президента та підприємницького сектору щодо актуальних проблем Буковини. Подія була не анонсована і мала пройти без присутності представників ЗМІ, оскільки результати президентської перевірки кладуть на стіл Президенту України Віктору Януковичу. А після завершення перевірки підіб’ють підсумки і обговорять шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми. 
Однак деякі чернівецькі журналісти все ж прийшли на засідання. Та непроханих гостей попросили покинути залу. Координатор комісії з АП Олександр Софронов пояснив, що за їхньої присутності зустріч не проводитимуть. Високопосадовець зауважив, що прийшов поговорити з підприємцями, а не робити шоу, і що його АП не уповноважувала давати коментарі чи спілкуватися зі ЗМІ. На таке рішення Олександр Софронов мав право, оскільки акредитацію журналістів на цей захід ніхто не проводив. &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 320 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Перечитуючи нормативно-правові акти, що здійснюють державне регулювання створення сприятливих умов для людей з обмеженими фізичними можливостями в Україні, розумієш, що наш закон і справді один з найгуманніших. Але на практиці усе виглядає не так оптимістично: люди кожного дня зіштовхуються з елементарними незручностями та дискомфортом, яких не мало б бути. Однак головна проблема полягає в іншому: чи готове сучасне суспільство гідно реалізувати усе написане, надати людям з інвалідністю можливість повноцінно жити та працювати в нашій країні?
Чомусь нікого не дивує, що наші тролейбуси абсолютно не пристосовані для людей на інвалідних візках, а майже в кожній маршрутці не кожен із здоровим слухом почує про наступну зупинку, не те, що незряча чи глухоніма людина. Простоявши на зупинці з півгодини, я так і не побачила транспорту для пасажирів з осо ... Читати далі »
Переглядів: 425 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

У прокуреному приміщенні не просто погано пахне – там небезпечно жити. Такого висновку дійшли фахівці кількох наукових центрів США, вивчивши наліт, який залишається після куріння на всіх без винятку поверхнях навіть після провітрювання кімнати. Цей наліт пошкоджує клітинну ДНК, призводячи до онкологічних захворювань. Причому його токсичність з часом тільки посилюється.
Річ у тім, що нікотин, з якого наліт в основному складається, здатен довгий час вступати в хімічні реакції з речовинами, що містяться в кімнатному повітрі. Зокрема, йдеться про азотисту кислоту, в результаті з'єднання з якою утворюються тютюноспецифічні N-нітрозаміни (ТСН) – речовини, що мають канцерогенні властивості. Найнеприємніше, що цих токсичних сполук майже нема у свіжому тютюновому димі. Лише 24-годинний вплив ТСН на людські клітини викликає в них розриви ниток ДНК. А якщо врахувати, що нікотин залишається на твердих пове ... Читати далі »
Переглядів: 339 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

Тріщини на п'ятах – це дуже боляче. Якщо така неприємність трапилася, більшість не замислюється про те, що стало причиною, а одразу намагається її позбутися. Однак правильніше все ж відвідати лікаря, щоб з'ясувати, звідки у проблеми ноги ростуть.  
Це може бути пов'язане з віком, сухістю шкіри, зайва вага, поганий кровообіг у нижніх кінцівках, ендокринні розлади, шкірні захворювання, занадто туге взуття, неправильне харчування і як наслідок – брак або надлишок вітамінів у організмі. 
Добре допомагають від тріщин на п'ятах ванночки зі шкірки картоплі та насіння льону. Змішайте їх у співвідношенні 1:1, залийте водою і варіть до отримання густої кашки. Таку ванночку треба робити щодня по 20 хвилин, після чого обережно зрізати шкіру навколо тріщин і змастити їх йодом. ... Читати далі »
Переглядів: 447 | Додав: Sunny | Дата: 19.07.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz