НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 26.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 19 » Щоби ніжки не боліли
15:08
Щоби ніжки не боліли
Тріщини на п'ятах – це дуже боляче. Якщо така неприємність трапилася, більшість не замислюється про те, що стало причиною, а одразу намагається її позбутися. Однак правильніше все ж відвідати лікаря, щоб з'ясувати, звідки у проблеми ноги ростуть.  
Це може бути пов'язане з віком, сухістю шкіри, зайва вага, поганий кровообіг у нижніх кінцівках, ендокринні розлади, шкірні захворювання, занадто туге взуття, неправильне харчування і як наслідок – брак або надлишок вітамінів у організмі. 
Добре допомагають від тріщин на п'ятах ванночки зі шкірки картоплі та насіння льону. Змішайте їх у співвідношенні 1:1, залийте водою і варіть до отримання густої кашки. Таку ванночку треба робити щодня по 20 хвилин, після чого обережно зрізати шкіру навколо тріщин і змастити їх йодом.
Ось ще рецепт. 2 столові ложки листя кропиви, 2 столові ложки квітів і листя календули на 2 літри води. Трави залити водою, довести до кипіння, остудити до комфортної температури. Приймати ванночки за таким рецептом кілька разів на тиждень по 10-20 хвилин, не забуваючи зволожувати шкіру на п'ятах після ванни.

Лаврушка проти болю
Цей засіб допоможе тим, у кого болять ноги через атеросклероз артерій, запалення м'язів, полегшить він і біль від подагричних кісточок на ногах.
Знадобляться три пачки лаврового листа. У перший день одну пачку всипте в десятилітрове відро, заки­п'ятіть, дайте настоятися і, як тільки вода охолоне, щоб ноги терпіли, попарте їх хвилин 20. Потім одягніть вовняні шкарпетки. Воду не виливайте. На другий день у це ж відро всипте наступну пачку лаврового листа, закип'ятіть, нехай настоїться і знову парте ноги 20 хвилин. На наступний день процедуру повторіть утретє. Таке лікування можна проходити кожні півроку.

Якщо шкіра oгрубіла...
Десять таблеток аспірину розтерти в порошок, залити 250 г горілки. Настоювати 1-2 доби. Марлеву пов'язку змочити в розчині й прикласти до п'ят, потім п'яти обгорнути поліетиленом, щоб розчин не висох, зверху надягти шкарпетки, залишити на всю ніч. Вранці все зняти, сполоснути ноги водою, насухо витерти і змастити кремом для ніг. Процедуру робити щовечора. Через 10 днів стопи і п'яти безболісно очистяться від грубої і ущільненої шкіри. Її можна зняти мочалкою або щіткою для чищення стоп, а потім змастити жирним кремом. Якщо є тріщини і натоптиші, то така процедура теж буде корисною.

Переглядів: 452 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz