НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 19 » Площа П’яти фалосів
15:34
Площа П’яти фалосів
Тепер хоч бери і герб міста переробляй. Нарешті. Нарешті Чернівці отримали свій справжній, заслужений символ – не накинутий згори естетами-художниками, а витворений самим народом. Міцними роботящими руками випиляний у пориві істинного натхнення. Втім, сумнівно, що це була імпровізація хвацького пиломайстра. Гадаю, ідея охудожнювати залишені після зрубаних дерев пеньки народилася десь у керівних кабінетах. Не дозволили б собі такого ні робітники, ні їхнє безпосереднє начальство. 

Оце уявляю собі важке і марудне літнє засідання десь у ратуші чи в якому департаменті. Всім хочеться спати або кави... Або на море хочеться. Ну, не працювати – це точно. Уже начебто справа йде до завершення, стільці дедалі гучніше поскрипують від нетерплячого вовтузіння засідників. Хтось уже і папери до шкіряного портфеля запихає. Аж раптом...
– Тут треба ще пару дерев зрізати, – прокашлявшись, подає голос такий собі менеджер середньої ланки.
Всі з неприхованою ненавистю озираються на промовця. Зокрема і головуючий.
– І що? – запитує він. – Ріжте. У вас же все узгоджено?
– Та узгоджено... – тягне менеджер, викликаючи на себе справжній вогонь злостивих поглядів. – Але ж пеньки...
– Що пеньки?! – вигукують нетепляче одразу кілька голосів.
– Пеньки важко викорчовувати, – пояснює чоловік. – Он на Центральній площі все покриття пошкодили. До­­велося спеціально бригаду тротуарну потім наймати.
Зависає пауза. Невеличка – хвилини півтори.
– Значить, не треба їх викорчовувати, – промовляє нарешті головуючий, викликавши на себе вогонь поглядів – цього разу здивованих.
– Як не викорчовувати? – втручається пані в білій блузці з мереживом. – Який це буде мати вигляд? Пеньки по всьому місту?
Тут головуючий ображено уточнює, що не так уже й по всьому, бо не так уже й багато дерев знесено – лише хворі та аварійні. І взагалі, обережніше треба з такими висловлюваннями, бо вони (такі висловлювання) ллють воду на млин так званої опозиції та куплених нею журналістів.
Відтак атмосфера засідання різко змінюється. Сон­ли­вість учасників розлітається, як передвиборча агітація вітряної погоди. Всі вдягають на обличчя маски бойової готовності й старанної роботи думки. Врешті хтось, згадавши прекрасне дитинство, проведене на всуціль дерев’яному, екологічно чистому дитмайданчику, висловлює пропозицію перетворити пеньки на грибочки. Позаяк у всіх було дитинство, а в більшості так само прекрасне, – заперечень ніхто не висловив. Навіть прискіплива пані у білій блузці змовчала, поринувши в блаженні спогади...
Ось така була ідея – проста, креативна... Нехай виростають на місці знищених дерев наївні грибочки а-ля дитсадок. Нехай радіють діти й усміхаються дорослі. Амінь.
Хто ж міг знати, що отак усе вийде? Важко уявити, про що думав майстер, випилюючи ті грибочки. Та коли вони нарешті постали перед очима збентежених містян, більшість ч­омусь упізнала в них... фалоси. І не тільки жінки впізнали. І не тільки жінки, яким, сказати б, бракує чогось у житті. Не грибів, а іншого чогось... Впізнали насам­перед чоловіки, а вони вже цей предмет знають досконало – як свої п’ять пальців. 
І що тепер? – спитаєте ви. Вочевидь, вийшло навіть краще, ніж планували. По-перше, фалос – гарний, сприятливий символ. Він закликає родючість, плодючість і всіляке благополуччя. А по-друге, лише уявіть собі, яка приманка для туристів! Варто просто все це офіційно зафіксувати: площа Трьох фалосів, площа П’яти фалосів, вулиця Десяти фалосів... Народ з усього світу ломанеться на наші "грибочки" дивитися. Щоправда, деякі скептики кажуть, що, мовляв, замалі вийшли об’єкти. Але ж ми з вами знаємо, що розмір – не головне.
Оксана ДОВГАНЬ 
Переглядів: 360 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz